Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στάζει μέλι για την Τούμπα ο Νάτχο

Δημοφιλή

Μπορεί να έμεινε στη Θεσσαλονίκη για μόλις έξι μήνες αλλά για τον Μπίμπρας Νάτχο, ο ΠΑΟΚ και η Τούμπα έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη του.

Ο Ισραηλινός μέσος παραχώρησε συνέντευξη και είπε τα καλύτερα λόγια για αυτήν την περίοδο της καριέρας του.

Για τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα:

«Η Τούμπα είναι κάτι διαφορετικό. Το συναίσθημα που νιώθεις εκεί δεν το βρίσκεις σε άλλο γήπεδο. Το συναίσθημα είναι πιο δυνατό για εμένα και νιώθεις ότι οι οπαδοί οριακά… παίζουν μέσα στο γήπεδο και δεν κάθονται απλά στις εξέδρες. Δεν ξέρω, κάτι έχει αυτό το γήπεδο που το κάνει πιο δυνατό και είναι από τα πιο δύσκολα γήπεδα για να παίξεις. Υπάρχει τεράστιο πάθος για το ποδόσφαιρο στη Θεσσαλονίκη. Όλα είναι για το ποδόσφαιρο και το νιώθεις».

Όταν έμαθες για τον ΠΑΟΚ τι σκέφτηκες αρχικά;

«Στην αρχή δεν ήξερα πολλά για τον ΠΑΟΚ. Γνώριζα την ομάδα αλλά όταν είσαι από το εξωτερικό, ξέρεις καλύτερα ομάδες από την Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τα μεγάλα πρωταθλήματα. Όταν ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ θυμήθηκα το ματς που είχαμε παίξει ως αντίπαλοι και τους οπαδούς που ήταν… τρελοί για το ποδόσφαιρο. Έπαιξε ρόλο και αυτό. Όταν ήρθε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ εγώ κοιτούσα επιλογές από μεγαλύτερα πρωταθλήματα και ήθελα να πάω. Δεν είχα την Ελλάδα πρώτη στις επιλογές μου, ήθελα να κυνηγήσω κάτι καλύτερο και για αυτό άργησα να υπογράψω κιόλας. Επίσης δεν ήμουν σίγουρος αν ήθελα να έρθω να παίξω στην Ελλάδα αρχικά όμως όσο περνούσε ο καιρός, άρχισα να καταλαβαίνω πόσο με ήθελαν. Το feeling μου ήταν αρκετά δυνατό για τον ΠΑΟΚ και θυμάμαι που ήρθε ο τεχνικός διευθυντής στο Ισραήλ για να μιλήσουμε, κάτι που μου έδειξε πόσο με ήθελε η ομάδα. Αυτά τα “μικρά πράγματα” με έκαναν να πω το ναι στον ΠΑΟΚ».

Ο Χουμπ Στέφενς ήταν προπονητής. Πώς τον έζησες εσύ;

«Είναι ένας καλός προπονητής με επιτυχίες στη Γερμανία αλλά μπορώ να σου πω πως η Ελλάδα είναι κοντά στη Σερβία και το Ισραήλ όσον αφορά την πίεση στον προπονητή. Αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα αμέσως, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Όταν πήγα εγώ στον ΠΑΟΚ είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα και στην Ελλάδα την πληρώνει ο προπονητής. Πιστεύω ότι είχαμε καλή ομάδα αλλά χρειαζόμασταν χρόνο και θεωρώ ότι θα κάναμε μεγάλα πράγματα αν αυτή η ομάδα έμενε για ακόμα ένα χρόνο όπως ήταν. Εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν τόσο δυνατός, η ομάδα που είχε ήταν σχεδόν… ανίκητη. Ένας από τους λόγους που δεν έμεινα στην Ελλάδα ήταν και αυτός».

Έχεις μετανιώσει που έφυγες από τον ΠΑΟΚ;

«Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις αλλά στο τέλος μπορώ να πω ότι θα μπορούσα να μείνω γιατί όντως πέρασα πολύ ωραία. Όμως το πρωτάθλημα δεν ήταν ανταγωνιστικό και δεν είχες ευκαιρία να κάνεις κάτι παραπάνω. Είδα ότι ήμουν στο μάξιμουμ. Δεν ήταν όπως τώρα που βλέπεις ότι 4 ομάδες παλεύουν για τον τίτλο. Πριν λίγα χρόνια ήταν μόνο ο Ολυμπιακός στην κορυφή».

Κάποιο ντέρμπι που θυμάσαι με τον ΠΑΟΚ;

«Θυμάμαι ότι η ΑΕΚ ήταν στη δεύτερη κατηγορία, οπότε δεν έπαιξα σε τέτοιο ντέρμπι. Θα έλεγα κόντρα στον Ολυμπιακό είναι ένα από τα μεγάλα ντέρμπι γιατί στον ΠΑΟΚ “διψούσαν” για νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Θυμάμαι ότι όταν ήρθα την πρώτη φορά, το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας όπως και έγινε. Όταν ήρθα δεν υπήρχαν ελπίδες για το πρωτάθλημα και έτσι είχαμε επικεντρωθεί εκεί. Μου έλεγαν όλοι “πρέπει να νικήσεις τον Ολυμπιακό” και κατάλαβα ότι αυτό είναι το μεγάλο ντέρμπι. Ήταν υπέροχη εμπειρία να παίζω σε τέτοιο ντέρμπι και μέσα στην Τούμπα».

– Είχες μεταξύ των συμπαικτών σου και τον Κώστα Κατσουράνη. Τον γνώριζες και πριν πας στον ΠΑΟΚ;

«Είχαμε πραγματικά εξαιρετικό ρόστερ αλλά και ανθρώπους. Όποιος ακολουθεί το ποδόσφαιρο γνωρίζει τον Κατσούρανη και τον ήξερα από πριν που ήταν στην Εθνική Ελλάδας. Θεωρώ ότι ήταν από τους καλύτερους παίκτες στη χώρα εκείνη την περίοδο. Εξαιρετικός χαρακτήρας και πραγματικά είχαμε πολύ καλή σχέση. Μιλάμε ακόμα κάποιες φορές. Ήταν ένας τρομερός συμπαίκτης για εμένα».

– Αγαπημένος συμπαίκτης στον ΠΑΟΚ;

«Ο Τζαβέλλας ήταν στα καλύτερά του, ο Κατσουράνης, είχαμε τον Λούκας Πέρεθ, τον Στοχ, τον Σαλπιγγίδη, τον Αθανασιάδη… Είχαμε πραγματικά πολύ καλούς παίκτες και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Όταν κοιτάω αυτή την ομάδα τώρα, πάντα λέω ότι αν μέναμε για ένα με δύο χρόνια, τότε θα γινόμασταν μία πραγματικά δυνατή ομάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σαν σήμερα το 1980: Ο Λόραντ, η πρόκριση κι οι 50 σφραγισμένοι… τενεκέδες με πέτρες

Το καλοκαίρι του 1976 ο Γκιούλα Λόραντ αποχωρούσε από τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη με τον τίτλο του πρωταθλητή....

Στην ίδια κατηγορία