Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το πήρε απόφαση η FIFA

Δημοφιλή

Η FIFA έκανε γνωστό ένα μέτρο προστασίας των ξένων παικτών στην Ουκρανία και τη Ρωσία, αφού αποφάσισε να επεκτείνει την αναστολή των συμβολαίων των ξένων.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και επηρεάζει τον χώρο του ποδοσφαίρου. H FIFA λοιπόν έχει στόχο να προστατέψει τους ξένους προπονητές και ποδοσφαιριστές και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να θέσει ένα μέτρο, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να θέσουν σε αναστολή το συμβόλαιό τους για έναν χρόνο.

Σήμερα λοιπόν (22/5) η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε γνωστό την επέκταση του μέτρου αυτού για ακόμα έναν χρόνο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024. Παρόλα αυτά θα υπάρχουν προϋποθέσεις.

Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές που θέλουν να αναστείλουν το συμβόλαιό τους, χρειάζεται να το κάνουν μέχρι την 1η Ιουλίου του 2023.

Αυτή τη δυνατότητα δεν θα την έχουν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι παρά τον πόλεμο αποφάσισαν να πάνε στην Ουκρανία και να αγωνιστούν εκεί. Αλλά και για αυτούς που πήραν την απόφαση να μην επιστρέψουν ή εγκαταλείψουν τις δύο χώρες.

Μέσα σε αυτή την περίοδο λοιπόν αυτοί δεν μπορούν να πάρουν μεταγραφή ή να δοθούν δανεικοί, αλλά και να υπογράψουν κάπου ως ελεύθεροι σε ομάδας της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Την ίδια ώρα το ανώτατο όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση.


Τελευταία νέα

Στενό μαρκάρισμα Ρουμάνων σε ΠΑΟΚ

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε η ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία για την έβδομη αγωνιστική των...

Στην ίδια κατηγορία