Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τσεκερίδης: Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στο πλευρό του Μανδαλιανού

Δημοφιλή

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994 και από μικρό παιδί λάτρευε την πάλη. Με σκληρή δουλειά, υπομονή και μαχητικότητα κατάφερε να φέρει τεράστιες διακρίσεις με την Εθνική Ελλάδος και τον ΠΑΟΚ σε παγκόσμια και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο Δημήτρης Τσεκερίδης, μόλις έχει συμπληρώσει τα 20α του γενέθλια και κατακτά τη τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης το 2014. Μάλιστα, αυτό το επίτευγμα έγινε η αφορμή όλη η Ελλάδα να παραμιλάει για αυτόν που κατάφερε στο Ζάγκρεμπ να σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία.

Από τα παιδικά του χρόνια είχε μέσα στη ζωή του τον αθλητισμό και για αυτό σπουδάζει ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης Τσεκερίδης είναι αθλητής του ΠΑΟΚ από το 2000 αλλά και επί 12 χρόνια πρωταθλητής Ελληνορωμαϊκής πάλης και πήρε την απόφαση να «παλέψει» στο πλευρό του δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου και νυν υποψήφιου Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Στη σπουδαία αθλητική του καριέρα, έχει ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2014 και ένα ακόμη χάλκινο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα το 2018, ενώ η πλούσια διαδρομή του περιλαμβάνει πολλές ακόμα διακρίσεις σε διασυλλογικούς αγώνες.

Παράλληλα, με την αθλητική του καριέρα ασχολείται με την προπονητική, στην οποία έχει αποκτήσει πτυχίο Γ’ κατηγορίας. Έχει πτυχίο φύλαξης αρχαιολογικών χώρων από ΙΕΚ και μιλά άπταιστα Αγγλικά, ενώ έχει ταξιδέψει σε πάνω από 35 χώρες.

Έτσι, αποφάσισε να προσφέρει τις εμπειρίες του και το όραμα του μέσω του αθλητισμού στον δήμο ζητώντας από τους δημότες στις 8 Οκτωβρίου «να στηρίξουν την μεγάλη προσπάθεια του δήμου για μια πιο αθλητική πόλη, πιο καθαρή και πιο ασφαλή».


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία