Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βασίλης Κορδαλής, ο τερματοφύλακας-γιατρός του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Πρόκειται για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή του ρόστερ με… εμπειρία από το ποδόσφαιρο Σάλας, παρότι μόλις στα 20 του χρόνια. Ο βασικός τερματοφύλακας του τμήματος του ΠΑΟΚ, Βασίλης Κορδαλής μιλά στη FORZA για τη νέα προσπάθεια του Δικεφάλου, αλλά και τις υποχρεώσεις του ως αθλητής και… εκκολαπτόμενος ιατρός.

Πως έγινε η «γνωριμία» σου με το Φούτσαλ, μιας και είσαι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που έχει ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό;

«Με εξαίρεση τον προπονητή μας, είμαι ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρία από τη Σάλα. Έχω παίξει για χρόνια σε ομάδες, αγωνίστηκα στα τμήματα υποδομών των Εθνικών. Για να σου πω την αλήθεια, η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο Σάλας ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Δύο φίλοι μου στο σχολείο είχαν πάει στην ακαδημία της Αθήνας 90, κι έτσι ξεκίνησα κι εγώ».

Δεν σκέφτηκες ποτέ να δοκιμάσεις στο χορτάρι;

«Όσο περνούσαν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι επέλεγαν να ακολουθήσουν τον κλασικό δρόμο του 11 επί 11. Το δοκίμασα κι εγώ, αλλά δε με γέμισε. Ειδικά ως τερματοφύλακας, το βρήκα αργό και… βαρετό. Στο Φούτσαλ μπορείς να «βλέπεις» γήπεδο και να έχεις μεγαλύτερη και συχνότερη επίδραση στο παιχνίδι. Εν κατακλείδι, έμεινα σε αυτό και δεν το μετανιώνω».

Πως είναι να είσαι ένας από τους μικρότερους ηλικιακά στην ομάδα, αλλά ο πιο.. έμπειρος στη σάλα;

«Aυτό είναι λίγο οξύμωρο, είναι η αλήθεια. Πρέπει όμως να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Δεν είχαν κανένα… κόμπλεξ, από την πρώτη ημέρα ήθελαν τη γνώμη μου, με ρωτούσαν για να βελτιωθούν. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση, τους εμπιστεύομαι, με εμπιστεύονται και συνεχίζουμε όλοι μαζί για να βελτιωθούμε».

Ποιος ο στόχος σας για φέτος;

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρα η άνοδος, δεν θα σταματήσουμε να το λέμε. Εκτός από την απλή άνοδο, θέλουμε και το πρωτάθλημα και πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει. Είμαστε μια ομάδα με ουσιαστικά μηδενική εμπειρία, κι έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή. Δεν έχει κριθεί τίποτα».

Σε τι επίπεδο θεωρείς πως βρίσκεται η ομάδα;

«Το πρώτο διάστημα ήταν δύσκολο, όχι μόνο λόγω των αντιπάλων, γιατί εμείς δεν είχαμε την εμπειρία, αλλά ούτε και την πολυτέλεια των φιλικών, αφού δεν υπάρχει ομάδα στη Βόρεια Ελλάδα, και οι προπονήσεις δεν είναι το ίδιο. Πλέον έχουμε γίνει καλύτεροι, αλλά βρισκόμαστε μόνο στο 20-30% των δυνατοτήτων μας. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».

Πως κρίνεις γενικότερα τη συνολική προσπάθεια, σε αυτό το νέο τμήμα;

«Η νέα αυτή προσπάθεια γίνεται από ανθρώπους με όρεξη που θέλουν να δουν το τμήμα να προχωράει και χορηγούς που τη στηρίζουν. Κάθε νέο τμήμα έχει κάποια θέματα που πρέπει να λυθούν. Στον ΠΑΟΚ όλα είναι δρομολογημένα, και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε το δικό μας κομμάτι στο γήπεδο».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η καθημερινότητα είναι αρκετά πιεσμένη. Είμαι φοιτητής ιατρικής και βρίσκομαι στο τρίτο έτος. Οπότε έχω αρκετές υποχρεώσεις, καθώς πρέπει να βρίσκομαι σε νοσοκομεία για μαθήματα, μερικές φορές έχουμε και εφημερίες, ενώ πρέπει να ανταποκρίνομαι και στις υποχρεώσεις στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της σχολής, αλλά φυσικά και στις προπονήσεις με την ομάδα».

Πως ισορροπείς τις υποχρεώσεις σου σε μια απαιτητική σχολή με τον αθλητισμό;

«Το διάβασμα δεν σταματάει, πρέπει να ασχολείσαι συνεχώς. Η ισορροπία είναι λεπτή και στο τρίπτυχο σχολής, ποδοσφαίρου και κοινωνικής ζωής, κάτι πρέπει να πάει πιο πίσω. Αναγκαστικά μένει πίσω το τελευταίο, δηλαδή περιττές εξόδους που θα μπορούσε να έχει ένας φοιτητής στα 20 του χρόνια. Είναι κάτι που το κάνω με μεγάλη χαρά».


Τελευταία νέα

Στην αναμονή για Σάστρε

Εβδομάδα αποφόρτισης για τον ΠΑΟΚ κατόπιν του απαιτητικού προγράμματός του με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με...

Στην ίδια κατηγορία