Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το ξεχωριστό ρεκόρ του Φράνκε

Δημοφιλή

Στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα ο Γιανίκ Φράνκε έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ με τρεις «30άρες» σε μία σεζόν μετά από 19 χρόνια.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Ο ΠΑΟΚ mateco ήταν η ομάδα που έκλεισε την τετράδα των πλέι οφ καθοδηγούμενος στον καθοριστικό προημιτελικό με τον Προμηθέα από τον Γιανίκ Φράνκε που κατάφερε κάτι που δεν είχε κάνει παίκτης του Δικεφάλου στα 19 τελευταία χρόνια.

Ο Ολλανδός τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους και πέραν του ότι έγινε ο πρώτος της φετινής Basket League που έφτασε τις τρεις «30άρες» -είχε 35 στο εντός έδρας ματς με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και 30 στο εντός έδρας ματς με το Λαύριο Megabolt- έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ mateco με τουλάχιστον τρεις τέτοιες επιδόσεις σε μια σεζόν, έπειτα από 19 χρόνια.

Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς που μέτρησε τέσσερις «30άρες» στο Πρωτάθλημα της σεζόν 2003-04. Πιο κοντά σε αυτό το επίτευγμα στα 19 χρόνια που μεσολάβησαν βρέθηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που είχε δύο τέτοιες επιδόσεις στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2005-06.

Ο Γιανίκ Φράνκε έγινε μόλις ο 6ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ mateco στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που έφτασε τις 3+ επιδόσεις 30+ πόντων σε μία σεζόν μετά τον Νέστορα Κόμματο, τον Ουόλτερ Μπέρι, τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τον Παναγιώτη Λιαδέλη».


Τελευταία νέα

Κοντά στον αντικαταστάτη του Γκαρσία ο Πανσερραϊκός

Ο Πανσερραϊκός κατέκτησε την 7η θέση στην Superleague, κέρδισε την Κηφισιά (2-0), αλλά με την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία...

Στην ίδια κατηγορία