Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Τακιανός: «Κακοί στη λήψη αποφάσεων»

Δημοφιλή

Πρώτη ήττα στο PAOK Sports Arena απέσπασε σήμερα (7/10) η ομάδα του Φώτη Τακιανού, η οποία έχασε με 80-95 στην πρεμιέρα της Basket League.

Ο κόουτς Τακιανός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση με τον Προμηθέα Πατρών, που οδήγησαν τον Δικέφαλο στην ήττα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους λόγους, που οδήγησαν στην πρώτη εντός έδρας ήττα της σεζόν και στο πώς πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα για τη συνέχεια της χρονιάς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στα έξι παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη και τιμήθηκαν σήμερα από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Η σκέψη μας είναι μαζί τους. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, ο οποίος μας συμπαραστάθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ξέρουμε ότι δεν φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιωθούμε και να αξίζουμε την παρουσία του.

Το παιχνίδι είναι πρεμιέρας με υψηλό επίπεδο άγχους. Μια ομάδα καινούρια, με παιδιά χωρίς μεγάλη εμπειρία. προσπαθούμε να καταλάβουμε τι γίνεται παρά να παίξουμε το ματς κι αυτό φαίνεται και στην απόδοσή μας στο επιθετικό κομμάτι. Μπορούμε να δικαιολογήσουμε λόγω άγχους την επιθετική δυστοκία αλλά όχι την αμυντική. Ανοίξαμε ένα παιχνίδι το οποίο είχαμε στόχο να περιορίσουμε. Βρεθήκαμε να κυνηγάμε από το πρώτο δευτερόλεπτο. Έχουμε τη ζημιά του Χέιλ, που σκόραρε σχεδόν το 1/3 των συνολικών πόντων.

Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε και κλείσαμε τη διαφορά στους πέντε πόντους. Πρέπει να επισημάνουμε ότι στην αμυντική διαδικασία ο αντίπαλος σούταρε 31 φορές, ενώ εμείς 14. Θέλω να δω το τρίποντο του Φρίντρικσον για να έχω άποψη σε ένα κομβικό χρονικό σημείο. Οι παίκτες μας φορτώθηκαν με φάουλ κάνοντας εύκολα λάθη. Πήραμε λάθος αποφάσεις από την υπερπροσπάθεια. Γενικά, η εικόνα της ομάδας μας δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Ο παράγοντας του άγχους και της πρεμιέρας ισχύει για όλους. Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχολογία της ομάδας και υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται στήριξη. Πρέπει να μπούμε από Δευτέρα στο γήπεδο και να βελτιωθούμε και στην σκέψη. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο δουλειάς και οι παίκτες να καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά η αλήθεια. Πρέπει να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια».

Για την αλλαγή τακτικής στο ημίχρονο:

«Παίζει μεγάλο ρόλο το ποσοστό που είχαν στο τρίποντο. Η πλειοψηφία τους ήταν σε κατάσταση ελέγχου από τον αμυντικό. Έχει να κάνει με το δικό μας μούδιασμα και δεν τους ακολουθούσαμε. Αυτό που αλλάξαμε στο δεύτερο ημίχρονο είναι ότι αλλάξαμε την τακτική μας στους αμυντικούς. Βέβαια, άρχισαν τα προβλήματα των φάουλ, η κούραση και στην ποστ άμυνά μας. Καταφέραμε να κλείσουμε τη διαφορά αλλά μείναμε μόνο σε αυτό. Οι λόγοι είναι απειρία, κούραση και τα λάθη. Ήμασταν κακοί στη διαχείριση των αποφάσεών μας».

Για την επιθετική δυστοκία:

«Μάς λείπουν οι επιθετικοί άξονες, τους οποίους υπολογίζαμε το καλοκαίρι. Πρέπει να βρούμε λύση. Είναι περισσότερο λήψη λάθος αποφάσεων κι όχι δυστοκία. Υπάρχει έλλειμμα στο να καταλάβουν οι παίκτες το ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκαν. Πρέπει να μιλήσουμε με τα παιδιά. Βλέπουμε μέσα στο παιχνίδι να έχουν σκαμπανεβάσματα την ώρα του αγώνα. Πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες να αποκτήσουν σταθερότητα».

Για το αν υπάρχει η σκέψη προσθήκης στο ρόστερ:

«Ομάδες με μεγάλες βλέψεις έχουν μπει στη διαδικασία του 7ου ξένου. Ο πρόεδρος της ομάδας είχε πει πως πρέπει να λυθούν και κάποια άλλα προβλήματα. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί η προσθήκη παίκτη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο».

Για τους Φρίντρικσον-Μπελιάουσκας:

«Η ομάδα μας δημιουργήθηκε ώστε να έχει άξονες. Ο βασικός άξονας είναι ο Χάρισον. Έχει την εμπειρία του NBA. Θεωρούμε ότι είναι βασικός άξονας στη δημιουργία. Η λογική ήταν να έχουμε διαφορετικές εκδοχές στην επίθεση, άλλο να κάνει ο Φρίντρικσον, αλλιώς να παίζουμε με Τσιακμά κλπ. Διαβάζοντας την αδυναμία του αντιπάλου να τον «χτυπήσουμε». Το θέμα δεν είναι να εμφανίζονται σε κάθε αγώνα κάποιοι διαφορετικοί, αλλά να παίζουν καλά όλοι μαζί. Το ανησυχητικό είναι πως η ομάδα στον αμυντικό τομέα δεν έδειξε αυτό που ψάχνουμε, δηλαδή ματσάρισμα στην ταχύτητα του αντιπάλου και να παίζουμε με επαφές».

Για τις αποφάσεις των διαιτητών:

«Έχουμε μεγάλη διαφορά στις βολές και πρέπει να δω την αμφισβητούμενη φάση του τριπόντου. Για να είμαι ειλικρινής η ομάδα έκανε μια υπερπροσπάθεια, αλλά ο παράγοντας της κούρασης δεν είναι αυτός που δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε την ανατροπή. Πήραμε λάθος αμυντικές και επιθετικές αποφάσεις. Πέσαμε σε λάθη που έχουν να κάνουν με την ψυχική και εγκεφαλική απόφαση. Μοιράσαμε τον χρόνο σε δέκα παίκτες και δεν το βάζω σε κύριο παράγοντα».


Τελευταία νέα

Zίβκοβιτς… λαμπρός τον οδηγεί!

Σεζόν καριέρας με τον ΠΑΟΚ κάνει φέτος ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που είναι ένας από τους ηγέτες στη φετινή προσπάθεια...

Στην ίδια κατηγορία