Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βαρδαλή: «Θέλουμε και πορεία στην Ευρώπη»

Δημοφιλή

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo» και στην εκπομπή «Full Επίθεση» μίλησε η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Θωμαή Βαρδαλή.

Η αρχηγός του γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου του Δικεφάλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μυστικό της επιτυχίας της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ, αλλά και το επίπεδο του ποδοσφαίρου γυναικών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συμμετοχή των γυναικών στον ΠΣΑΠΠ: 

«Φυσικά αισθανόμαστε μέλη. Φέτος ο ΠΣΑΠΠ μας έκανε την τιμή να μας βάλει στο καταστατικό του και να αλλάξει το όνομα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό βήμα για να φτάσει το ποδόσφαιρο γυναικών στα πρότυπα της Ευρώπης, που υπάρχει ραγδαία αύξηση. Εμείς πηγαίνουμε με πιο αργά βήματα. Δεν υπάρχει γυναικείο ποδόσφαιρο, είναι ποδόσφαιρο Γυναικών, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα».

Για το επίπεδο σε ΗΠΑ και Ευρώπη: 

«Kαι στην Αμερική και σε άλλες χώρες έχουν γίνει αντίστοιχα βήματα με τις αμοιβές των ποδοσφαιριστριών. Αλλά αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι η στήριξη των φιλάθλων στο ποδόσφαιρο Γυναικών στην Ευρώπη. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, ακόμα και σε χώρες που δεν ήταν διαδεδομένο το ποδόσφαιρο γυναικών, να γίνεται μια τεράστια άνοδος. Είδαμε 80 χιλιάδες κόσμο στο Euro Γυναικών, στη Μπαρτσελόνα 90.000 κόσμο, ενώ το ισπανικό ποδόσφαιρο δεν είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Απλά έχουν την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ πλέον. Ας γίνουν τα αρχικά βήματα, που ένα από αυτά είναι και η κίνηση του ΠΣΑΠΠ, και από εκεί και πέρα να βοηθήσει η πολιτεία, η ΕΠΟ, η Λίγκα των ανδρών για να έχουν όλες οι ομάδες γυναικείο τμήμα. Έτσι θα γίνει το επόμενο βήμα».

Για το αν έχει αργήσει η Ελλάδα:

«Πιστεύω ότι στην Ελλάδα άργησε να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο Γυναικών. Και στην Ευρώπη ήταν αρκετά πίσω, αλλά τα τελευταία χρόνια έγινε μια απότομη άνοδος».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει αντίπαλο στο ποδόσφαιρο γυναικών: 

«Το πρωτάθλημα σίγουρα δυναμώνει. Κόντρα στον Άρη, με το 9-0, κάναμε ένα ξέσπασμα, γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια δεν καταφέραμε να πετύχουμε όσα γκολ θα θέλαμε. Σίγουρα και ο αντίπαλος δεν μας δυσκόλεψε, εμείς κάναμε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι. Γενικότερα, το μυστικό του ΠΑΟΚ είναι ότι δε σταματάει τα εξελίσσεται σαν ομάδα. Ακόμα κι αν αλλάξει το ρόστερ, η ομάδα παραμένει στην κορυφή και δεν επαναπαύεται. Αυτή είναι η νοοτροπία μας. Κάποιες ομάδες δυναμώνουν, κάνουν μεταγραφές, αλλά εμείς δεν επαναπαυόμαστε με ένα πρωτάθλημα ή μια μεγάλη νίκη. Θέλουμε και πορεία στην Ευρώπη».

Για την ομάδα και αν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί στην Τούμπα

«Έχουμε δώσει κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια στο παρελθόν στην Τούμπα, απλά επειδή τα τελευταία χρόνια συμπίπτουν οι ημερομηνίες με αυτές της πρώτης ομάδας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Εμείς θέλουμε να δίνουμε κάποια δύσκολα ματς, στα Play Off ίσως, γιατί για εμάς είναι ώθηση, να παίζουμε σε ένα τέτοιο ιστορικό γήπεδο. Θα ήταν πιο εύκολο και για τον κόσμο να μας παρακολουθήσει, αλλά μπορεί να έρχεται και στη Μεσημβρία».

 


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία