Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Το αφιέρωμα της Άιντραχτ για τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την έναρξη των ομίλων του UEFA Conference League, όπου στο έβδομο γκρουπ θα τεθεί αντιμέτωπος κόντρα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ελσίνκι και Αμπερντίν, με στόχο να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του «ταξίδι» και μέσα στο 2024. Στο πλαίσιο των επερχόμενων συναντήσεων της με τον Δικέφαλο κι όχι μόνο, η Άιντραχτ έκανε ένα μίνι αφιέρωμα σε όλες τις ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει η αναφορά στον Γιώργο Κούδα, αλλά και στους πρώην «Γερμανούς», Αντρέ Βιεϊρίνια και Ράχμαν Μπάμπα. Παράλληλα ως «fun fact» για τον Δικέφαλο αναφέρουν το γεγονός ότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι γιος του Μιρτσέα, ενώ γίνεται αναφορά και στις προηγούμενες δύο συναντήσεις των δύο ομάδων, τη σεζόν 1981/82, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου ο ΠΑΟΚ «λύγισε» στη διαδικασία των πέναλτι.

Το μίνι αφιέρωμα των Γερμανών για τον ΠΑΟΚ:

Ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους πιο παραδοσιακούς και δημοφιλείς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Ο σύλλογος από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Βόρεια Ελλάδα είναι ένας από τους τρεις συλλόγους που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από την πρώτη κατηγορία από την ίδρυση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Τα γράμματα Π, Α, Ο και Κ σχηματίζουν αρκτικόλεξο, που σημαίνει Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Ο ΠΑΟΚ έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας, κι έχει κατακτήσει επίσης το Κύπελλο άλλες οκτώ, την τελευταία φορά το 2021 με τον, αρχηγό και πρώην παίκτη της Βολσφμπουργκ, Αντρέ Βιεϊρίνια, που βρίσκεται στην ομάδα μέχρι και σήμερα. Ο Μπάμπα Ράχμαν έχει επίσης εμπειρία από τη Μπουντεσλίγκα, αγωνιζόμενος σε Γκρόιτε Φιρτ, Άουγκσμπουργκ και Σάλκα.

Αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος θρύλος του συλλόγου είναι ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο, και το πρώτο πρωτάθλημα του συλλόγου, τη δεκαετία του 1970.

Την περασμένη σεζόν ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος πίσω από τους συλλόγους της Αθήνας και τον Ολυμπιακό, που ήταν ο τελευταίος αντίπαλος της Άιντραχτ από την Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε από τρεις προκριματικούς γύρους του Conference League το φετινό καλοκαίρι αποκλείοντας κατά σειρά τις Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Χάιντουκ Σπλιτ και Χαρτς, χωρίς να ηττηθεί σε κάποιο από αυτά τα παιχνίδια».


Τελευταία νέα

Nτεσπόντοφ: «Νιώθω ευλογημένος!»

Εντυπωσιασμένος από τη στήριξη του κόσμου και ευλογημένος για τις στιγμές που ζει με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε ο Κίριλ...

Στην ίδια κατηγορία