Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Θρίαμβοι κι αποτυχίες μετά από 0-0 της Τούμπας

Δημοφιλή

Οι επιδόσεις του Δικεφάλου-δύο προκρίσεις και δύο αποκλεισμοί- σε ρεβάνς κυπέλλου μετά από «λευκές» ισοπαλίες στα πρώτα παιχνίδια στην έδρα του.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την-άδεια, έστω-έδρα του στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και πλέον καλείται να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης στον αγώνα ρεβάνς του Ολυμπιακού σταδίου.

Μετά το 0-0, πάντως, της Τούμπας, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει την ευχέρεια να πάρει το εισιτήρια για την επόμενη φάση, όχι μόνο με νίκη, αλλά και με ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ (σε περίπτωση 0-0 οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν σε παράταση), αφού ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ εξακολουθεί να ισχύει (τουλάχιστον ακόμη και φέτος) στο θεσμό του κυπέλλου.

Η τελευταία φορά, που ο ΠΑΟΚ έπαιξε αγώνα ρεβάνς μετά από «λευκή» ισοπαλία στην έδρα του ήταν τη σεζόν 2008-09, όταν είχε αντίπαλο τον Αρη. Ο κανονισμός κυπέλλου προέβλεπε τότε ότι μόνο σε περίπτωση ισοπαλίας στο πρώτο παιχνίδι θα υπήρχε και ρεβάνς, όπως ίσχυσε τελικά στην κόντρα των συμπολιτών για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Μάλιστα, τρεις ημέρες πριν το δεύτερο παιχνίδι στο «Βικελίδης», οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην έδρα των «κίτρινων» για το πρωτάθλημα (0-0). Η ρεβάνς της 28ης Ιανουαρίου 2009 ήταν δραματική, αφού κρίθηκε με 9-8 στα πέναλτι υπέρ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Οι νικητές είχαν αποθεωθεί από εκατοντάδες φιλάθλους, που τους περίμεναν κατά την επιστροφή τους στην Τούμπα.

Πολύ νωρίς είχε αναγκαστεί ο ΠΑΟΚ να πει «αντίο» στη διοργάνωση τη σεζόν 2004-05, αφού είχε αποκλειστεί από το Αιγάλεω στη φάση των «32». Μετά το 0-0 της Τούμπας, η ομάδα του Ρολφ Φρίνγκερ είχε χάσει με 2-0 στη ρεβάνς της 12ης Ιανουαρίου 2005 στην έδρα της αθηναϊκής ομάδας. Τρεις ημέρες αργότερα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη, αλλά υποχρεώθηκε σε ήττα με 2-1. Το ίδιο βράδυ 60 οπαδοί είχαν… επισκεφθεί το σπίτι του Γιάννη Γούμενου για να διαμαρτυρηθούν για την πορεία της ομάδας…

Δύο χρόνια νωρίτερα (σεζόν 2002-03), στο δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη τα είχε «βρει σκούρα» στη φάση των «16» απέναντι στον ΟΦΗ. Το 0-0 της Τούμπας άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς της 8ης Ιανουαρίου 2003, στην οποία, μάλιστα, η ομάδα του Ηρακλείου είχε κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 1-0, χάρη στην κεφαλιά του Σοάρες στο 23΄. Τελικά, ο Δικέφαλος είχε εξασφαλίσει την πρόκριση με την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη (61΄), που διαμόρφωσε το 1-1.

Η πρώτη φορά, που ο ΠΑΟΚ έδωσε ρεβάνς μετά από 0-0 στην έδρα του, ήταν τη σεζόν 1983-84, όταν έπαιξε κόντρα στον Ηρακλή για τον προημιτελικό γύρο. Στο δεύτερο ματς οι «κυανόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 4-1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αυτή η παρακάμερα δεν χάνεται! (video)

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε ξανά το καλό του πρόσωπο, έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή απέναντι στην...

Στην ίδια κατηγορία