Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τραγική σεζόν για τις αγγλικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης

Δημοφιλή

Σε μία εβδομάδα η Αγγλία είδε Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ να αποκλείονται από τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, με αποτέλεσμα η πέμπτη θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Champions League, να κινδυνεύει σοβαρά.

Ο μοναδικός σύλλογος από το πρωτάθλημα της Premier League που συνεχίζει στην Ευρώπη είναι η Άστον Βίλα, η οποία θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Conference League. Να σημειωθεί πως την αγωνιστική περίοδο 2023-24 είχαν ξεκινήσει στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα οκτώ αγγλικές ομάδες, αλλά σε μόλις μία εβδομάδα, την τρέχουσα, οι Άγγλοι έχασαν τους «Κανονιέρηδες» και τους «Πολίτες» στο Champions League και μία ημέρα αργότερα την Λίβερπουλ, μέγα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League.

Μια απροσδόκητη κατάρρευση για την Premier League, με ορατό πια το ενδεχόμενο να μην έχει πέντε ομάδες στην επόμενη διοργάνωση του Champions League. Με την Serie A να έχει εξασφαλίσει μία από τις δύο διαθέσιμες θέσεις βάσει της ετήσιας κατάταξης η άνοδος της Γερμανίας και της Γαλλίας θέτει σε κίνδυνο αυτόν τον στόχο, που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες φαινόταν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί εύκολα.

Πραγματική οπισθοδρόμηση για το πρωτάθλημα που θεωρείται από όλους το καλύτερο στον κόσμο και βλέπει συχνά τις ομάδες του να φτάνουν στους τελικούς διεθνών διοργανώσεων. Μόλις πέρυσι, άλλωστε, το Champions League και το Conference League κατάκτησαν αντίστοιχα η Μάντσεστερ Σίτι και η Γουέστ Χαμ. Τώρα, είναι η πρώτη φορά από την περίοδο 2014-15 που η Premier League δεν έχει καμία από τις ομάδες της στα ημιτελικά των δύο πρώτων τη τάξει διοργανώσεων της UEFA.

Εκείνη τη χρονιά οι τέσσερις ομάδες του Champions League (Άρσεναλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ) δεν ξεπέρασαν τη φάση των «16», με τους «Κόκκινους» να υποβιβάζονται στο Europa League όπου αποκλείστηκαν στους «32» από την Μπεσίκτας, όπως και η Τότεναμ από τη Φιορεντίνα. Η Έβερτον προχώρησε περισσότερο αλλά η πορεία της στη φάση των «16» σταμάτησε από την Ντιναμό Κιέβου. Τη σεζόν εκείνη δεν υπήρξε αγγλικός σύλλογος στα προημιτελικά ούτε του Champions ούτε του Europa League. Εν συνεχεία, το Conference League καθιερώθηκε από την περίοδο 2021-22.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Παιχνίδια κυκλοφορίας και οδηγίες από Λουτσέσκου (video)

Την προετοιμασία της για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν συνεχίζει η ομάδα του ΠΑΟΚ, με τους ποδοσφαιριστές και το...

Στην ίδια κατηγορία