Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το κακομαθημένο ΠΟΚ κι η απουσία του Ιβάν

Δημοφιλή

Το ΠΟΚ ήταν, είναι και θα είναι κακομαθημένο. Η ανθρωπογεωγραφία του αλλάζει με τα χρόνια, όχι η νοοτροπία. Παράγοντες με εξουσία που έχουν φροντίσει να ελέγχουν με τον άλφα ή βήτα τρόπο το πολιτικό σύστημα και που αισθάνονται πως η χώρα τους ανήκει.

Από τη στιγμή που ελέγχουν τους πολιτικούς, προφανώς ελέγχουν τα ΜΜΕ και το δικαστικό. Μονά – ζυγά δικά τους. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι τα πάντα.

Όταν τους αναφέρεις πως αυτά που κάνουν είναι καραγκιοζλίκια σε λένε γραφικό. Και το κοινό τους ποτισμένο στη λογική του ισχυρού παράγοντα, ξέχωρα αν δεν έχει να φάει. Μόνο και μόνο η αίσθηση του ισχυρού έστω και με ξένα κόλλυβα, τους αρκεί. Μιλάμε για αηδία.

Προφανώς και δεν είμαι από τους αφελείς που θα χαιρόμουν που τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα όταν οι τρεις από αυτές θα πουλούσαν και την ψυχή τους στο διάβολο για να το κατακτήσουν. Ωραίο είναι που συμβαίνει, αλλά όχι για πολύ. Ήταν θέμα χρόνου να ξεφύγει το πράμα. Τα είπαμε παραπάνω. Πιστεύουν πως η χώρα τους ανήκει και ξέρουν πως τίποτα δεν μπορεί να τους αγγίξει.

Το σκηνικό που έχει διαγραφεί είναι απλό. Ο Ολυμπιακός γνωρίζει πως δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα αλλά θέλει να φθείρει την ΕΠΟ και να ζητήσει εμπλοκή της ΟΥΕΦΑ. Ο ΠΑΟ που διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις το πρωτάθλημα, είναι κοντά στον Ολυμπιακό και η ρητορική του είναι ίδια πάνω κάτω. Η ΑΕΚ θέλει να το πάρει με τις παραδοσιακές αξίες του Τίγρη. Με όλα τα μέσα.

Και ο ΠΑΟΚ τι κάνει; Γιατί δεν ακούγεται; Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ένα λάθος και μάλιστα μεγάλο. Και η συγκυρία το μεγιστοποίησε. Δεν ελέγχει την βάση του. Η απουσία του Ιβάν και το κουσούρι του να επιλέγει την διάσπαση από την κοινή δράση όλων των ομάδων του, εννοώ και επιχειρηματικά, έχει δώσει τον αέρα στο κάθε λαμόγιο να παραγοντίζει στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι κυρίαρχος στον τόπο του και να αποτελεί μία βάση της γενικότερης κουβέντας. Είσαι κυβέρνησης και απλώνεις Αυγενάκηδες στο παιχνίδι; Τελείωσες. Είσαι επιχειρηματίας που τα συμφέροντά σου είναι εκτός πόλης και απλά την αρμέγεις μέσα από συμφωνίες διαπλοκής; Δεν πλησιάζεις.

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει σοβαρός συνομιλητής ο ΠΑΟΚ. Γιατί αλλιώς, θα παίζει μονίμως με τις πιθανότητες εναντίον του.


Τελευταία νέα

Aκόμα εκτός ο Μπάμπα

Στενεύουν τα περιθώρια για τον Ράχμαν Μπάμπα, με τον Γκανέζο μπακ να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και στην...

Στην ίδια κατηγορία