Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τρελό: Η Μπαρτσελόνα αφήνει τη NIKE για την Puma

Δημοφιλή

Η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε μία μεγάλη αλλαγή, καθώς έφτασε σε μία χρυσοφόρα συμφωνία με την Puma.

Η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να μπει στη νέα της εποχή!

Σύμφωνα με πληροφορίες της mundodeportivo, η ομάδα της Βαρκελώνης έβαλε οριστικό τέλος στην πολυετή της συνεργασία με τη Nike και έδωσε τα χέρια με την Puma, η οποία θα ντύνει τους παίκτες της ισπανικής ομάδας τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για ένα εξωπραγματικό deal μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς η συμφωνία αφορά δεκαετές συμβόλαιο που θα ξεκινήσει το 2025 και θα ολοκληρωθεί το 2035, ενώ το μπόνους υπογραφής θα κυμαίνεται στο υπέρογκο ποσό των 100 εκατ. ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό πως η Μπαρτσελόνα ήρθε αντιμέτωπη με αρκετά οικονομικά προβλήματα και η συνεργασία με την Puma μπορεί να αποτελέσει μία βαθιά… ανάσα σε ότι αφορά τα έσοδα του συλλόγου κι όχι μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το ετήσιο συμβόλαιο της Puma προς την Μπαρτσελόνα που θα φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ, θα καταβάλλονται επίσης και 20 εκατ. ευρώ ετησίως σε μεταβλητές, ανάλογα με τον αριθμό των εμφανίσεων που θα πωλούνται.

Για αρκετά χρόνια η Nike ήταν εκείνη που έντυνε την Μπαρτσελόνα, με το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών να είχε ισχύ έως και το 2028. Το ποσό μάλιστα που έπαιρνε μέχρι σήμερα η ομάδα της Καταλονίας άγγιζε τα 105 εκατομμύρια ευρώ, συν άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ που συνδέονται με τα μπόνους.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία αυτή ξεκίνησε το μακρινό 1998, όμως ολοκληρώθηκε με… άδοξο τρόπο. Η σχέση των δύο πλευρών πέρασε από αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και η λύση της συνεργασίας τους βρισκόταν προ των πυλών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα ο Ζοάν Λαπόρτα φιλοξενήθηκε σε ένα podcast και πήρε θέση για τις διαφωνίες που υπήρξαν με τη Nike.

«Είπαμε στη Nike ότι λόγω παραβιάσεων, που ήταν καταστροφικές για εμάς, θα τερματίζαμε τη σύμβαση. Είχαν 45 μέρες για να μας απαντήσουν, δεν το έκαναν και τους ενημέρωσα πως το συμβόλαιο έχει τερματιστεί. Μάλιστα μας είπαν ότι “Απαντήσαμε και τώρα βλέπουμε τη λύση σε αυτά τα μέτρα”. Προσπάθησα να βελτιώσουν τη σύμβαση, αλλά έκαναν προσπάθειες που δεν επαρκούν, γιατί γνωρίζουμε πως η αγορά πληρώνει με περισσότερα», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του προέδρου της Μπαρτσελόνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Νέες Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport

Η νέα έκδοση των κορυφαίων Giulia και Stelvio αποτίνει φόρο τιμής στην πρώτη θέση που κατέκτησε η Alfa Romeo...

Στην ίδια κατηγορία