Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στο μικροσκόπιο οι διεθνείς

Δημοφιλή

Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με τον επίσημο Δικέφαλο να βάζει στο… μικροσκόπιο τις επιδόσεις τους με τις εθνικές ομάδες.

Όπως αναφέρει το αφιέρωμα του paokfc.gr:

Γκολ, ασίστ, δοκάρια, προκρίσεις… Είχε πολλά να προσφέρει στους διεθνείς του ΠΑΟΚ η πρόσφατη διακοπή των πρωταθλημάτων, λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων στα προκριματικά του επερχόμενου ΕURO, αλλά και του Μουντιάλ.

Αναλυτικά:

Στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του EURO, η Εθνική μας αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Γαλλία, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να μπαίνει στο γήπεδο στο 85′. Ο Κωνσταντέλιας ωστόσο, χρίστηκε σκόρερ με την γαλανόλευκη στην παρθενική του εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα στο φιλικό παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία. Σκόραρε στο 10′ του αγώνα για το 1-0, με το τελικό σκορ να «γράφει» 2-0, και τον ίδιο να γίνεται αλλαγή στο 58′. Οι Κουλιεράκης και Τσιγγάρας δεν πήραν χρόνο συμμετοχής. Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, η Εθνική Ομάδα, σε περίπτωση πρόκρισης της επί του Καζακστάν (21/03/2024) με το οποίο θα αγωνιστεί εντός έδρας, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας (26/03/2023) στον τελικό πρόκρισης τη νικήτρια του άλλου μπαράζ ανάμεσα στη Γεωργία και το Λουξεμβούργο, που θα διεξαχθεί επίσης στις 21/03/2024.

Η Σερβία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, παρά το αγχωτικό 2-2 με την Βουλγαρία, στο οποίο ο Ζίβκοβιτς ήταν βασικός για 76 λεπτά, όπως και ο Ντεσπόντοφ που σκόραρε στο 69′ για το 2-1 της Βουλγαρίας, ενώ είχε και δοκάρι στο 28′. Όσο για το φιλικό της Σερβίας με το Βέλγιο (1-0 κέρδισαν οι Βέλγοι), ο Ζίβκοβιτς αγωνίστηκε από το 71′ και μετά.

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ δε, είχε μία ακόμα μεστή εμφάνιση, στο 2-2 με την Ουγγαρία (πήρε και αυτή την πρόκριση για τα τελικά του EURO), καθώς όντας βασικός, κατέγραψε και γκολ και ασίστ.

Η Πολωνία ολοκλήρωσε την παρουσία της στα προκριματικά του EURO 2024 με το 1-1 κόντρα στην Τσεχία και ίσως μπορέσει να διεκδικήσει την παρουσία της στην τελική φάση μέσω των play offs του Nations League. Τόσο σε αυτό το παιχνίδι, όσο και στο φιλικό με την Λετονία (2-0 κέρδισαν οι Πολωνοί), ο Τόμας Κεντζιόρα δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Ο Αλί Σαμάτα κατέγραψε την ασίστ για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης της Τανζανίας με τον Νίγηρα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026. Στο άλλο παιχνίδι της Εθνικής, αυτό με το Μαρόκο, (2-0 κέρδισαν οι Μαροκινοί), ο φορ του ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο στο 55′.

Η Εθνική Ελπίδων Κ21 πέτυχε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Πορτογαλίας για την 10η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2025 με τον Αργύρη Δαρέλα στην αρχική 11άδα να δίνει την ασίστ στον Τζόλη για το 1-1 και τον Παναγιώτη Παναγιώτου να μπαίνει στο 64′ του αγώνα. Οι διεθνείς μας νίκησαν και τα Νησιά Φερόε με 3-0 με τον Δημήτρη Τσοπούρογλου βασικό για 45 λεπτά, τον Δαρέλα βασικό για 87 λεπτά και τον Παναγιώτου να εισέρχεται στο γήπεδο στο 69′.

Η Εθνική Νέων Κ19 με τους έξι «δικούς» μας ( Τζίμας , Γκούμας, Κωττάς, Καστίδης, Φίλων, Δεληγιάννης) στο ρόστερ ναι μεν κατετάγη τρίτη στον όμιλό της, μα τελικά προκρίθηκε στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Από την προκριματική φάση του EURO U19 προκρίνονταν οι δύο πρώτες στη βαθμολογία ομάδες του κάθε ομίλου και μόλις η μία καλύτερη 3η και από τους 13 ομίλους των προκριματικών.

Χάρη στη νίκη (2-1) επί της Λιθουανίας, λοιπόν, με ολική ανατροπή και το γκολ του Στέφανου Τζίμα από την ασίστ του Κωνσταντίνου Γκούμα, η Ελλάδα αναδείχθηκε καλύτερη 3η ομάδα όλων των ομίλων, παρά τις δύο ήττες που έκανε από Τουρκία και Λευκορωσία.

Έτσι, η Εθνική μας θα βρεθεί στην κλήρωση της 7ης Δεκεμβρίου μαζί με τις: Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κόσοβο, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σκωτία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Τουρκία και Ουκρανία.

Προηγούμενο άρθροΣτον ΠΑΟΚ ο Τρουτσέβ!
Επόμενο άρθροΑλλαγή ώρας στο ΠΑΟΚ-Βόλος


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία