Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τακιανός: «Να φτάσουμε πάνω από τις κόκκινες γραμμές μας»

Δημοφιλή

Το Σάββατο (13/5) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό, για το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης της Basket League.

Το απόγευμα της Πέμπτης (11/5) ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων ομάδων, που βρίσκονται στην φάση των «4».

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν οι Φώτης Τακιανός και Βαγγέλης Μαργαρίτης. Ο προπονητής του Δικεφάλου τόνισε πως ρεαλιστικός στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης, ωστόσο το αν καταφέρει να τη διεκδικήσει, θα φανεί μέσα στην πορεία των αγώνων.

Φυσικά, σχολίασε και την αλλαγή του φορμάτ της Basket League, όπου θα αυξηθούν οι αγώνες της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για την πρόκριση στο Final-4. Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να κάνει αναπροσαρμογή στόχων προς το παρόν. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε και το κάνουμε. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια διαδικασία εξυγίανσης και έχει ανάγκη από επιτυχίες. Σαφώς, βρισκόμενοι και παίζοντας στα προημιτελικά και ημιτελικά η λογική μας είναι ίδια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα βραχυπρόθεσμο στόχο παίζοντας πάντα το επόμενο παιχνίδι και όπως κάναμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον κάθε έναν από τους μικρούς στόχους, που θα βάλουμε. Εάν η προετοιμασία μάς φέρει να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση, θα φανεί μέσα στους αγώνες».

Για τα ματς με τον Ολυμπιακό και το πώς τα βλέπει ο ΠΑΟΚ:

«Το να κάνει ήττα ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ έχει λίγες πιθανότητες. Τα στοιχήματα είναι πρώτα για τον εαυτό σου και μετά για τους άλλους. Θέλουμε να φτάσουμε πάνω από τις κόκκινες γραμμές μας. Παίζουμε απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Σημασία έχει πώς θα εμφανιστούμε στο γήπεδο και να δώσουμε το 100%».

Για την αλλαγή στο φορμάτ:

«Πρέπει να δούμε εναλλαγή του φορμάτ μέσα στα πλαίσια που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες. Όσο περισσότερα παιχνίδια δίνεις, ελαχιστοποιείται ο παράγοντας της τύχης ή της ατυχίας. Είναι θετικό αν και θα υπάρχει κούραση και επιβάρυνση. Βασική μας δουλειά είναι μέσα στο γήπεδο για να παίζουμε αγώνες».

Για το ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θα διάλεγε να φέρει στην ομάδα, αν μπορούσε:

«Αν αναφέρω το όνομα ενός παίκτη, θα αδικούσα τα παιδιά που έφεραν τον ΠΑΟΚ με υπερβατικές νίκες και έδωσαν την ψυχή τους μέσα στο παρκέ. Θα αδικούσα κάποιον αν πω όνομα».

Για το γεγονός ότι βρισκόταν και παλιότερα στην ομάδα:

«Ευλογία είναι ότι πέρασα από τον ΠΑΟΚ σε όλες τις θέσεις. Έχω βιώσει από μέσα τι είναι ο ΠΑΟΚ και τις μεγάλες στιγμές. Είναι σημαντικό για τον φίλαθλο η επιτυχία και ο τίτλος. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να μειώσει τα προβλήματά του και να μπει στον υγιή δρόμο, που θα τον φέρει στους τίτλους».


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία