Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βαθμολογία UEFA: Tα δεδομένα μετά την νίκη στο Ελσίνκι

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί την πορεία του στους ομίλους του UEFA Europa Conference League, με το διπλό στη Φινλανδία επί της Ελσίνκι (2-3), να του δίνει με το «καλησπέρα» μια ισχυρή βάση στην οποία μπορεί να χτίσει, προκειμένου να πάρει αυτός μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, που οδηγούν στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος μετά από μια ουσιαστικά «κενή» χρονιά, λόγω του πρόωρου περσινού αποκλεισμού του από τη Λέφσκι Σόφιας, επέστρεψε στους ομίλους της διοργάνωσης με στόχο να τα πάει όσο καλύτερα γίνεται, και για να ξαναχτίσει τον ευρωπαϊκό του συντελεστή.

Με την είσοδο τους στους ομίλους οι «ασπρόμαυροι» εξασφάλισαν 2.500 βαθμούς, που είναι το μίνιμουμ και μεταφράζεται, περίπου, σε μια νίκη και μια ισοπαλία στον όμιλο, με τον συνολικό τους συντελεστή να βρίσκεται πλέον στους 24.500 πόντους, 500 λιγότερους από όσους ξεκίνησε το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι (έφυγε από τη συνολική συγκομιδή η σεζόν 2018-19, όπου ο ΠΑΟΚ είχε μαζέψει 3.000 πόντους).

Σε επίπεδο ομίλων, κάθε νίκη δίνει στην ομάδα 2.000 βαθμούς, και κάθε ισοπαλία 1000. Ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει να προσθέτει δηλαδή στους 24.500 του ευρωπαϊκού του συντελεστή, από τον επόμενο βαθμό που θα πάρει στον όμιλο για να ξεπεράσει το μίνιμουμ των 2.500 πόντων που του έδωσε η νίκη στους ομίλους.

Αναλυτικότερα, οι 2.000 βαθμοί της νίκης επί της Ελσίνκι δεν θα προστεθούν στους 24.500, αφού συμπεριλαμβάνονται μέσα στο μίνιμουμ «μπόνους» της UEFA. Για παράδειγμα, στην επόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στους ομίλους, θα λάβει 2.000 βαθμούς και ο συντελεστής του θα ανέβει στους 26.000 πόντους.

Παράλληλα και η πρόκριση στα νοκ άουτ δίνει ένα έξτρα μπόνους, με την πρώτη θέση να δίνει συν 2.000 πόντους, και την δεύτερη 1000.

Μετά τη «λευκή» περσινή χρονιά, ο Δικέφαλος έχει την ευκαιρία να κάνει μια ευρωπαϊκή πορεία που θα του φέρει πολυεπίπεδα οφέλη, τόσο σε οικονομικό σκέλος, όσο σε πρεστίζ αλλά και «χτίσιμο» του ευρωπαϊκού μέλλοντος του.

Χαρακτηριστικό του πόσο ανεβάζει μια ομάδα μια και μόνο καλή ευρωπαϊκή χρονιά, είναι το ότι από το σύνολο των 24.500 βαθμών που έχει τώρα ο ΠΑΟΚ, οι 13.000 προέρχονται από την, τρομερή, σεζόν 2021-22, που έφτασε μέχρι τους «8» του, νεοσύστατου τότε, Conference League.


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία