Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σλαφτσάκης: «Να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι»

Δημοφιλή

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo» και στην εκπομπή «Full Επίθεση» μίλησε ο μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ, Διαμαντής Σλαφτσάκης.

Ο αθλητής του Δικεφάλου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην χθεσινή (27/12) εκτός έδρας νίκη των «ασπρόμαυρων» επί της ΑΕΚ αλλά και στην προσαρμογή του στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 28χρονος φόργουορντ:

Για την νίκη επί της ΑΕΚ:

«Η αλήθεια είναι ότι πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, από πολλές απόψεις, και βαθμολογικά και ότι πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο που είναι το final 8 του κυπέλλου και αν αναλογιστούμε τις συνθήκες με τις οποίες ήρθε, όπως τις σημαντικές απουσίες, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την νίκη.

Θεωρώ πως δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και η ομάδα όπως είναι δομημένη, το dna της και η φιλοσοφία της, είναι τα στοιχεία που μας έδωσαν αυτήν την μεγάλη νίκη. Δεν στηρίζεται σε ένα παίκτη, το βασικό στοιχείο της ομάδας είναι η σκληρή άμυνα της. Μέσα από αυτήν βρίσκουμε ρυθμό και κάποια εύκολα καλάθια. Μπορούμε έτσι να αναδείξουμε το ταλέντο μας στην επίθεση. Αυτά τα στοιχεία μας έδωσαν την νίκη αυτή.»

Για τον συνδυασμό και με την νίκη απέναντι στην Ντιζόν:

«Πραγματικά είναι ένα τελείωμα ιδανικό για το 2022. Ίσως και εμείς στο πίσω μέρος το μυαλό μας να μην είχαμε την πεποίθηση ότι θα κάνουμε αυτά τα δύο διπλά που θα μας κρατήσουν εντός των στόχων μας. Το πως αντιμετώπισε η ομάδα του τραυματισμούς, τις απουσίες, τις ατυχίες και τις ιώσεις, δείχνουν τον χαρακτήρα της».

Για το αν θα μπορούσε να έχει ακόμη καλύτερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ:

«Θεωρώ πως θα μπορούσαμε ναι, να είχαμε αποφύγει για παράδειγμα μια εκτός έδρας ήττα. Ας μην είμαστε όμως αχάριστοι. Έχουμε ακόμη άλλο τόσο να παίξουμε. Θεωρητικά το πρόγραμμα είναι κάπως πιο εύκολο γιατί έχουμε κάποια συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας. Αν συνεχίσουμε έτσι, ενδεχομένως να έχουμε ακόμη καλύτερο δεύτερο γύρο.

Για τα παιχνίδια με την Ρίτας:

«Μετά το διπλό που κάναμε στην Ντιζόν αποδείξαμε στους εαυτούς μας πως μπορούμε και να διεκδικήσουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα στην έδρα της Ρίτας. Είναι μεγάλος μας στόχος και μεγάλη μας επιθυμία να βρεθούμε στους «16». Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι».

Για την παρουσία του Χατζόπουλου στην ομάδα:

«Για τον παίκτη, όταν βλέπει τον πρόεδρο να είναι κάθε μέρα -χωρίς να είμαι υπερβολικός κάθε μέρα- πέρα από την ασφάλεια που νιώθει, του δίνει και ένα έξτρα κίνητρο. Πιστεύω ότι το κλειδί για ότι έχουμε κάνει έως τώρα είναι το κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα, στα αποδυτήρια. Ακόμη και όταν έρθουν οι αναποδιές, τα άσχημα αποτελέσματα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να τα διαχειριστούμε και να διατηρήσουμε αυτό το κλίμα».

Για το αν στηρίζεται από τον κόσμο η προσπάθεια όσο θα ήθελε η ομάδα:

«Στο μυαλό μας δεν έχουμε αποδείξει ακόμη τίποτα. Είμαστε ακόμη στα μισά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα αλλά έχουμε ακόμη πολλά να δείξουμε. Ο κόσμος θεωρώ πως έχει αγκαλιάσει την ομάδα πολύ περισσότερο φέτος από άλλες χρονιές. Βλέπει την προσπάθεια, την διάθεση, την ενέργεια και πιστεύω ότι μετά από αυτά τα αποτελέσματα θα στηρίξει κι άλλο».

Για το αν έχει προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ:

«Έχω προσαρμοστεί. Αλλά ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος. Εννοώ ότι θέλω πάντα να δουλεύω και να παλεύω για την ομάδα μου και τους στόχους της, γι’ αυτό λέω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος. Αν έχουμε ανάλογη συνέχεια τότε θα είμαι ικανοποιημένος.»

 


Τελευταία νέα

Παρακολουθούν την κατάσταση του Εκόνγκ στην Νιγηρία

Ο Γούιλιαμ Τροστ Εκόνγκ τραυματίστηκε στα πρώτα παιχνίδια με την Εθνική Νιγηρίας στο Κόπα Άφρικα, ωστόσο συνέχισε να αγωνίζεται,...

Στην ίδια κατηγορία