Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Το πιο επεισοδιακό Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Οι παλιότεροι συνηθίζουν να εξιδανικεύουν το παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποστηρίζοντας πως το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν υψηλότερο και τα περιστατικά βίας στις εξέδρες και τους αγωνιστικούς χώρους σπάνια και σίγουρα σαφώς λιγότερα σε σχέση με σήμερα.

Το αφήγημα αυτό ελέγχεται ως ανακριβές και αν κάνει κάποιος μία αναδρομή στο παρελθόν θα καταγράψει ουκ ολίγα παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία για μη ποδοσφαιρικούς λόγους.

Ένα από αυτά ήταν το ματς του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ, στις 29 Φεβρουαρίου του 1976, τη χρονιά δηλαδή που ο Δικέφαλος του Γιώργου Κούδα και του Γκιούλα Λόραντ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 αλλά ελάχιστοι θυμούνται το σκορ, αφού το αγωνιστικό σκέλος επισκιάστηκε από την επίθεση κατά του Θεσσαλονικιού ρέφερι Στέφανου Ράμμου. Στο 72o λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ του Σταύρου Σαράφη, με το οποίο ο «Καίσαρας» έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο. Οι Αγρινιώτες αντέδρασαν όμως έντονα, θεωρώντας πως το πέναλτι ήταν ανύπαρκτο.

Μετά το σφύριγμα της λήξης εξαγριωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν στον Ράμμο και ένας από αυτούς κατάφερε να τον… δαγκώσει στο αυτί, κόβοντάς του μάλιστα ένα μικρό κομμάτι! Ο Ράμμος, που δέχτηκε δεκάδες χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα, βρέθηκε αιμόφυρτος στο τερέν και λίγο αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε δυναμικά και ο πρόεδρός του, Γιώργος Παντελάκης, ενημέρωσε τον εισαγγελέα, ώστε να υπάρξει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ οι παράγοντες του Παναιτωλικού έκαναν λόγο για υπερβολές, διαψεύδοντας τα περί κομμένου αυτιού.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Αγρινίου, Άγγελος Τριανταφύλλου, έκανε λόγο για μικροεκδορές που προκλήθηκαν από ρίψη αντικειμένου και προκάλεσε τον Ράμμο να εμφανιστεί στην τηλεόραση προκειμένου να δείξει το αυτί του. Την ίδια ώρα, φίλοι του Παναιτωλικού περιέφεραν στην πόλη του Αγρινίου – πάνω σε σταυρό με το όνομα του Ράμμου – το σκισμένο μανίκι του άτυχου διαιτητή.

Τελικά η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης και στους δράστες της επίθεσης, επιβλήθηκε ποινή τετράμηνης φυλάκισης. Το φοβερό είναι ότι ο Θεσσαλονικιός διαιτητής κατηγορήθηκε για εξύβριση αστυνομικών και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 11 μηνών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο… κακός χαμός στον Ηρακλή

Εμφύλιος ξέσπασε στον Ηρακλή με αφορμή το συγχαρητήριο μήνυμα της ΠΑΕ στον Ολυμπιακό, με τον Ερασιτέχνη να εκδίδει ανακοίνωση...

Στην ίδια κατηγορία