Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βαλτιμόρη: Το πλοίο που διέλυσε τη γέφυρα κουβαλούσε επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά

Δημοφιλή

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα Francis Scott Key της Βαλτιμόρης, προκαλώντας την κατάρρευσή της και οδηγώντας στον θάνατο έξι ανθρώπους.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) ανακοίνωσε πως το πλοίο μετέφερε 56 εμπορευματοκιβώτια, 764 τόνων με διαβρωτικά και εύφλεκτα υλικά καθώς και μπαταρίες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του NTSB, Τζένιφερ Χόμεντι, ορισμένα από τα εμπορευματοκιβώτια είχαν παραβιαστεί.

«Πρόκειται για 764 τόνους επικίνδυνων υλικών, κυρίως διαβρωτικών και εύφλεκτων κατηγορίας 8, στα οποία περιλαμβάνονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χόμεντι.

Ερωτηθείσα κατά πόσον οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης θα πρέπει να ανησυχούν για πιθανή διαρροή επικίνδυνων υλικών στον ποταμό, η Χόμεντι είπε ότι η NTSB διαβίβασε τις πληροφορίες που συνέλεξε σε άλλες ομοσπονδιακές και πολιτειακές Αρχές.

Η Χόμεντι πρόσθεσε ότι η έρευνα για τις βλάβες του φορτηγού πλοίου, που προκάλεσαν την πρόσκρουσή του στη γέφυρα της Βαλτιμόρης, μπορεί να διαρκέσει από ένα έως και δύο χρόνια, αλλά το NTSB θα εκδώσει επείγουσες συστάσεις για την ασφάλεια και μια προκαταρκτική έκθεση θα δημοσιευτεί εντός ενός μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία