Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τακιανός: «Ήταν όνειρό μου να έρθω στον ΠΑΟΚ – Αυτά είναι τα θέλω μου»

Δημοφιλή

Λίγο μετά τη 13:00 ξεκίνησε η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ mateco, Φώτη Τακιανού, στην αίθουσα Τύπου στο Παλατάκι. Ο νέος κόουτς του Δικεφάλου μίλησε για το πλάνο της φετινής χρονιάς και τις αλλαγές-βελτιώσεις, που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να έχει ομοιογένεια, ενώ υπογράμμισε πως επιθυμεί να χτιστεί ένας κορμός για την επόμενη σεζόν, ώστε να μην δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν το καλοκαίρι. Μάλιστα, ανέφερε πως ήθελε να επιστρέψει στον Δικέφαλο και αποτελούσε «όνειρό του».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Το πρώτο σχόλιο του κόουτς Τακιανού:

«Καταρχάς θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα ευχαριστώ στη διοίκηση του ΠΑΟΚ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου να μου δώσει στα χέρια μου το μεγάλο σύλλογο του ΠΑΟΚ. Από την πλευρά μου ξεκινά η τρίτη μου θητεία στον ΠΑΟΚ. Ξέρω το μέγεθος της ομάδας, τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τη διοίκηση, τον κόσμο και το όνομα. Όλο αυτό είναι κάτι το οποίο με κάνει να νιώθω χαρούμενος για την ευκαιρία να δουλέψω σε ένα μεγάλο σύλλογο και μαζί με τη διοίκηση και τον κόσμο να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε η ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους και τους μακροπρόθεσμους και τους βραχυπρόθεσμους. Στο πρωτάθλημα που διανύουμε θέλουμε να καταλάβουμε όσο ψηλότερη θέση γίνεται. Εφόσον βλέπουμε πιο μακριά από τη φετινή χρονιά να δημιουργήσουμε ένα κορμό παικτών, που θα έχει συνέχεια και ψηλές απαιτήσεις.

Από την πλευρά μου τη δεδομένη στιγμή του πρωταθλήματος, θα υπάρξει η προσπάθεια στο 100%, να έχουμε συγκέντρωση και να είμαστε στο τέλος χαρούμενοι γι’ αυτό που θα έχουμε πετύχει».

Για τις παρεμβάσεις που σκέφτεται να κάνει:

«Υποθετικά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για παρεμβάσεις. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να μπορέσω να την κάνω να αποδώσει καλύτερα. Έχω διακρίνει ότι το υπάρχον υλικό έχει περιθώρια βελτίωσης και να καλύψει τα φαινομενικά κενά, που της λείπουν. Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να διακρίνω σε ποιο ποσοστό μπορούν να βελτιωθούν οι παίκτες για να καλύψουν τα κενά.

Στις επαφές που είχα με τη διοίκηση, είπαμε ότι πρέπει η ομάδα να εμφανιστεί όσο το δυνατόν καλύτερη γίνεται. Κάποια πράγματα μπορούν να καλυφθούν εκ των έσω. Η ομάδα βρίσκεται σε μια διαδικασία που διεκδικεί με αξιώσεις ένα καλό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Η μέχρι τώρα πορεία της δείχνει ότι μπορεί να πάει καλύτερα. Το επίπεδο συγκέντρωσής μας θα βελτιωθεί. Θα δούμε τι στόχους πρέπει να βάλουμε για τις επόμενες έξι αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας».

Για το ότι δεν έχει σταθερότητα ο ΠΑΟΚ:

«Διακρίνω που είναι το πρόβλημα, εμείς πρέπει να βρούμε με ποιο τρόπο θα τον λύσουμε. Αν η ομάδα αποκτήσει σταθερή απόδοση στο 40λεπτο, θα βελτιωθεί αυτόματα η εικόνα σε άμυνα και επίθεση. Ο στόχος είναι να αποδώσουν καλύτερα οι παίκτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να καλυφθούν τα κενά. Η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα και αυτό πρέπει να βελτιώσουμε».

Για το χρονικό σημείο που αναλαμβάνει την ομάδα:

«Μας έχει μείνει ο στόχος του πρωταθλήματος. Το μέγεθος της ομάδας του ΠΑΟΚ μας δημιουργεί την υποχρέωση να δίνουμε το 100% και να προσπαθήσουμε να πιάσουμε τον υψηλότερο στόχο στο πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε ο ΠΑΟΚ να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται, άρα θα χαρακτήριζα έλεγα ότι είναι ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών. Το κίνητρο είναι πολύ υψηλό».

Για το αν η ομάδα είχε τελματώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα:

«Για να δώσει μία ομάδα την εικόνα ότι δεν δημιουργεί όπως πρέπει, μάλλον έχει επηρεαστεί από αγωνιστικούς ή εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Όλες οι ομάδες έχουν καλές περιόδους ή ντεφορμαρίσματα. Είναι προαπαιτούμενο για μια ομάδα να έχει καλό αγωνιστικό πρόσωπο πρέπει να έχει ομοιογένεια, οικογενειακό κλίμα, οι παίκτες πρέπει να παίζουν μαζί για τη νίκη και ότι όλοι υπηρετούν την ομάδα του ΠΑΟΚ πρέπει να βάλουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα. Αυτά έχουν να κάνουν με το ψυχολογικό κομμάτι. Καμία ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ομοιογένεια με τους προπονητές και τη διοίκηση. Πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, ώστε ο ένας να παλεύει για τον άλλον. Η ομάδα δεν είναι μόνο το φέτος, αλλά και του χρόνου. Αναφέρουμε ότι θα κάνουμε μια προσπάθεια όχι μόνο για έξι αγωνιστικές, αλλά και το επόμενο διάστημα. Οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλα οράματα».

