Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια

Δημοφιλή

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οι τρεις νεαροί, ηλικίας 19, 20, 21 ετών, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στην πόλη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μεταξύ αυτών είναι δύο αδέλφια, ενώ η δίωξη που τους απαγγέλθηκε αφορά -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και της παράνομης οπλοφορίας.

Στο μεταξύ, τον τραυματισμό διαδηλώτριας από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τα χθεσινά επεισόδια στην απεργιακή πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, κατήγγειλε το ΜέΡΑ25. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μέλος του, τη συντονίστρια της Οργάνωσης Βάσης Θερμαϊκού Μαρία Στεργιάδου, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πορειών, με αφορμή την μαύρη επέτειο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις πορείες συμμετείχαν 15.000 άτομα. Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. “ομάδες ατόμων αποκόπηκαν από το πλήθος και προέβησαν σε ρίψη μολότοφ, πετρών, πυρσών και φωτοβολίδων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και κτήρια”.

Η Αστυνομία κατάσχεσε δύο σακίδια πλάτης, τα οποία παραδόθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις από υπαλλήλους πανεπιστημίου και περιείχαν 16 συνολικά μολότοφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

“Πρωινές ώρες σήμερα (28-02-2024), στο πλαίσιο εξαγγελθείσας 24ωρης Γενικής Απεργίας για τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες όπου συμμετείχαν περίπου 15.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, ομάδες ατόμων αποκόπηκαν από το πλήθος και προέβησαν σε ρίψη μολότοφ, πετρών, πυρσών και φωτοβολίδων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και κτήρια.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη χρήση των ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα να απωθήσουν τα άτομα και να διασκορπισθούν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Συνολικά κατά την εκδήλωση των αστυνομικών μέτρων, έγιναν 4 προσαγωγές, από τις οποίες 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν και δύο σακίδια πλάτης, τα οποία παραδόθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις από υπαλλήλους πανεπιστημίου και περιείχαν 16 συνολικά αυτοσχέδιες εμπρηστικές – εκρηκτικές κατασκευές (μολότοφ)”.

Προηγούμενο άρθροΒλέπει ΠΑΟΚ Β ο Καρυπίδης!
Επόμενο άρθροΗ… ώρα του Νεραντζάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία