Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το πάνω χέρι κόντρα σε Κροάτες ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Επανέρχεται σε ευρωπαϊκή τροχιά ο ΠΑΟΚ δεδομένου πως συνεχίζει το ταξίδι του από τους «16» του UEFA Europa Conference League, με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να συνιστά την επικείμενη αντίπαλό του με γνώμονα την πρόκριση στην προημιτελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δικέφαλος θα βρεθεί αντιμέτωπος για δεύτερη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του με το κροατικό κλαμπ, αφού οι δύο ομάδες είχαν συνυπάρξει και το 2010-11 στον ίδιο όμιλο για το Europa League.

Αφορμή δοθείσης από τη δεύτερη φορά που συναντιούνται, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δημοσίευσε ενδιαφέρουσες στατιστικές λεπτομέρειες επισημαίνοντας το μίνι σερί που έχει «χτίσει» ο ΠΑΟΚ με κροατικές ομάδες. «Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει οκτώ αγώνες με ομάδες από την Κροατία εντός και εκτός έδρας, όπου μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

  • Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος για δεύτερη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αφού οι δύο ομάδες είχαν συνυπάρξει και το 2010-11 στον ίδιο όμιλο για το Europa League.
  • Εκείνη τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να κάνει δύο νίκες απέναντι στην ομάδα από την Κροατία, αρχικά στη Θεσσαλονίκη με 1-0 στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 με το γκολ του Βλάνταν Ίβιτς και στις 15 Δεκεμβρίου 2010 στην Κροατία πάλι με 1-0 χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
  • Βασικός και στις δύο αναμετρήσεις ήταν ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος βρίσκεται και αυτή τη φορά στην αποστολή του ΠΑΟΚ για την Κροατία.
  • Ο ΠΑΟΚ έχει ταξιδέψει στην Κροατία για να αντιμετωπίσει τέσσερις διαφορετικές ομάδες από την γειτονική χώρα και έχει εκεί δύο νίκες – με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ριέκα, μια ισοπαλία με τη Χάιντουκ Σπλιτ αλλά και μια ήττα από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Μετρά τρεις προκρίσεις σε προκριματικούς γύρους (Λοκομοτίβα – Ριέκα – Χάιντουκ), ενώ απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ οι αναμετρήσεις ήταν για τους ομίλους του Europa League.
  • Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει οκτώ αγώνες με ομάδες από την Κροατία εντός και εκτός έδρας, όπου μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα.
  • Αυτή τη σεζόν έχει δώσει 12 αναμετρήσεις για τα προκριματικά, αλλά και τον όμιλο του Conference League και ο απολογισμός του είναι εννιά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Εκτός έδρας έχει καλύτερη συγκομιδή, αφού μετρά πέντε νίκες και μια λευκή ισοπαλία σε έξι αναμετρήσεις, με το 0-0 να είναι στην Κροατία με την Χάιντουκ Σπλιτ.
  • Ο ΠΑΟΚ στη φετινή διοργάνωση του UEFA Europa Conference League σημείωσε έξι διαδοχικές νίκες και έγινε πλέον η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον Παναθηναϊκό το 2001-02 και τον Ολυμπιακό το 2009-10 να έχουν φτάσει μέχρι τις πέντε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα γίνει στο...

Στην ίδια κατηγορία