Για το αν ήθελε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ για να δημιουργήσει κάτι μεγάλο:

«Μπολιάστηκα στον ΠΑΟΚ ως παίκτης και ως συνεργάτης προπονητή. Αυτό το μπόλιασμα μου δημιούργησε ένα όνειρο να ξαναδουλέψω με την ομάδα. Πάντοτε υπήρχε στο μυαλό μου ως όνειρο να δουλέψω εδώ ως προπονητής, να δώσω το 100%. Είμαστε υποχρεωμένοι εμείς που περάσαμε από την ομάδα να οραματιζόμαστε το πως θα ξαναδουλέψουμε στην ομάδα».

Για το στυλ της ομάδας που θέλει να χτίσει:

«Θα ήθελα να εμφανιστεί μέσα στο γήπεδο μία ομάδα με ομοιογένεια. Θα ήθελα να παίζει σε υψηλά επίπεδα ενέργειας, να μάχεται για κάθε κατοχή. Σε οποιαδήποτε δύσκολη περίοδο μέσα στο ματς, θα ήθελα όλη η ομάδα να είναι δίπλα στον παίκτη που έχει μια άσχημη βραδιά κι αυτό να είναι ευδιάκριτο από αυτόν που βλέπει το παιχνίδι. Να δημιουργείται, δηλαδή, αυτή η εικόνα στους φιλάθλους».

Για το αν θα αναδειχθούν νέοι παίκτες από τις ακαδημίες:

«Έχω την τύχη να δω παιχνίδια της εφηβικής ομάδας. Δεν αρκεί το ταλέντο, χρειάζεται σκληρή δουλειά. Όταν αποφασιστεί ότι θα δοθεί χώρος σε νέα παιδιά να δουλέψουν και να έχουν την ευκαιρία. Αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι πρέπει να τους δοθεί ο κατάλληλος χώρος και χρόνος. Αυτό είναι ένα γενικότερο πλάνο που θα συζητηθεί με τη διοίκηση το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή είναι κάπως δύσκολο για τη φετινή χρονιά. Το καλοκαίρι, όμως, θα μπει σε πιο συγκεκριμένες βάσεις. Μακάρι στη δική μου θητεία να καταφέρω να εντάξω παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ».

Για το αν έχει παρακολουθήσει τα παιχνίδια:

«Έχω ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα. Βοήθησε σε αυτό ότι ήμουν έξω από τη διαδικασία της προπονητικής. Παρακολουθούσα τα παιχνίδια σε επίπεδο σκάουτινγκ κι όχι μόνο ότι έπαιζε η ομάδα, αλλά και για τους παίκτες. Το αρχείο μου είναι πλήρως ενημερωμένο. Είμαι πλήρως ενημερωμένος στο υψηλότερο επίπεδο. Η ομάδα έχει ταλέντο στο επιθετικό κομμάτι. Μπορεί να βρει λύσεις με διαφορετικούς τρόπους και σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Αδυναμία υπάρχει στο αμυντικό κομμάτι και να έχει περισσότερο ενέργεια και μαχητικότητα. Η προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής στο BCL είναι κάτι που αποτελεί κίνητρο. Αυτό έχει να κάνει με το χτίσιμο κάποιων προϋποθέσεων. Είναι σημαντικό να μην χτίσουμε την ομάδα από το μηδέν το καλοκαίρι, αλλά να υπάρχουν οι βάσεις.».

Για τις ανανεώσεις των παικτών:

«Για να είμαι ρεαλιστής οι συζητήσεις με τους παίκτες θ α γίνουν στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Είναι βασικό να δημιουργηθεί έστω ένας μικρός κορμός, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Παράλληλα, παρεμβάσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Χατζόπουλος, απαντώντας σε ερωτήματα για μεταγραφικές κινήσεις εν μέσω της φετινής αγωνιστικής σεζόν:

«Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα. Ο κόουτς θα δει την ομάδα και βλέπουμε. Τα οικονομικά τα γνωρίζουμε όλοι. Κατά τη γνώμη μου είναι και άδικο γι’ αυτά τα παιδιά που παλεύουν μέσα στα παιχνίδια. Υπήρχαν παιδιά που είχαν προτάσεις με διπλάσια λεφτά, αλλά παρέμειναν εδώ.

Ο κόουτς Τακιανός είχε αναδειχθεί ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς στο πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει κάτι για τον κόουτς και την επιλογή που κάναμε».

Για την απόφαση να προχωρήσει η ομάδα χωρίς τον Λυκογιάννη, ο κος Χατζόπουλος ανέφερε:

«Έκρινα ότι έπρεπε να κάνω ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα. Έβλεπα ότι η ομάδα είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλά δεν ήμασταν αυτό που ξεκινήσαμε και γι’ αυτό αποφάσισα να κάνω μια αλλαγή».


Τελευταία νέα

Σε σοβαρό κίνδυνο το ισπανικό ποδόσφαιρο

Tο τελευταίο χρονικό διάστημα το ισπανικό ποδόσφαιρο πλήττεται από πολιτικά σκάνδαλα, που αφορούν και στην ομοσπονδία της χώρας. Αρνητικοί πρωταγωνιστές...

Στην ίδια κατηγορία