Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τακιανός: «Κάναμε κατάθεση ψυχής»

Δημοφιλή

Την Κυριακή (23/4) ο ΠΑΟΚ επικράτησε εντός έδρας επί του Προμηθέα με 78-75, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των προημιτελικών της Basket League.

O προπονητής του Δικεφάλου, Φώτης Τακιανός, πραγματοποιήσε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, με τον Έλληνα τεχνικός να αναφέρεται στη νίκη του της ομάδας του, αλλά και τον τρόπο που ήρθε αυτή.

\Ακόμη, σημειώσει πως ο Δικέφαλος πρέπει να ξεχάσει τη νίκη και να επικεντρωθεί στο επόμενο ματς στην Πάτρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα Play off, που είναι μια διαδικασία δύσκολη και επίπονη. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος έχει ιδιαίτερη ποιότητα, κάνοντας καλή πορεία στο EuroCup. Προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα στην τακτική. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και τα επίπεδα ενέργειάς μας ήταν αυτά που έπρεπε. Περιορίσαμε το ομαδικό υψηλής ποιότητας παιχνίδι του Προμηθέα, αλλά και τους παίκτες βαρόμετρα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο έχουμε ένα έλλειμα όσον αφορά τη συγκέντρωσή μας στην τακτική και κάναμε αδικαιολόγητα λάθη. Ο Προμηθέας επέστρεψε κυρίως από δικά μας λάθη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δημιουργήσαμε μια διαφορά που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Είχαμε προβλήματα με παίκτες που είχαν λάθη σε εκείνο το σημείο και είχαμε ανισορροπία στο ρυθμό μας. Ο Προμηθέας στο φινάλε έκανε πιεστική άμυνα κι εμείς δεν ανταποκριθήκαμε όπως θα έπρεπε. Θα πρέπει να διορθώσουμε το πώς θα πρέπει να κρατάμε για 40 λεπτά στη συγκέντρωσή μας και το πώς θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι στις πιεστικές άμυνες. Ακόμη μία μεγάλη νίκη, η οποία πρέπει να ξεχαστεί μόλις φύγουμε από το γήπεδο. Αύριο έχουμε μία προπόνηση και μεθαύριο ταξιδεύουμε για την Πάτρα».

Για τον Σαλούστρο:

«Ο Σαλούστρος ήταν βασικός άξονας της επιθετικής μας γραμμής. Ήταν μέσα στο πλάνο της τακτικής για το πώς θα χτυπήσουμε τον Προμηθέα. Τα λάθη γίνονται και από την ικανότητα των αντιπάλων στην πιεστική άμυνα, αλλά και λόγω εμπειρίας. Υπάρχει απειρία στην ομάδα μας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις καταστάσεις που προκύπτουν. Δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει τέτοια άμυνα ο αντίπαλος. Η ομάδα μας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει έμπειρους παίκτες. Στο τέλος, άσχετα με τα λάθη, είναι σημαντική η κατάθεση ψυχής».

Για την απόδοση των Ράιλι-Χαντς:

«Η ομάδα είναι σε αγωνιστική απραξία 15 ημέρες, αυτό είναι πολύ σοβαρό για παίκτες με την εμπειρία του Χαντς. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο, που η ομάδα θα μπορεί να ανταποκρίνεται και όταν κάποιοι παίκτες βρίσκονται σε κακή ημέρα. Όλοι κατάλαβαν ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Ο χαρακτήρας της ομάδας φάνηκε από την εμφάνιση των Σαλούστρο-Μαργαρίτη. Είναι ανησυχητικό ότι αγωνίστηκαν οι Ράιλι-Χαντς έτσι, αλλά θα πρέπει όλοι να κάνουν ένα step up στο επόμενο παιχνίδι και να είναι πιο αποτελεσματικοί».

Για το αν παίζει ρόλο το σημερινό αποτέλεσμα στο δεύτερο παιχνίδι:

«Εμείς έχουμε δύο ευκαιρίες και ο αντίπαλος μία, προφανώς κι έχει πίεση. Εμείς δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σπίτι μας με τον Προμηθέα. Μία ομάδα που έχει παίξει στο EuroCup για μία σεζόν έχει μια αποθήκη εμπειρίας και μπορούν να διαχειριστούν την πίεση».


Τελευταία νέα

Αργεί ακόμα το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα Play Off της Basket League, καθώς μετά τη νίκη του...

Στην ίδια κατηγορία