Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα δεδομένα της πρόκρισης

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του BCL μετά την μεγάλη νίκη του επί της Γαλατά. Θυμίζουμε πως στην διοργάνωση ισχύουν τα εξής:  Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση κάθε ομίλου προκρίνονται αυτομάτως στην επόμενη φάση.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην δεύτερη και τρίτη θέση κάθε ομίλου, θα αναμετρηθούν σε σειρά Play-In για να περάσουν στους «16».Η φάση των Play-In θα αποτελείται από 16 ομάδες και θα αναμετρηθούν σε σειρές best-of-3 τον Ιανουάριο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ

Προτάθηκαν παίκτες στον ΠΑΟΚ με αφορμή τον τραυματισμό του Κάρτερ. Αυτό είναι αλήθεια. Ο Aμερικανός όμως δεν είχε κάτι σοβαρό, επέστρεψε και έδειξε στο ματς με την Γαλατά πόσο μπορεί να βοηθήσει. Προσπάθεια μεγάλη κάνει κι ο Ογκμπέιντε.

Ο ΠΑΟΚ δεν ψάχνεται όμως δεν είναι ταμπού για μια ομάδα να «ελέγχει» την αγορά. Κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να γνωρίζει τι κυκλοφορεί, ποιοι είναι οι καλοί ελεύθεροι, ποιοι αφήνουν τα σάμερ λιγκ των ΗΠΑ και έρχονται Ευρώπη… Ο καλύτερος «φίλος» της νίκης είναι η πρόληψη και η προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα.

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ βρίσκονται σε συνεννόηση για το πρόγραμμα αγώνων. Η Ελληνική Ομοσπονδία ζήτησε να μην οριστούν ματς την Κυριακή 21 Νοεμβρίου καθώς εκείνη την ημέρα θα γίνει προσκλητήριο διεθνών παικτών με αφορμή υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Το διάστημα 21-30 Νοεμβρίου λογικά θα διακοπεί το πρωτάθλημα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν προσεχώς…

*Το θέμα ήρθε σε ψηφοφορία στον ΕΣΑΚΕ στο πρόσφατο παρελθόν και η απόφαση που πάρθηκε είναι οριστική. Για την σεζόν 2021-22 από την Basket League θα υποβιβαστεί μια μόνο ομάδα. Για το μέλλον τώρα, υπάρχουν πολλές συζητήσεις. Μέχρι και κλειστή λίγκα προτείνουν κάποιες ΚΑΕ.

ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ένας από τους λόγους για τον οποίο «κόπηκε» ο Δέδας από προπονητής της Εθνικής(ενώ είχε συμφωνήσει), ήταν επειδή  ο σύνδεσμος προπονητών καλαθοσφαίρισης επεσήμανε πως το δίπλωμα του ήταν Γ΄ κατηγορίας κι όχι Α΄. Έχουμε όμως μια απορία: Ο νέος προπονητής της Εθνικής Γυναικών, τι δίπλωμα προπονητή έχει; Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος;

*Με αφορμή τις τρεις εμφανίσεις του Γιώργου Καλαϊτζάκη στο ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς, ένας παλιός αρειανός έλεγε  πρόσφατα σε μια μπασκετική παρέα: «Το παιδί αυτό έπαιζε με τον αδελφό του στο παιδικό του Άρη. Σε μια νύχτα έφυγε. Ούτε καταλάβαμε τι έγινε. Μας είπαν «τον πήρε ο Παναθηναϊκός». Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τι συνέβη, αλλά δεν μιλάνε. Έλεγε κι άλλα ενδιαφέροντα ο επώνυμος πρώην παράγοντας…

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ FIBA

Δυο πράγματα είπε η FIBA στη νέα διοίκηση της ΕΟΚ : Δώστε έμφαση στο γυναικείο μπάσκετ και ασχοληθείτε περισσότερο με το 3X3. Τους επόμενους μήνες θα δείτε ανακοινώσεις και projects να αναπτύσσονται. Στις γυναίκες η κατάσταση (ειδικά στα ηλικιακά) είναι τραγική σε πανελλήνιο επίπεδο. Σχετικά με το 3X3 η FIBA μετέφερε πως υπάρχουν πόροι(διαφημίσεις-χορηγοί) που θα ήταν καλό να απορροφηθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κούγιας: «Η δικογραφία στήθηκε για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός»

O εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τοποθετήθηκε για...

Στην ίδια κατηγορία