Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τακιανός: «Η ισορροπία… έρχεται!»

Δημοφιλή

Η ήττα του ΠΑΟΚ mateco κόντρα στην Γαλατασαράι με 79-85 δεν στοίχισε στον Δικέφαλο, αφού τερμάτισε δεύτερος στον 7ο όμιλο του Basketball Champions League.

Ο κόουτς Φώτης Τακιανός μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την μεγάλη εμφάνιση του Δικεφάλου, τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του, αλλά και τους στόχους, που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα στη σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Αρνηθήκαμε να χάσουμε αυτό που κυνηγούσαμε. Αυτός είναι ο λόγος που τους συγχαίρω για τον αγωνιστικό τους πνεύμα. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Ο Γεμπόα μας δημιούργησε πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, λόγω των προσθηκών που έκανε. Οι παίκτες της Γαλατασαράι εκμεταλλεύτηκαν όλα τα λάθη μας. Πήραν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και μπήκαμε στο παιχνίδι στο τελευταίο 5λεπτο. Πήραμε σωστές αποφάσεις και βγάλαμε καλές ομαδικές άμυνες, ώστε να βρεθούμε στα Play in με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην Τόφας.

Ευχαριστώ τον κόσμο, ειδικά για τον τρόπο που μας στήριξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Για 40 λεπτά συμπαραστάθηκαν στην ομάδα. Χρειαστήκαμε βοήθεια στο φινάλε και μας την έδωσε ο κόσμος. Δεν έχουμε χρόνο να πανηγυρίσουμε για το πλεονέκτημα έδρας, γιατί έχουμε παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη μάχη. Τίποτα δεν είναι εύκολο για εμάς».

Για το σχήμα με τους ψηλούς:

«Ο Γκίλμορ έχει χρησιμοποιηθεί στη θέση «5». Σήμερα είχαμε ανάγκη να δημιουργήσουμε μέγεθος και να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ. Είχαμε παίκτες που είχαν φορτωθεί με φάουλ. Είναι στο Plan B ή C, όταν το χρειάζεται η ομάδα. Αν το χρειαστούμε, θα το ξανά χρησιμοποιήσουμε».

Για το πώς είχε δει τον όμιλο στην αρχή και το πώς σκέφτεται την Ευρώπη:

«Όταν είδαμε την κλήρωση του ομίλου , ήταν προφανές ότι συμμετέχουμε στον πιο δύσκολο όμιλο του BCL. Ο στόχος που θέσαμε ήταν να παίξουμε τουλάχιστον στα Play in. Μετά την πρώτη νίκη (σ.σ. επί της Γαλατασαράι) μας έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στα Play in. Είμαστε μια ομάδα που ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Υπολειπόμαστε σε μπάτζετ και βάθος στο ρόστερ. Θα πρέπει να αναγνωρίζουμε ποια είναι η αφετηρία μας συγκριτικά με τις άλλες ομάδες. Αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ είναι μια εμπνευσμένη πορεία. Καταφέραμε να δείξουμε πως μαχόμαστε ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θέλω να δείξει η ομάδα το ίδιο αξιόμαχο πρόσωπο, το πάθος για νίκη και την αυταπάρνηση. Οι νίκες και οι επιτυχίες τροφοδοτούν τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Η οικονομική εξυγίανση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και το αγωνιστικό κομμάτι πηγαίνει παράλληλα πολύ καλά. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βιώνει μια διαδικασία αγάπης προς την ομάδα. Οι νίκες που δίνουμε δίνουν αυτό το κλίμα.

Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε διάρκεια κόντρα στην Τόφας. Το πλεονέκτημα της έδρας δημιουργεί προσδοκίες, αλλά θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι και σε μεγαλύτερη διάρκεια».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την πορεία της ομάδας:

«Τα συγχαρητήρια πηγαίνουν πρώτα στους αθλητές μας. Οι προπονητές πρέπει να περπατάνε πάνω στην χρυσή γραμμή. Δεν πρέπει να υπάρχει υπερβολή στη διαδικασία της επιτυχίας, ούτε υπερβολική στεναχώρια στην ήττα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τη νίκη από την ήττα. Αν δούμε τι γίνεται γύρω μας, δεν θα πρέπεινα στεναχωριόμαστε παραπάνω. Θα πρέπει νια είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας γιατί δίνουμε το 100%. Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας και στο BCL θα παίξουμε με πλεονέκτημα, αυτό μας αφήνει ικανοποιημένους και το εισπράττουμε από τον κόσμο. Υπάρχει μια διαδικασία συνεχόμενων αγώνων. Αν μείνεις παραπάνω σε κάτι, σε περιμένει η τιμωρία την επόμενη ημέρα. Δεν θέλουμε να είμαστε θύμα μιας τέτοιας κατάστασης. Διαχειριζόμαστε αυτή την κατάσταση, αλλά χαιρόμαστε πάρα πολύ. Πρέπει να διαχειριστούμε και την κατάσταση της ομάδας, ώστε να είναι οι παίκτες σε ισορροπία. Έχουμε πετύχει τους στόχους μας και θέτουμε τους επόμενους στόχους. Ο επόμενος στόχος είναι το παιχνίδι με την Καρδίτσα».

Για το αν κρατάει κάτι από το σημερινό παιχνίδι:

«Η αξία βρίσκεται στο να αναγνωρίζεις τι πήγε και τι όχι καλά. Νομίζω ότι κερδίσαμε αυτοπεποίθηση. Με τις προσθήκες που έκαναν ανέβασαν τον πήχη για να κατακτήσουμε το Champions League. Για 40 λεπτά δεν κερδίζει αυτός που έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ ή το βαθύτερο ρόστερ, αλλά αυτός που καταθέτει ψυχή, αυταπάρνηση και ομαδικότητα. Αλλιώς θα ξέραμε ότι αυτός που έχει τα περισσότερα χρήματα θα κερδίσει. Έχουμε παίκτες με τα πάνω και τα κάτω τους. Έχουμε αρκετούς τραυματισμούς. Ο Άλστον έκανε μία προπόνηση, είχε ίωση. Ο Άλστον έμεινε 10 μέρες έξω και έκανε τρεις μισές προπονήσεις. Κάθε μέρα κάτι μας παρουσιάζεται. Έχουμε αρκετές ατυχίες. Δεν έχουμε τον χρόνο να προπονηθούμε λόγω των πολλών παιχνιδιών. Όταν ηρεμήσουμε, τα πράγματα θα έρθουν σε καλύτερη ισορροπία».


Τελευταία νέα

Η FORZA δίνει άλλο νόημα στην Κυριακή

Η FORZA έκανε το μεγάλο βήμα καινοτομώντας στο χώρο του Αθλητικού Τύπου Από το Σάββατο 18 Μαΐου (και όλη την εβδομάδα) κυκλοφορεί...

Στην ίδια κατηγορία