Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σπουδαία νίκη με ανατροπή από τον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Α1 Μπάσκετ γυναικών ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, επικρατώντας στο PAOK Sports Arena με 68-63 στην παράταση, του Εύνικου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε με αρχική πεντάδα τις: Κιλαζίδου, Ουόκερ, Τζόουνς, Μυλωνάκη και Ράις.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε «μουδιασμένα» στο παιχνίδι, επιτρέποντας στις φιλοξενούμενες να πάρουν διαφορά, 0-7. Στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση και μείωσε με Τζόους και Ουόκερ, 5-7. Ένα νέο 0-8 σερί, έβαλε τον Εύνικο περισσότερο μπροστά, 5-14, ωστόσο με Τζόουνς και Μιχαηλίδου ο Δικέφαλος μείωσε την διαφορά, έως και το τελικό 9-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «ασπρόμαυρες» μείωσαν περισσότερο την διαφορά, με επιθετική πρωταγωνίστρια την Τζόουνς, 17-19. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ έψαχνε τις λύσεις ώστε να περάσει μπροστά, ωστόσο οι φιλοξενούμενες αύξησαν την διαφορά, 20-28. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να πιέσει, με το τελικό σκορ για το πρώτο μέρος να είναι 24-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, με αντεπίθεση διαρκείας, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ έφερε στα ίσια το παιχνίδι, παίρνοντας πόντους από Ράις και Τζόουνς, 33-33. Ο Εύνικος δημιούργησε μία μικρή διαφορά υπέρ του, 37-38, την οποία αύξησε με μακρινά σουτ, 37-45, το οποίο ήταν και τελικό σκορ για το τρίτο δεκάλεπτο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ένα σερί 7-0 υπέρ του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ έφερε την διαφορά στον πόντο, 44-45, με τον Δικέφαλο να επιστρέφει για τα… καλά στο παιχνίδι. Μπορεί ο Εύνικος να βρήκε και πάλι μακρινά σουτ, 50-56, ωστόσο οι «ασπρόμαυρες» αντέδρασαν και έκαναν την ανατροπή, 59-56. Το τελευταίο δίλεπτο του παιχνιδιού ήταν δραματικό, με την Τζόουνς να σκοράρει για το 61-59. Στην επόμενη φάση, ένα ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ, χρεώθηκε ως αμυντικό στην Ουόκερ, το οποίο έδωσε μάλιστα και δύο βολές για τον Εύνικο. Οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν και στις δύο, 61-61, η Μιχαηλίδου στην επόμενη φάση αστόχησε σε τρίποντο, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στην παράταση, η Μιχαηλίδου πήρε το… αίμα της πίσω, και με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο σε κομβικό σημείο, 65-63. Με Κιλαζίδου ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ αύξησε το προβάδισμά του, 67-63, με τις «ασπρόμαυρες» στη συνέχεια να παίζουν εκπληκτική άμυνα. Ο Δικέφαλος αύξησε περισσότερο το προβάδισμά του, 68-63, στη συνέχεια δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Εύνικο, και πήρε μία πολύτιμη νίκη.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00, απέναντι στις Εσπερίδες Καλλιθέας, εκτός έδρας, στο πλαίσιο της νοκ-άουτ προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ γυναικών.

Τα δεκάλεπτα: 9-14, 24-30, 37-45, 61-61, 68-63


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία