Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Από τον «Νόμο Μπέκαμ» στον «Νόμο Εμπαπέ»

Δημοφιλή

Η Κοινότητα της Μαδρίτης φέρεται να βρίσκεται στα πρόθυρα της έγκρισης ενός «νόμου Εμπαπέ». Σε περίπτωση υπογραφής στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν θα επωφεληθεί από ένα φορολογικό πλεονέκτημα.

Αυτό θα διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Nacional», η Κοινότητα της Μαδρίτης πρόκειται να ψηφίσει έναν «νόμο Εμπαπέ». Στόχος αυτού του νόμου; Η κατάργηση του περιφερειακού φόρου εισοδήματος για τους αλλοδαπούς που εγκαθίστανται στην ισπανική πρωτεύουσα και κάνουν επενδύσεις εκεί.

Η πιθανή άφιξη του Κιλιάν Εμπαπέ, στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ, δεν είναι η πηγή αυτού του μέτρου, που προτείνουν οι περιφερειακοί αιρετοί με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών. Αλλά ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν θα ωφεληθεί πολύ από αυτό.

Το προηγούμενο του «νόμου Μπέκαμ»

Σύμφωνα με την «El Nacional», ο Κιλιάν Εμπαπέ θα πλήρωνε φόρο εισοδήματος 24,5% εάν αποφασίσει να κάνει επενδύσεις που του δίνουν αυτό το δικαίωμα φορολογίας. Σύμφωνα με έναν υπολογισμό της «Mundo Deportivo», ο Εμπαπέ, του οποίου ο μισθός σε περίπτωση υπογραφής στη Ρεάλ υπολογίζεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον ισπανικό Τύπο, θα είχε φορολογικό συντελεστή μόνο 1,7 μονάδες υψηλότερο από αυτόν ενός Μαδριλένου που κερδίζει μεταξύ 12.000 και 18.000 ευρώ μεικτά το χρόνο.

Το μέτρο αυτό θυμίζει τον περίφημο «νόμο του Μπέκαμ», που εφαρμόστηκε δύο χρόνια μετά την υπογραφή του Άγγλου μέσου για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το 2005. Εκείνη την εποχή, ο νόμος αυτός περιόριζε τον φορολογικό συντελεστή για τους αλλοδαπούς που μετακομίζουν στη Μαδρίτη για δουλειά να πληρώνουν ενιαίο φορολογικό συντελεστή 24% ανεξάρτητα από τον μισθό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία