Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σκέψεις της κυβέρνησης για ευρωπαϊκό αποκλεισμό ομάδων

Δημοφιλή

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τέσσερα «μέτρα» συζητήθηκαν στη σύσκεψη για την οπαδική βία, ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο ανάκλησης των αστυνομικών δυνάμεων από τα γήπεδα.

Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Στη σύσκεψη για την οπαδική βία συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και οι πολιτικές αποφάσεις που λήφθησαν θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως τα μέτρα που συζητήθηκαν σήμερα φτάνουν έως τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό ομάδων, αλλά και τη διακοπή πρωταθλημάτων.

Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι:

«Λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς
Αγώνες χωρίς φιλάθλους
Διακοπή πρωταθλημάτων
Ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη σύσκεψη συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα.

Κάτι που θα σήμαινε ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.


Τελευταία νέα

Η γκριμάτσα Εμπαπέ για το Ρεάλ-Μπάγερν (video)

Η πιθανή-αλλά όχι επίσημη- μετακίνηση του Κιλιάν Εμπαπέ στην Ρεάλ Μαδρίτης το ερχόμενο καλοκαίρι, οδήγησε έναν δημοσιογράφο να ρωτήσει...

Στην ίδια κατηγορία