Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Βρούτσης: «Δρακόντεια μέτρα από 13 Φεβρουαρίου»

Δημοφιλή

Ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν για τα θέματα των αθλητικών υποδομών στην πόλη.

Ο Γιάννης Βρούτσης αρχικά ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε αύξηση στη χρηματοδότηση για το Καυτανζόγλειο Στάδιο κατά 150% και περίπου 50% για τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε, μάλιστα, πως σύντομα θα ανακοινωθεί μάνατζερ για το Καυτανζόγλειο Στάδιο, ώστε να είναι υπεύθυνος για τη δρομολόγηση εργασιών αναβάθμισης του σταδίου.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

Ασφάλεια σε όλες τις εγκαταστάσεις. Δεν θα υπάρξει ξανά ανασφαλής αθλητική εγκατάσταση πουθενά στην Ελλάδα. Από το τέλος Αυγούστου σταμάτησε να λειτουργεί ένας μεγάλος αριθμός αθλητικών εγκαταστάσεων κυρίως δημοτικών γιατί δεν είχαν προϋποθέσεις ασφάλειας. Με χαρά ανακοινώνω ότι κάποιες από αυτές επαναλειτουργούν.
Ενεργειακή αναβάθμιση παντού. Φιλοδοξούμε τα μεγάλα αθλητικά κέντρα, ΣΕΦ, ΟΑΚΑ, Καυτανζόγλειο και ΕΑΚ να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία η οποία θα τους δώσει νέους οικονομικούς πόρους.

Πρόσβαση ΑμεΑ. Δεν θα υπάρξει κανένα αθλητικό κέντρο που δεν θα έχει τη δυνατότητα της 100% προσβασιμότητας ΑμεΑ. Υπάρχει ειδικό σχέδιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη σύσταση επιτροπής 17 αθλητών με αμαξίδιο που θα δώσουν την πιστοποίηση σε κάθε αθλητικό κέντρο για προσβασιμότητα σε ΑμεΑ.

Όλα τα χρήματα που έρχονται θα πηγαίνουνε σε υφιστάμενες υποδομές, αρκετά με τα καινούργια, έχουμε στολίδια εγκαταστάσεις. Αυτές θα εκσυγχρονίσουμε.

Ακόμα, ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στο προσφάτως ψηφισμένο νομοσχέδιο για τις παρεμβάσεις της πολιτείας στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της βίας σε αυτά. «Με το νομοσχέδιο για τα γήπεδα δεν θα αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα. Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτό που εκκολάπτεται στα γήπεδα ποδοσφαίρου, εκεί όπου οργανώνεται η ακραία οπαδική συμπεριφορά», σχολίασε.

«Από 13 Φεβρουαρίου που ανοίγουν τα γήπεδα ένα δρακόντειο μέτρο – πλαίσιο με πολύ αυστηρές κυρώσεις θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα. Εύχομαι να μην εφαρμοστεί ποτέ. Οι κυρώσεις θα είναι τέτοιες που όσοι παραβούν το νόμο θα βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις.

Στις 6 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι κάμερες στα γήπεδα. Θα λειτουργήσουν. Θα βλέπουν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια.

Από 9 Απριλίου όσοι μπαίνουν στο γήπεδο θα ξέρουμε ποιος είναι, πού μένει, το τηλέφωνό του. Το ξεφραγο αμπέλι στο γήπεδο σταματάει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Απίστευτο: Η Παρί δεν ήξερε για το αντίο του Εμπαπέ!

Αναυδοι έμειναν στην Παρί Σεν Ζερμέν, όταν είδαν τον Κιλιάν Εμπαπέ να ανακοινώνει το «αντίο» του στους Παριζιάνους μέσω...

Στην ίδια κατηγορία