Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το… άγνωστο της διακοπής

Δημοφιλή

Tο ότι η Σούπερ Λιγκ έχει διακοπεί για χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δούμε ένα… άλλο πρωτάθλημα στην επανέναρξή του. Μπορεί να συμβεί, μπορεί όμως κι όχι. Γενικώς, κανείς δεν ξέρει το πόσο (και το πώς) θα επηρεαστούν οι ομάδες από αυτή τη σχεδόν πρωτόγνωρη κατάσταση. Και λέμε σχεδόν πρωτόγνωρη γιατί την άνοιξη του 2020 η αγωνιστική δράση είχε «παγώσει» για τρεις μήνες και πλέον (μετά την 1η Μαρτίου οι ομάδες επέστρεψαν στο γήπεδο στις 7 Ιουνίου). Η διαφορά είναι ότι τότε η διακοπή ήταν πολύ μεγαλύτερη κι ότι η σεζόν όδευε προς την ολοκλήρωσή της. Σ’ αντίθεση με τώρα, που βρισκόμαστε στην «καρδιά» της αγωνιστικής περιόδου.

Σε κάθε περίπτωση, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έχουν διαμορφωθεί κάποιες ισορροπίες στο βαθμολογικό πίνακα, που φαντάζει δύσκολο ν΄ ανατραπούν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. H πιο σημαντική από αυτές έχει να κάνει με την πρώτη εξάδα και τις ομάδες, που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Ο Βόλος έχει μαζέψει-για τα «κυβικά» του-πολλούς βαθμούς στο πρώτο μισό της διοργάνωσης και για ομάδες, όπως είναι ο Παναιτωλικός ή ο Ατρόμητος, θα απαιτηθεί μεγάλη υπέρβαση στο δεύτερο μισό, προκειμένου-μία από αυτές ή κάποια άλλη-να του «κλέψουν» τη θέση στα πλέι οφ. Αντίθετα, πιο ρευστή δείχνει η κατάσταση στην ουρά της κατάταξης και όλα δείχνουν ότι η αγωνία για τις δύο ομάδες, που θα οδηγηθούν απευθείας στη Σούπερ Λιγκ 2 (φέτος εκλείπει κι η δεύτερη ευκαιρία των μπαράζ για τον προτελευταίο) θα κρατήσει μέχρι το τέλος των πλέι άουτ.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι «βεβαιότητες». Το προβάδισμα των οχτώ βαθμών του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού από τη 2η ΑΕΚ δεν είναι αμελητέο, αλλά οι αγωνιστικές που απομένουν (13+10) είναι επίσης πολλές. Περισσότερο «ανοιχτή», βέβαια, είναι η υπόθεση της δεύτερης θέσης (όποιος την κατακτήσει πάει δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, το ίδιο δηλαδή με τον πρωταθλητή), για την οποία θα δώσουν επίσης μάχη και ο ΠΑΟΚ, και ο Ολυμπιακός.

Δεν ξεχνάμε και το κύπελλο, που ειδικά φέτος έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αίγλη. Ο λόγος; Η ομάδα, που θα το κατακτήσει, θα συμμετάσχει το επόμενο καλοκαίρι στο Γιουρόπα, κι όχι στο Κόνφερενς Λιγκ και, μάλιστα, από τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνει δύο (κι όχι τρεις) προκρίσεις για να μπει στους ομίλους. Οσο για τον τρίτο και τον τέταρτο της βαθμολογίας, τα δεδομένα δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με πέρσι, μια και θα πάρουν μέρος στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

 

Προηγούμενο άρθροΑποφασισμένος για το άλμα
Επόμενο άρθροΑισιόδοξος ο Ολιβέιρα


Τελευταία νέα

Οι συμβουλές του Αμπέλ σε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης

Αναμφίβολα ο Έντρικ Φιλίπε που επί του παρόντος αγωνίζεται στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα υπό καθεστώς δανεισμού συνιστά έναν...

Στην ίδια κατηγορία