Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σαλταφερίδης: «Ο ΠΑΟΚ μου δίνει τη μεγάλη ευκαιρία»

Δημοφιλή

Ο βολεϊκός ΠΑΟΚ ολοκληρώνει τις τελευταίες «πινελιές» του ρόστερ του, με τον Χρήστο Σαλταφερίδη να συμπληρώνει την τετράδα των ακραίων του. Ο ταλαντούχος αθλητής μιλά στη FORZA για αυτό το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, τις συνθήκες που συνάντησε στον Δικέφαλο και τις προσδοκίες του ενόψει της νέας σεζόν.

Ποια τα συναισθήματα σου, μετά τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτή τη μεταγραφή. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζομαι σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, που έχει υψηλούς στόχους. Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα και μια μεγάλη ευκαιρία η μεταγραφή σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ».

Τι περιμένεις από αυτή τη νέα σεζόν;

«Αυτό που θέλω αρχικά είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Έχω πίστη ότι μέσα από την προπόνηση και τη σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας. Έχω και προσωπικούς στόχους, και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα μου δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθώ και να κάνω ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου».

Ποια είναι  η πρώτη σου «εικόνα» από τον ΠΑΟΚ;

«Εκτιμώ και σέβομαι όλα τα παιδιά στον ΠΑΟΚ. Από τις λίγες προπονήσεις που έχουμε κάνει με την ομάδα, έχω διαπιστώσει ότι είναι όλοι επαγγελματίες και έμπειροι. Έχω πολλά να πάρω από όλους. Επίσης, έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, όπως και το επιτελείο και πιστεύω πως όλη η δουλειά μας θα βγει μέσα στο γήπεδο, για να διεκδικήσουμε όλους τους διαθέσιμους στόχους μας».

Αποτελεί άγχος ή κίνητρο να εντάσσεσαι σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους;

«Το δημιουργικό άγχος είναι καλό να υπάρχει, αρκεί να το χρησιμοποιεί κανείς υπέρ του. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που πρωταγωνιστεί και κατακτά κάθε χρόνο ένα τίτλο, οπότε ο στόχος μας είναι να τους διεκδικήσουμε. Υπάρχει και η Ευρώπη, στην οποία δεν θα κατέβουμε για την… πλάκα μας. Είμαστε οργανωμένοι και νομίζω ότι θα πάμε μακριά».

Τι συνθήκες έχεις συναντήσει από άποψη οργάνωσης;

«Είναι ό,τι καλύτερο έχω συναντήσει. Χαίρεσαι να παίζεις για αυτή την ομάδα και να είσαι μέλος της. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το τεχνικό επιτελείο, αλλά και όλους τους ανθρώπους που έπαιξαν τον ρόλο τους για να έρθω στην ομάδα».

Ετοιμάζεσαι για τη δεύτερη σου θητεία στην πρώτη κατηγορία. Τι κρατάς από την πρώτη;

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά και μια ιδιαίτερη εμπειρία για εμένα. Ήθελα να δείξω περισσότερα πράγματα, αλλά κρατάω τις καλές στιγμές και είμαι ευγνώμων στον ΟΦΗ, όπως και σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα στο παρελθόν. Πιστεύω ότι φέτος, με τη δεύτερη ευκαιρία που δίνεται, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η ημέρα μου αποτελείται από διάφορα κομμάτια, τα οποία έχουν να κάνουν και με το βόλεϊ, και με δραστηριότητες εκτός αυτού. Πιο συγκεκριμένα, σπουδάζω στο ΑΠΘ και στο τμήμα Μηχανικό χωροταξίας και ανάπτυξης. Είναι δύσκολο να συμβαδίσει με τον επαγγελματικό Αθλητισμό, αλλά ο στόχος μου είναι να ολοκληρώσω σε εύλογο χρονικό διάστημα τη σχολή μου. Παράλληλα, υπάρχουν οι διπλές προπονήσεις, αλλά και η προετοιμασία που πρέπει να κάνεις σωματικά και ψυχολογικά, προκειμένου να αποδόσεις με τον τρόπο που πρέπει. Προσπαθώ επίσης να βελτιώνομαι σε κάθε πιθανό τομέα».

Πως διαθέτεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Ψάχνομαι και με τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό, κυρίως στο κομμάτι των επιχειρήσεων. Φυσικά, θα προσπαθήσω να χωρέσω στο πρόγραμμα μου και τον ελεύθερο χρόνο. Έχω αξιωθεί να έχω λίγους αλλά πολύ καλούς φίλους, οπότε προσπαθώ να περνάμε χρόνο μαζί, ίσως κάποιο σινεμά, που μου αρέσει πολύ».

 

 


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία