Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Τους «σπρώχνουν» και φωνάζουν!

Δημοφιλή

Την ώρα που η διαιτησία VARάει αλύπητα φέτος τον ΠΑΟΚ, τι γίνεται με τις υπόλοιπες ομάδες της κορυφής; Η αλήθεια είναι ότι η συμπεριφορά προς αυτές είναι τελείως διαφορετική, όσο κι αν φωνάζουν για επικοινωνιακούς λόγους.

Η ΑΕΚ για παράδειγμα από την αρχή της σεζόν έχει υποδειγματικές διαιτησίες, δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι στο οποίο να έχει αδικηθεί, αντιθέτως υπάρχουν ουκ ολίγες «γκρίζες» φάσεις που δόθηκαν υπέρ της.

Για παράδειγμα υπάρχει το πέναλτι με το οποίο ανοίγει το σκορ απέναντι στον ΟΦΗ, στο οποίο (στην καλύτερη των περιπτώσεων) ο Άμραμπατ είναι αυτός που προκαλεί την επαφή με τον αντίπαλο αμυντικό και πέφτει εύκολα στην μεγάλη περιοχή.

Υπάρχει το εμφανές χέρι του Ρότα στο πρόσφατο ματς στην Νεάπολη απέναντι στον Ιωνικό (με το αποτέλεσμα) που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Πολύ συζήτηση σηκώνει και ένα τράβηγμα του Μάνταλού στον Σουάρεθ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο (1-0) που δεν δόθηκε ποτέ, ούτε δόθηκε εντολή για Video Check, ενώ πολύ σκόνη σήκωσε και μία φάση στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη.

Εκεί που ο Αθανασιάδης με γονατιά πάνω στην έξοδο του χτυπάει στο κεφάλι τον Φαμπιάνο (με το σκορ στο 1-0), ωστόσο ο διαιτητής με την σύμφωνη γνώμη του VAR διέταξε την συνέχεια της αναμέτρησης, δίχως να καταλογίσει πέναλτι.

Μιας και μιλήσαμε για πέναλτι, ο βασιλιάς της λευκής βούλας φέτος φοράει… πράσινα. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει φέτος 7 πέναλτι (ένα μόλις εναντίον του), πολλά εκ των οποίων πολύ… συζητήσιμα στο τέλος των παιχνιδιών με Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό που έδωσαν πολύτιμους βαθμούς.

Κανένα παράπονο από την διαιτησία δεν δικαιούται να έχει ούτε ο Ολυμπιακός, που επίσης έχει υπέρ του κάποια σφυρίγματα που ανάγονται προς διερεύνηση από τις πύλες του ανεξήγητου.

Κανείς για παράδειγμα δεν έχει καταλάβει ακόμα για ποιο λόγο ακυρώθηκε το γκολ του Άρη (με το ματς στο 0-0) στο πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος, με τον διαιτητή να σφυρίζει φάουλ (γενικά και αόριστα σε κάποιον) ενώ η μπάλα στον αέρα, ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα του VAR να επέμβει στην φάση!

Επίσης κανείς δεν έχει ξεχάσει το ακυρωθέν γκολ του Αστέρα στο παιχνίδι της Τρίπολης (τελικό αποτέλεσμα 0-0), με τον Καραντώνη επίσης να σφυρίζει γενικά και αόριστα κάποια παράβαση φάουλ στον αέρα, ακυρώνοντας και πάλι κάθε δυνατότητα του VAR να παρέμβει.

Αν σε αυτά προσθέσουμε το κωμικοτραγικό πέναλτι στον Νέλσον Ολιβέιρα που πήρε πίσω στο «Καραϊσκάκης» ο Τρεϊμάνις, βγάζουμε μία τριλογία ευνοϊκών σφυριγμάτων, που προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και ακυρώνουν κάθε προσπάθεια του Ολυμπιακού να μιλήσει φέτος για διαιτησία.


Τελευταία νέα

Xαμένη για ΠΑΟΚ η πρώτη μάχη στους τελικούς χάντμπολ

Στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Νέα Ιωνία με 29-19. Mέχρι το...

Στην ίδια κατηγορία