Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Σιγά μην έχανε στην Πόλη του!

Δημοφιλή

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα είχε σήμερα (18/10) ο ΠΑΟΚ mateco, o οποίος αντιμετώπισε την Γαλατασαράι στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Δικέφαλος στη Sinan Erdem Arena, όπου το σύνολο του Φώτη Τακιανού επικράτησε με 77-88!

Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το καλύτερό τους φετινό παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη κι έφυγαν με την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για τη σεζόν 2023-2024. Ξεχώρισαν με την επίδοσή τους οι Γκίλμορ, Φρίντρικσον και Χάρισον έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων στην αναμέτρηση.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Μπελιάουσκας, Μαργαρίτη και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Δικεφάλου, με τον Άντριου Χάρισον να πετυχαίνει τους πέντε πρώτους πόντους για το 0-5. Εκρηκτική ήταν η εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, όντας αρκετά εύστοχος πίσω από τα 6.75.

Εκτός από τον Χάρισον, στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης διακρίθηκαν και οι Έλβαρ Φρίντρικσον και Τζαμάνι ΜακΝίς, οι οποίοι βοήθησαν στο επιθετικό κομμάτι. Με τρίποντο του Χάρισον και άστοχη επίθεση των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 19-30, στο οποίο ο Δικέφαλος είχε 5/5 τρίποντα!

Με φόρα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για τη Γαλατασαράι, η οποία θέλησε να ροκανίσει γρήγορα τη διαφορά. Με καλάθια των Τουνκέρ και Μάρτιν ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο για το 23-30, ενώ λίγο αργότερα ο Μάρτιν σκοράρει ξανά (25-30), οδηγώντας τον κόουτς Τακιανό σε τάιμ άουτ. Αρκετά καλός επιθετικά ήταν απόψε ο Μάικλ Γκίλμορ, ο οποίος βοήθησε στο σκοράρισμα με τα τρίποντά του. Οι «ασπρόμαυροι» διατήρησαν την απόσταση ασφαλείας τους μέχρι το ημίχρονο, αφού προηγούνταν με δέκα πόντους (42-52).

Με τρίποντο του Μπελιάουσκας ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στη Sinan Erdem Arena. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον Δικέφαλο, καθώς η τουρκική ομάδα μείωσε τη διαφορά στους έξι (49-55) με διαδοχικά καλάθια από Κόκσαλ, Τουνκέρ και Μάρτιν, αναγκάζοντας τον Τακιανό να ζητήσει τάιμ άουτ. Η συνέχεια της τρίτης περιόδου, όμως, ήταν μυθική. Ο ΠΑΟΚ πιέστηκε από τα διαδοχικά καλάθια των Τούρκων, ωστόσο βρήκε τρόπο να ξεφύγει ξανά στο σκορ.

Ο Γκίλμορ έκανε την αρχή και στη συνέχεια οι Χάρισον και Φρίντρικσον έδωσαν ξανά προβάδισμα δέκα πόντων (56-66) για τους «ασπρόμαυρους». Με τη διαφορά στους 12 (59-71) ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο, όπου ο Δικέφαλος κυριάρχησε στο παρκέ.

Όχι μόνο δεν έχασε τη διαφορά του ο ΠΑΟΚ mateco, αλλά κατάφερε να την αυξήσει σημαντικά. Στους 19 ήταν το προβάδισμα του Δικεφάλου στα μισά της περιόδου (59-78), με τους φιλοξενούμενους να κάνουν υπέρβαση στην Κωνσταντινούπολη. Η διαφορά έπεσε στους 13 (70-83) με καλάθια των Τουντσέρ και Μάρτιν στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Δικέφαλος τελική επικράτησε με σκορ 77-88 και πήρε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη φέτος στο BCL!

Επόμενο αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, με τον ΠΑΟΚ mateco να υποδέχεται το Περιστέρι για την 3η αγωνιστική της Basket League.

Γαλατάσαραϊ – ΠΑΟΚ: 77-88

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 42-52, 59-71, 77-88

Τα στατιστικά του ματς:


Τελευταία νέα

Η FORZA της νέας εποχής είναι εδώ! (pic)

Η FORZA έκανε το μεγάλο βήμα καινοτομώντας στο χώρο του Αθλητικού Τύπου To Σάββατο 18 Μαΐου (και όλη την εβδομάδα)...

Στην ίδια κατηγορία