Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Τακιανός: «Θέλουμε πίστωση χρόνου»

Δημοφιλή

Με 79-77 επικράτησε ο ΠΑΟΚ mateco επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η «στροφή» των ομίλων του Basketball Champions League.

Ο Δικέφαλος έλεγχε τον αγώνα στο μεγαλύτερό μέρος του, ωστόσο το ματς εξελίχθηκε σε «θρίλερ» στο τέλος, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που… χαμογέλασαν στο φινάλε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για το υψηλό ποσοστό συγκέντρωσης και προσπάθειας. Ήρθαμε ισόπαλοι με την Χάποελ σε 2-3 φορές μέσα στον αγώνα, αλλά η ποιότητα του αντιπάλου ήταν μεγάλη. Έπρεπε να είμαστε επίμονοι στην άμυνα. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε την παραγωγικότητα των παικτών τους και να αποδυναμώσουμε τα δυνατά τους στοιχεία. Οι παίκτες άφησαν την ψυχή τους στο τέλος του αγώνα. Αν δείτε το παιχνίδι με την Γαλατασαράι χρησιμοποιήσαμε μια παρόμοια αμυντική τακτική. Σήμερα παρουσιαστήκαμε με καλύτερο αμυντικό πρόσωπο. Παίζει ρόλο η θέληση. Είμαστε σε καλύτερο επίπεδο, χωρίς να έχουμε φτάσει στο απαιτούμενο.

Για το ρόστερ και τις προσθήκες:

«Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα ποιοτικό και βαθύ ρόστερ, που δεν επηρεάζεται από τραυματισμούς. Αυτό είναι το ιδεατό. Χτίσαμε μια ομάδα μέσα στις δυνατότητες της οικονομικής εξυγίανσης. Θα μπορούσαμε να έχουμε υψηλότερο μπάτζετ και να έχουμε ποιοτικότερους παίκτες. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με βάση το ρόστερ που έχουμε. Ο στόχος μας είναι η ομάδα να πηγαίνει καλά και να δείχνουν μέσα στα ματς την ποιότητά τους. Τον Άλστον και τον Σμιθ τους βοηθάει το σύνολο, τους έκαναν να νιώσουν άνετα και μέλη της οικογένειας. Είναι βασικές προϋποθέσεις αυτές. Τα εύσημα πρέπει να πάνε στην ομάδα, αλλά και στους παίκτες».

Για την εικόνα του Φρίντρικσον:

«Ο Φρίντρικσον μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε με το Περιστέρι, έμεινε για αρκετά μεγάλο διάστημα εκτός λόγω τραυματισμού. Μέχρι σήμερα δεν έχει συνέλθει και δεν έχει μπει από τότε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Τον έχει επηρεάσει η αποχή, γιατί νιώθει ακόμη ενοχλήσεις. Κάναμε overuse με τον Φρίντρικσον. Πέρασε έναν μεγάλο τραυματισμό και του κάναμε over use και είναι δικαιολογημένη η κάμψη. Έχει το χαρακτήρα και τη θέληση να ανακάμψει».

Για το αν περίμενε την τόσο γρήγορη προσαρμογή των Άλστον-Σμιθ:

«Ο ΠΑΟΚ έδειξε αντανακλαστικά με τις προσθήκες. Ο πρόεδρος θέλησε να κάνει μια κίνηση για να ενισχύσει άμεσα την ομάδα. Οι δύο παίκτες βρίσκονταν στο αρχείο της ομάδας από το καλοκαίρι. Το προπονητικό τιμ έχει και μια διαδικασία που λέγεται “αρχείο παικτών” και δίνει λύσεις αν παρουσιαστούν προβλήματα. Ο Άλστον και ο Σμιθ ήταν μέσα στο αρχείο μας. Όταν μας είπαν ότι είναι και οι δύο διαθέσιμοι, τότε προχώρησαν άμεσα οι μεταγραφές. Τα παιδιά αυτά τα βοήθησε το σύνολο, που τα βοήθησε να νιώσουν άνετα μέσα στην ομάδα».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει ενέργεια για το ματς του Σαββάτου:

«Το παιχνίδι με την Χάποελ απαιτούσε υψηλή προετοιμασία από εμάς, λόγω της ποιότητας και της εμπειρίας της. Αυτό είναι κάτι που σπάνια βλέπεις σε ευρωπαϊκές ομάδες. Όλες οι αποφάσεις που πήραν οι παίκτες στα τελευταία λεπτά ήταν σωστές, άσχετα αν ήταν άστοχες. Ήταν ένα ματς με υψηλές απαιτήσεις στην τακτική. Είναι ευνόητο ότι ερχόμαστε από δύο συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά αυτό το ξέραμε. Η διαδικασία θα είναι επίπονη, αλλά το γνωρίζαμε από το καλοκαίρι αυτό. Σεβόμαστε αυτή τη διαδικασία, αλλά είναι δεδομένο. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε μια διαδικασία να χτίσει μια ομάδα από την αρχή και αυτό απαιτούσε χρόνο. Ο Μαργαρίτης παίζει με δική του πρωτοβουλία, κανονικά δεν θα έπρεπε να παίζει, προέρχεται από οστικό οίδημα. Ο Χάρισον έχει πρόβλημα στο χέρι και δυσκολεύεται να σουτάρει. Το τι ΠΑΟΚ θα δούμε θα φανεί όταν μπουν όλοι στο γήπεδο. Εγώ θεωρώ ότι η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας. Κάναμε βήματα πίσω για να εντάξουμε τους νέους παίκτες. Θέλουμε πίστωση χρόνου για να δούμε ποιον ΠΑΟΚ θα εμφανίσουμε».

Για το αν χωράνε στο ρόστερ και ο Άλστον και ο ΜακΝίς:

«Υπάρχει θέσει και για τον Άλστον και για τον ΜακΝίς. Αλληλοσυμπληρώνονται. Αυτό θα συζητηθεί όταν θα είμαστε κοντά στην επιστροφή του ΜακΝίς. Θεωρώ ότι μπορούμε να ανεβάσουμε την φροντ λάιν μας επίπεδο».

Για τους τραυματισμούς στο ρόστερ:

«Δεν ξέρω πώς τοποθετούνται οι άλλοι προπονητές. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει πρόβλεψη στην ομάδα για τους τραυματισμούς, ώστε να είσαι έτοιμος να αναπληρώσεις αν χρειαστεί. Προσπαθήσαμε στο χτίσιμο της ομάδας να αλληλοσυμπληρώσουμε τη θέση με εσωτερικές μεταγραφές. Είναι κάτι που μας απασχολεί, αλλά πρέπει να βρίσκουμε λύσεις».

Για τη βελτίωση του ΠΑΟΚ στο περιφερειακό σουτ:

«Πήγαμε σε μικρές επιθέσεις, λόγω πλάνου και των νέων παικτών. Ο Άλστον με τον τρόπο που παίζει δημιουργεί έναν ακόμη σουτέρ. Δεν αυξήθηκε το ποσοστό, αλλά προσαρμόσαμε το στυλ μας πάνω στους καινούριους παίκτες».


Τελευταία νέα

Απίθανος διαγωνισμός από το PAOK Inside

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του ΠΑΟΚ με υπογραφές όλων των παικτών πάνω της! Τα...

Στην ίδια κατηγορία