Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το παλάτι της Αϊντραχτ κι η ανυπομονησία των Γερμανών

Δημοφιλή

Όταν ο ΠΑΟΚ το επισκέφτηκε το 1981 λεγόταν «Βάλντσταντιον» και ήταν ένα συνηθισμένο γερμανικό γήπεδο. Αχανές (με τις εξέδρες ορθίων χωρούσε πάνω από 60.000 κόσμο), παλιό (χτισμένο το 1925), χωρίς σκέπαστρο σε όλες τις εξέδρες, με στίβο πέριξ του αγωνιστικού χώρου.

Σήμερα, μετά την ανακατασκευή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, λέγεται «Deutsche Bank Park», με τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό να έχει αγοράσει την ονοματοδοσία και αποτελεί έναν πανέμορφο πολυχώρο, που εκτός από σπίτι της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, έχει μέσα παγοδρόμιο, πισίνες, γήπεδα τένις, ακόμα και γήπεδο μπιτς-βόλεϊ, ενώ φιλοξενεί συνέχεια συναυλίες, αλλά και αγώνες του αμερικανικού ποδοσφαίρου!

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως με το πάτημα ενός κουμπιού, από ανοιχτό γήπεδο μπορεί να μετατραπεί μέσα σε 15-20 λεπτά σε κλειστό, χάρη σε μία απίθανη κατασκευή, που το κάνει να θυμίζει αερόστατο, ενώ στο κέντρο του μία γιγαντοοθόνη (cube) σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε εικονική πραγματικότητα.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης είναι τρίτη σε εισιτήρια πίσω από Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ, ωστόσο είναι τέτοια η τρέλα, τέτοια η σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την ομάδα, που θα μπορούσε σε κάθε παιχνίδι να γεμίζει γήπεδο 100.000 θέσεων.

Επί συνόλου 90 ευρωπαϊκών παιχνιδιών, που έχει δώσει συνολικά η Αϊντραχτ στην ιστορική της έδρα έχει ηττηθεί μόλις σε 10 και έχει κερδίσει τα 64 (ποσοστό νικών 71,1%), όμως αυτή τη φορά ο φανατισμός θα θυμίζει παιχνίδι νοκ-άουτ, όπου κρίνεται πρόκριση: «Ανυπομονώ για το παιχνίδι στην Γερμανία, όταν θα συναντήσουμε ξανά τον ΠΑΟΚ», δήλωσε πρόσφατα ο διεθνής τερματοφύλακας Κέβιν Τραπ, ο οποίος είχε αποβληθεί στην Τούμπα για διαπληκτισμό με τον Μεϊτέ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο Γερμανός τεχνικός Ντίνο Τοπμέλερ: «Μετατρέψαμε την οργή και τον θυμό από εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ σε θετική ενέργεια. Οι Έλληνες θα πρέπει να περιμένουν έναν καυτό… χορό στην Φρανκφούρτη. Θα διαχειριστούμε το ματς με την ύψιστη δυνατή ενέργεια».


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία