Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Tακιανός: «Δύναμη και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια»

Δημοφιλή

Ο Φώτης Τακιανός παρουσιάστηκε ικανοποιημένος στις δηλώσεις του για την αντίδραση, που έβγαλαν οι παίκτες του στη διάρκεια του αγώνα με τον Κολοσσό.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο «χαμό» του καλού του φίλου και άνθρωπο του μπάσκετ πολλά χρονιά στον τομέα της στατιστικής, Γιάννη Δονάτου-Γκορέζη… «Μετά τη λήξη του παιχνιδιού πληροφορήθηκα ότι ένας φίλος κι ένας άνθρωπος του μπάσκετ, «έφυγε». Ο Τζόνι Γκορέζης ήταν φίλος πολλά χρόνια, δίπλα στο μπάσκετ, όποτε τον χρειαζόμασταν ήταν εκεί για εμάς. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Οτιδήποτε χρειαστήκαμε ήταν έτοιμος να βοηθήσει. Τα παιχνίδια έρχονται και φεύγουν, αυτό που μένει τελικά, είναι τι διαγράφεις με τον χαρακτήρα σου. Όταν λέμε «η υγεία πάνω από όλα» πρέπει να το εννοούμε, γιατί πολλές φορές τα γυαλιά της ματαιοδοξίας μας δε μας αφήνουν να το δούμε».

Στη συνέχεια, σημείωσε… «Όσον αφορά τον αγώνα, παίζαμε με μια ομάδα που παίζει ελεύθερο στυλ αλλά με ποιότητα. Ξέραμε ότι αν τους αφήσουμε να μπούμε στο ρυθμό τους, θα είναι πολύ επικίνδυνοι. Ο στόχος μας ήταν να μη μπουν σε αυτόν το ρυθμό. Είχαμε την απώλεια του Χάρισον στο ξεκίνημα, με πρόβλημα στη μέση, στο οποίο έπρεπε να βρούμε ρόλο στη διάρκεια του παιχνιδιού. Δείξαμε πως θα έπρεπε να παίξουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Λόγω έλλειψης ενέργειας, η ομάδα δε μπαίνει όπως πρέπει στο ξεκίνημα. Κάποιες φορές μας παρουσιάζεται το πρόβλημα και στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι στη λογική της κόπωσης και δε βρίσκουμε ενέργεια από τη δεξαμενή μας, που είναι άδεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα αντιδρά ως ομάδα υψηλού επιπέδου και μπασκετικής αντίληψης. Δεν την πιάνει πανικός και μέσα από την επιθετική μας άμυνα, η εικόνα μας ήταν εξ ολοκλήρου διαφορετική. Η καλή μας αμυντική απόδοση μας έδωσε την ευκαιρία να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Γίναμε καλύτεροι εκεί μέσα από την άμυνα. Με συνεχόμενες καλές άμυνες, με εκτέλεση από πολύ καλή οργάνωση και σωστές αποφάσεις, μπορέσαμε να υπερκαλύψουμε τη διαφορά και να φτάσουμε σε μια νίκη που μας δίνει το δικαίωμα να πλασαριστούμε σε μια καλή θέση, να θέσουμε υποψηφιότητα για το Κύπελλο. Με μια σούμα όλων αυτών και με την πρώτη θέση στο BCL, δίνουμε χαρά στον οργανισμό και στους φιλάθλους. Μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση να ανοίξουμε τον πολύ δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας» είπε στην αρχική του τοποθέτηση».

Όσο για την εικόνα του Φρίντρικσον που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, σχολίασε… «Μετά το πολύ καλό του ξεκίνημα, στο παιχνίδι με το Περιστέρι τραυματίστηκε και έπαιξε με ένεση. Μολονότι ήταν στο γήπεδο, δεν ήταν αυτός που θα ήθελε και αυτός και εμείς. Επειδή βασίζεται στην ταχύτητα και στην αλλαγή κατευθύνσεων, αυτό το πρόβλημα ον έκανε να μην είναι όπως θα ήθελε ο ίδιος και εμείς. Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, έπιασε τα στάνταρ της απόδοσης του. Του δώσαμε τα κλειδιά της θέσης και από η στιγμή που καταλάβαμε ότι ήταν σε καλό ρυθμό, δεν του το πήραμε. Ήταν ένας παράγοντας αλλά όχι ο μοναδικός».

Για την κατάσταση του Χάρισον, είπε… «Δεν έχουμε εικόνα, αλλά νομίζω δεν είναι κάτι απλό. Έβαλε ένεση για να παίξει και αυτός! Δε βρίσκουμε πολλές φορές ξένους που να το κάνουν αυτό. Ο Μαργαρίτης έπαιξε σήμερα χωρίς προπόνηση, έβαλε ένεση για να παίξει στο προηγούμενο και δεν τα κατάφερε. Και σήμερα, ήταν ελλιπής, Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά αυτά. Είναι πρωτόγνωρο ξένοι αθλητές να δείχνουν τέτοιο χαρακτήρα».

Σε ερώτηση για το στοιχείο που άλλαξε την κατάσταση στο 4ο δεκάλεπτο απάντησε… «Χαμηλώσαμε το σχήμα, γιατί διακρίναμε μία εικόνα ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να ανατραπεί. Πιέσαμε ψηλά, δημιουργήσαμε μία τακτική με αλλαγές στην άμυνα. Ήταν ένα κομμάτι η αλλαγή τη αμυντικής τακτικής, αλλά ουσιαστικά ήταν η ορμή των παικτών. Όταν διάκριναν ότι είμαστε σε δυσκολία, έπαιξαν με περισσότερες επαφές».

Για τον τρόπο που έζησε το παιχνίδι σήμερα, δήλωσε…«Η δουλειά του προπονητή, δεν είναι μόνο να κοουτσάρει, αλλά να προσπαθεί να δείχνει εμπιστοσύνη, ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε αλλά στους παίκτες. Σήμερα θεώρησα ότι έπρεπε να μπω λίγο πιο ενεργά, ίσως και για να αφυπνιστεί η ομάδα».

Τέλος, για τη «δεξαμενή ενέργειας» που πρέπει να γεμίσει με τη συνέχεια να είναι απαιτητική και τη (μη) συμμετοχή του Αρσενόπουλου, ανέφερε… «Η δεξαμενή δε γεμίζει με μαγικό τρόπο. Πρέπει να βρεθούν παράλληλες λύσεις Η μία είναι να είμαστε όλοι μαζί, όπου δεν είμαστε εδώ και καιρό λόγω τραυματισμών. Να γίνεται το ροτέισον όπως πρέπει όχι από ανάγκη. Όσον αφορά τον Αρσενόπουλο, έρχεται από ένα σοβαρό τραυματισμό, μέχρι πριν 4 μέρες, είχε κάποιο πρόβλημα. Μπορεί να μη φαίνεται ,αλλά τον εμπιστεύομαι πολύ και στο τέλος της χρονιάς, νομίζω ότι θα έχουμε κάτι πολύ καλό να πούμε για έναν ταλαντούχο παίκτη».


Τελευταία νέα

Κυριάκος: «Ευχαριστούμε την πιο υπέροχη Τούμπα των τελευταίων ετών»

Mε ανάρτησή του ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε στην τρομερή δύναμη που έδωσε στην ομάδα η Τούμπα, ζητώντας απ' όλους...

Στην ίδια κατηγορία