Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το σερί των εννέα νικών κατά της ΑΕΚ

Δημοφιλή

Για εννέα συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, στο πρώτο μισό (και λίγο ακόμη) της περασμένης δεκαετίας, ο ΠΑΟΚ μετρούσε μόνο νίκες στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται το βράδι της Κυριακής.

Το σερί είχε αρχίσει στο παιχνίδι για τα πλέι οφ της σεζόν 2009-2010, που ήταν και το τελευταίο εντός έδρας εκείνης της περιόδου. Η τότε ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στην ειδική κατάταξη και το κλίμα στην κατάμεστη Τούμπα ήταν πανηγυρικό. Οι γηπεδούχοι έφθασαν στη νίκη γοήτρου με 1-0, χάρη σε γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 52΄ (δύο λεπτά νωρίτερα ο Κρέσιτς είχε αποκρούσει πέναλτι του Σκόκο).

«ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ»

Παιχνίδι-θρίλερ ήταν εκείνο της σεζόν 2010-2011, που κρίθηκε με γκολ του Βιεϊρίνια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε ανοίξει το σκορ με τον Φωτάκη στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους και η ΑΕΚ είχε ισοφαρίσει στο 68΄ με το πέναλτι του Λεονάρντο. Η διαιτησία του Τάσου Κάκου είχε αφήσει με παράπονα τους γηπεδούχους, που ζήτησαν στο 37΄ την αποβολή του Τζιμπούρ για χτύπημα στον Πάμπλο Γκαρσία.

ΝΩΡΙΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αν και στο παιχνίδι για τα πλέι οφ της σεζόν 2010-11 βρέθηκε στο 14΄ να χάνει με 1-0 από το γκολ του Σκόκο, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το σκορ με τα τέρματα των Γκαρσία (29΄ ) και Βιτόλο (37΄ με πέναλτι). Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Γκαρσία (του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών, χάνοντας τα υπόλοιπα ματς των πλέι οφ) για χτύπημα στον Μίτσελ, ενώ στο 73΄ είχε προηγηθεί η αποβολή του Μάκου.

ΣΟΟΥ ΣΤΟ Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο,τι ήθελαν έκαναν οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι την ομάδα της ΑΕΚ στο ματς της 25ης Σεπτεμβρίου 2011. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι «πετούσαν», με αποτέλεσμα να πετύχουν όχι ένα και δύο, αλλά τρία γκολ. Σκόρερ οι Αντρέ Βιεϊρίνια (16΄), Στέφανος Αθανασιάδης (37΄) και Δημήτρης Σαλπιγγίδης (45΄). Το δεύτερο μέρος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού τα πάντα (ουσία και εντυπώσεις) είχαν κριθεί στη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου.

ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΟ 87΄

Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ σε παιχνίδι πρεμιέρας των πλέι οφ ήταν στις 2 Μαΐου 2011. Και τη λύση για τους γηπεδούχους –σε ματς χωρίς άλλες ιδιαίτερες συγκινήσεις-είχε δώσει ο Γιώργος Γεωργιάδης τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου. Ο ίδιος παίκτης είχε ανοίξει το δρόμο για την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ (2-0) τρεις μήνες νωρίτερα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΕΦΘΑΝΕ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ

Με κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 51΄, μετά από σέντρα ακριβείας του Ετο από τα δεξιά, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 1-0 στο ματς της 20ης Οκτωβρίου 2012. Το τελικό σκορ δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του αγώνα, αφού η ομάδα του Γιώργου Δώνη-αν μη τι άλλο-δεν είχε απειληθεί από τους φιλοξενούμενους. Ακόμη και μετά το 69΄, όταν αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λίαμ Λόρενς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΞΑΝΑ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Το γκολ του Αραβίδη, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ στο ντέρμπι της 23ης Σεπτεμβρίου 2015. Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ, όμως, βρήκε τις λύσεις που χρειάζονταν και έφθασε στην ανατροπή χάρη στα τέρματα των Γκάρι Ροντρίγκεζ (64΄) και Στέφανου Αθανασιάδη (84΄ με εκτέλεση πέναλτι, μετά από ανατροπή του Τζιόλη από τον Σοϊλέδη).

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ

Στο ματς της 11ης Μαΐου 2016 ΠΑΟΚ είχε αρχίσει τα πλέι οφ στην( κεκλεισμένων των θυρών) Τούμπα εναντίον της Ένωσης. Ο «φρέσκος», τότε, στον πάγκο της ομάδας Βλάνταν Ιβιτς είδε τους παίκτες του να μην πτοούνται από το γκολ της ΑΕΚ με τον Γιόχανσον, ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Και να καταφέρνουν τελικά να γυρίσουν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Γκάρι Ροντρίγκες (61΄) και Γιάννη Μυστακίδη (83΄).

Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ… ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ

Το χρονόμετρο στο ντέρμπι της 30ης Οκτωβρίου 2016 στην Τούμπα(είχαν διατεθεί 18.741 εισιτήρια) «σημάδευε» το 4ο (από τα συνολικά πέντε που είχαν κρατηθεί) λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Φακούντο Περέιρα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Στέλιος Μαλεζάς με κεφαλιά γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, όπου πετάχτηκε ο Λέο Μάτος για να την σπρώξει με προβολή στα δίχτυα, δίνοντας το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Ηταν η 9η σερί εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η αντίδραση περνά από το στομάχι

Ο ΠΑΟΚ έχει απομακρυνθεί αρκετά από τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ωστόσο μένουν ακόμη τέσσερα απαιτητικά παιχνίδια μέχρι...

Στην ίδια κατηγορία