Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρεβεγιόν… κυπέλλου

Δημοφιλή

Όταν ο Δικέφαλος ολοκλήρωνε την ημερολογιακή χρονιά με εντός έδρας αγώνα κυπέλλου, όπως, δηλαδή, θα συμβεί και σήμερα, υποδεχόμενος την ΑΕΛ για τους «16» της διοργάνωσης

Στο παρελθόν οι «ασπρόμαυροι» πήραν προκρίσεις κόντρα σε «ασθενέστερους» αντίπαλους, γνώρισαν, ωστόσο, κι έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στη διαδικασία των πέναλτι.

Την προπαραμονή του 1988 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Καστοριά (πρωτοπόρος στη Β΄ εθνική). Ο Μιχάλης Μπέλλης (είχε διαδεχτεί τον Λίμπρεχτς) παρουσίασε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, δίνοντας χρόνο σε αναπληρωματικούς, όπως οι Ρουσομάνης, Σερέτης και Τσιπλάκης. Το πέναλτι του Σκαρτάδου (29΄) και το αυτογκόλ του Γεωργάκα (39΄) έφεραν τους γηπεδούχους μπροστά με 2-0 στο σκορ, αλλά η ομάδα του Χρήστου Τερζανίδη μείωσε στο 84΄ με τον Ευαγγέλου. Και στη ρεβάνς της Καστοριάς προκρίθηκε με 3-1!

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΣΤΟ… ΒΟΛΟ

Η δύση της χρονιάς του 1995 είχε βρει τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο στο… Βόλο για τη ρεβάνς με το Φωκικό. Το παιχνίδι της 20ης Δεκεμβρίου είχε διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, μια και ο Δικέφαλος εξέτιε την τελευταία αγωνιστική της ποινής, που του είχε επιβληθεί μετά τη διακοπή στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Μάλιστα, οι ζημιές, που είχαν προκληθεί στο ματς της 6ης Νοεμβρίου 1995 στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Τούμπας ήταν τόσο μεγάλες, που ο Βουλινός (διένυε τις τελευταίες ημέρες ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ) εξέταζε την προσωρινή μεταφορά της έδρας της ομάδας του στις… Σέρρες.

Ούτε 100 δεν ήταν οι θεατές του αγώνα ρεβάνς με το Φωκικό, στον οποίο η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς είχε διπλασιάσει τις νίκες της (1-0 στο πρώτο ματς της Αμφισσας), επικρατώντας με 5-0. Τα γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν πετύχει οι Γιουκούδης (πεν.), Τουρσουνίδης, Νόλης (δύο) και Ζουμπούλης.

ΜΟΙΡΑΙΟΣ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ

Οι περισσότεροι από δεκαπέντε χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες (14.960 εισιτήρια), που είχαν συγκεντρωθεί στην Τούμπα νωρίς το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου 1993, ήλπιζαν να πανηγυρίσουν την πρόκριση της ομάδας τους επί του Παναθηναϊκού στην προημιτελική φάση. Η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν είχε αναδειχθεί ισόπαλη χωρίς σκορ στον πρώτο αγώνα και πόνταρε στη δύναμη της έδρας της για ν’ αποκλείσει τους «πράσινους». Ο κανονικός αγώνας και η παράταση στην Τούμπα ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Ο πρώτος εκτελεστής από τους γηπεδούχους ήταν και ο μοιραίος. Ο Αλεξίου «σημάδεψε» το δοκάρι της αντίπαλης εστίας, και οι εννέα παίκτες που ακολούθησαν ήταν εύστοχοι, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φύγει από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης (στο τέλος κατέκτησε το τρόπαιο, νικώντας, ξανά στα πέναλτι, την ΑΕΚ). Για τους γηπεδούχους είχαν ευστοχήσει οι Λούχοβι, Λαγωνίδης, Καρασαββίδης και Τουρσουνίδης και για την ομάδα του Ιβιτσα Οσιμ (είχε σνομπάρει τους δημοσιογράφους και δεν είχε παραβρεθεί μετά τη λήξη του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου) είχαν σκοράρει οι Βαζέχα, Χριστοδούλου, Φρατζέσκος, Σαραβάκος και Αποστολάκης. «Κάνατε το καθήκον σας μέσα στο γήπεδο. Μόνο η ατυχία σας στέρησε την πρόκριση» ήταν τα λόγια του Θωμά Βουλινού προς τους παίκτες του, δίνοντας στον καθένα πριμ 200 χιλιάδων δραχμών για την προσπάθεια που κατέβαλλαν στη διάρκεια των 120 λεπτών.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς του 2006 (Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου) ήταν για τη φάση των «16» , κόντρα στον Εργοτέλη (φωτ.). Στις εξέδρες της Τούμπας είχε βρεθεί ελάχιστος κόσμος (είχαν διατεθεί μόλις 1.305 εισιτήρια), που είδε την ομάδα του Βούκοτιτς να επικρατεί με το γκολ του Τσίγκα και να προκρίνεται στην προημιτελική φάση του κυπέλλου. Μια ημέρα πριν, είχε λυθεί η συνεργασία με τους Σεγάρα και Ρεμπόσιο. Στο πρωτάθλημα, η λήξη του πρώτου γύρου είχε βρει τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση και σε απόσταση δεκαεπτά βαθμών (39 έναντι 22) από τον Ολυμπιακό, που οδηγούσε την κούρσα.

Ακριβώς δύο χρόνια αργότερα (22 Δεκεμβρίου 2012), με τα γκολ των Γιάννου και Σταφυλίδη, η ομάδα του Γιώργου Δώνη νικούσε στην Τούμπα (2.223 εισιτήρια) με 2-1 τον Αιγινιακό και προκρίνονταν στη φάση των «16». Μια ημέρα νωρίτερα Γκοντσάρεβα και Τσιστιάκοφ είχαν γευματίσει με τον Βιεϊρίνια (συμπλήρωνε τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στη Βόλσμπουργκ), διερευνώντας το ενδεχόμενο της επιστροφής του Πορτογάλου στην Τούμπα.

ΑΡΑΒΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ…

Στις 22 Δεκεμβρίου 2010 η ομάδα του Μάκη Χάβου νικούσε με 2-1 (2΄ Βάντερσον αυτογκόλ, 42΄ Αθανασιάδης, 53΄ Μπακαγιόκο )τον ΠΑΣ Γιάννινα (15.223 εισιτήρια) και έπαιρνε την πρόκριση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Τρεις ημέρες νωρίτερα, αμέσως μετά την ήττα στην Κέρκυρα με 2-1, με ανακοίνωση του όμιλος Αράβων επενδυτών επιβεβαίωνε το ενδιαφέρον του για την αγορά του 51% των μετοχών της ΠΑΕ, χωρίς, όμως, να δοθεί οποιαδήποτε συνέχεια στο όλο θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το γκολ και οι καλύτερες φάσεις της πρόκρισης του ΠΑΟΚ (video)

Ο ΠΑΟΚ Morris τα κατάφερε και με γκολ της Βάσιας Γιαννακά στο 117ο λεπτό, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0...

Στην ίδια κατηγορία