Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Τοποθετούνται 10 νέες βρύσες στη νέα παραλία

Δημοφιλή

Δέκα νέες βρύσες με πόσιμο νερό στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης τοποθετούνται το προσεχές διάστημα, προς αντικατάσταση των παλαιών που είχαν υποστεί φθορές και δεν λειτουργούσαν.

Σήμερα, που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, παρουσιάστηκε η πρώτη νέα βρύση στο ύψος του Αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο περιθώριο των δράσεων που υλοποιούνται από τη Greenpeace σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΥΑΘ αλλά και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Οι 10 νέες βρύσες τοποθετούνται από την ΕΥΑΘ κατά μήκος της νέας παραλίας ανά 150 μέτρα, με το Σωματείο Εργαζομένων της Εταιρείας να τις τοποθετεί και να συνδράμει στη συντήρησή τους από τα συνεργεία του δήμου. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων των νέων βρυσών.

Στο πλαίσιο της σημερινής δράσης, ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, βρέθηκε στο σημείο που τοποθετήθηκε η πρώτη νέα βρύση και συμβολικά ήπιε πρώτος νερό ενώ γέμισε και ένα μπουκάλι από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο η ΕΥΑΘ προσφέρει στους περαστικούς με αφορμή τις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

«Οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό»- Έκκληση Αγγελούδη για προστασία του δημόσιου χώρου
«Δέκα βρύσες σε αυτό το τοπόσημο της πόλης που είναι η Νέα Παραλία, ώστε οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό. Αυτή η πρωτοβουλία που γίνεται με την ΕΥΑΘ, την οποία ευχαριστώ, επειδή αναδεικνύει το ενδιαφέρον της για τον κοινό τόπο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία στηρίζεται και από του εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, γιατί ανέλαβαν όχι μόνο τη τοποθέτηση των 10 βρυσών στην Ν. Παραλία, αλλά και βοήθεια στη συντήρηση και λειτουργία τους για τη συνέχεια. Επίσης, ευχαριστούμε τη Greenpeace, η οποία έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα και με το πρόγραμμα «Ραντεβού στις βρύσες» ευαισθητοποιεί όλους μας προκειμένου το πολυτιμότερο αγαθό να είναι προσβάσιμο προς όλους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Όπως είπε ο κ. Αγγελούδης, μετά την τοποθέτηση των βρυσών στη νέα παραλία, θα ακολουθήσουν οι κρήνες στην Άνω Πόλη. «Εκεί, πρέπει η Εφορεία Νεότερων Μνημείων να μας δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην ανακαίνιση του περιβάλλοντα χώρου και τη λειτουργία τους, που έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε ο Δήμαρχος της πόλης ενώ προανήγγειλε δεντροφυτεύσεις στη νέα παραλία. «Στην επόμενη φυτευτική περίοδο έχουμε προγραμματίσει ένα μεγάλο μέρος των δέντρων να φυτευτούν στη Νέα Παραλία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Αγγελούδης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προστατεύσουν τον δημόσιο χώρο αφού όπως επεσήμανε, και οι προηγούμενες βρύσες που είχαν τοποθετηθεί στη νέα παραλία έπαψαν να λειτουργούν λόγω βανδαλισμών.

«Εμείς θέλουμε αυτό το όμορφο τοπόσημο της πόλης να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο αυτο», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Αγγελούδης.

«Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό σε δημόσιο χώρο είναι ένα αυτονόητο δικαίωμα»
Για αυτονόητο δικαίωμα όλων των πολιτών στην πρόσβαση σε πόσιμο νερό έκανε λόγο με αφορμή την τοποθέτηση νέων βρυσών στη νέα παραλία ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος. «Όπως ξέρετε σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Νερού και νομίζω είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε το έργο της τοποθέτησης νέων βρυσών στη Νέα Παραλία σε αντικατάσταση κάποιον που έχουν καταστραφεί. Πιστεύουμε ότι η πρόσβαση σε πόσιμο νερό σε δημόσιο χώρο είναι ένα αυτονόητο δικαίωμα σε μια σύγχρονη πόλη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος ενώ σχετικά με την επιλογή των βρυσών είπε πως έγινε σε συνεννόηση με τον Δήμο και αυτές «είναι αισθητικά και λειτουργικά έτσι όπως πρέπει να είναι».

Την ικανοποίηση του για την τοποθέτηση των νέων βρυσών εξέφρασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, ενώ απηύθυνε και ο ίδιος έκκληση προς τους πολίτες να τις προστατεύσουν. «Εμείς αυτό που κάνουμε ως Σωματείο είναι το ελάχιστο απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Έχουμε στηρίξει τον αγώνα για μια δημόσια και κοινωνική ΕΥΑΘ και βλέπουμε τα αποτελέσματα σήμερα. Καλούμε τους πολίτες να τιμήσουν και να στηρίξουν αυτόν τον θεσμό και να τις προστατέψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρχοντόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ξεμπέρδεψε και περιμένει το φινάλε ο ΠΑΟΚ Β

Με την νίκη στην έδρα του Αιολικού με 2-1, ο ΠΑΟΚ Β εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην...

Στην ίδια κατηγορία