Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Τόμας Κεντζιόρα, μια λύση «δύο σε ένα»

Δημοφιλή

Όταν είχε γίνει γνωστό το όνομα του Τόμας Κεντζιόρα, τον περασμένο Ιανουάριο, οι περισσότερες συζητήσεις είχαν να κάνουν με το αν ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη ένας ακραίο μπακ. Σε δεύτερο χρόνο, το ερώτημα είχε να κάνει με το λόγο για τον οποίο προτιμήθηκε ο Κεντζιόρα. Όταν η FORZA σκιαγράφησε το προφίλ του Πολωνού, καταγράφηκε και η ικανότητά του να αγωνίζεται και ως στόπερ, στη δεξιά πλευρά της άμυνας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν το είχε αυτό απλά στο πίσω μέρος του μυαλού του. Έβλεπε στον Κεντζιόρα μια «δυο σε ένα» λύση και έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν, ο Πολωνός του χρησίμευσε περισσότερο ως στόπερ παρά ως ακραίος.

Έχοντας κερδίσει το 65% των προσωπικών μονομαχιών στις αναμετρήσεις απέναντι σε Άρη και Παναθηναϊκό, ο Κεντζιόρα έδειξε να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για το κέντρο της άμυνας, κάτω από τις συγκυρίες που έχουν δημιουργηθεί.

Το πλέον χαρακτηριστικό αγωνιστικό στοιχείο του Κεντζιόρα, αναφορικά με την παρουσία του στο κέντρο της άμυνας, δεν είναι άλλο από την ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να σηκώσει αλλά και να διαμορφώσει το χτίσιμο των επιθέσεων του ΠΑΟΚ από την πίσω ζώνη. Στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη, εκεί που είχε ως παρτενέρ τον Κουλιεράκη, ο Κεντζιόρα έκανε το 65% των μακρινών μεταβιβάσεων που έγιναν από τους κεντρικούς αμυντικούς. Ειδικά στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη, ο Κεντζιόρα ήταν εκείνος που σε μεγάλο βαθμό έψαχνε τις αλλαγές κατεύθυνσης παιχνιδιού, στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πλαγιοκοπήσει. Όλα αυτά, μετά από το κακό ξεκίνημά του στα πλέι οφ, όταν και είχε αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας στην αναμέτρηση με τον Άρη και είχε δικαίως αντικατασταθεί στο ημίχρονο από τον Γιόαν Σάστρε. Ως κεντρικός αμυντικός απέναντι στον Άρη, στην αναμέτρηση της Τούμπας, είχε 88% στις πάσες και 60% στις μονομαχίες, σε αντίθεση με το 14% στις μονομαχίες που είχε στο ημίχρονο στο οποίο αγωνίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να τον αντικαταστήσει.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΦΟΡ

Στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι κατάφεραν να βγάλουν δυο πάσες στην πλάτη του Κεντζιόρα, που ήταν εκείνος που έβγαινε πρώτος πάνω στον επιθετικό του Παναθηναϊκού που δεχόταν την πρώτη πάσα, με τον Νάσμπεργκ να καλείται να λειτουργήσει ως ο στόπερ κάλυψης, κάτι που δεν κατάφερε στη φάση του γκολ που σημείωσε ο Μαντσίνι. Στην αντιμετώπιση του Ιωαννίδη, ο Κεντζιόρα βγήκε νικητής σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες καθώς δεν άφησε τον Έλληνα επιθετικό να βγει πρώτος στη μπάλα χωρίς να τον ακολουθεί και να του κόβει τη δυνατότητα να γυρίσει και να παίξει με μέτωπο προς την εστία

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΥΣ… ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Με τον Ίνγκασον να προετοιμάζεται με φόντο την αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τον τελικού του κυπέλλου, ο Κεντζιόρα έχει ήδη αγωνιστεί έχοντας στο πλευρό του τόσο τον Κουλιεράκη όσο και τον Νάσμπεργκ. Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τα τελευταία δείγματα γραφής και των τριών ποδοσφαιριστών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο κέντρο της άμυνας, ο Κεντζιόρα μοιάζει να γίνει η κατά συνθήκη «σταθερά» του κέντρου της άμυνας.

ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΩΣ ΜΠΑΚ

Ο Τόμας Κεντζιόρα μετράει 355 ματς στην καριέρα του και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι από τους λίγους προπονητές που τον χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας. Μπορεί αγωνιστικά, τα στοιχεία που έχει να τον βοηθούν ώστε έστω και κατά συνθήκη στα σταθεί σε αυτή τη θέση, όμως συνολικά έχει αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός σε 16 αναμετρήσεις.


Τελευταία νέα

Η αποθέωση Νεραντζάκη σε Πόρτερ

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στην οποία η ομάδα του γνώρισε...

Στην ίδια κατηγορία