Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τα πρόσωπα που συνδέουν τον ΠΑΟΚ με Χαρτς και Ρόζενμποργκ

Δημοφιλή

O ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τις διπλές «μάχες» με τη Χάιντουκ Σπλιτ κι έχει ήδη μάθει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του στα Play Off, εφόσον καταφέρει να περάσει το εμπόδιο των Κροατών.

Όπως έγινε γνωστό από την κλήρωση της UEFA, ο νικητής στις δύο συναντήσεις του Δικεφάλου με τους Κροάτες θα αντιμετωπίσει τον… ομόλογο του από αυτό της Ρόζενμποργκ με την Χαρτς, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται σε Νορβηγία ή Σκωτία και το δεύτερο σε Τούμπα ή Σπλιτ.

Μάλιστα, υπάρχουν πρόσωπα που συνδέουν τις δύο ομάδες με τους «ασπρόμαυρους». Ένας εξ αυτών είναι φυσικά ο Υπεύθυνος Λειτουργίας Ποδοσφαιρικού Τμήματος του ΠΑΟΚ, Χρήστος Καρυπίδης.

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, η οποία ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Δικεφάλου, ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός πέρασε τρία χρόνια στο Εδιμβούργο με τη φανέλα της Χαρτς, η οποία τον είχε αγοράσει από τους «ασπρόμαυρους» το καλοκαίρι του 2006.

Στη Σκωτία έμεινε μέχρι το 2009, φορώντας τη φανέλα της ομάδας σε 79 παιχνίδια, με απολογισμό τρία γκολ και μια ασίστ.

Το επόμενο… δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Σκωτία ήρθε περίπου 11 χρόνια αργότερα, όταν τον Ιανουάριο του 2017 ο Αλέξανδρος Τζιόλης αποχωρούσε ως ελεύθερος από τον Δικέφαλο, για να υπογράψει στη Χαρτς.

Εκεί έμεινε μόλις ένα εξάμηνο, καταγράφοντας ένα γκολ σε 18 συμμετοχές, πριν συνεχίσει, και τελικά ολοκληρώσει την καριέρα του, στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Φαγιά.

Πρώην «ασπρόμαυρος» υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ και της Ρόσενμπρογκ, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Άντριαν Νίλσεν Περέιρα.

Ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει τον Νορβηγό μπακ από τη Βίκινγκ ως επένδυση για το μέλλον, το 2020, ωστόσο δεν κατάφερε να «πιάσει» στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από μια χρονιά και μόλις δώδεκα συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Ρόζεμποργκ, που τον απέκτησε από τον ΠΑΟΚ, σε μια κίνηση που έφερε μεγάλες αντιδράσεις από τους οπαδούς της Βίκινκ.

Πλέον με τη νέα του ομάδα έχει 45 συμμετοχές, με τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ.


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία