Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πόσο έχει αλλάξει η Ντινάμο Ζάγκρεμπ από το καλοκαίρι και τα ματς με την ΑΕΚ;

Δημοφιλή

Οι περισσότεροι θα θυμούνται τα καλοκαιρινά ραντεβού της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League, τα οποία εκτός από χιτσκοκικά (η Ένωση προκρίθηκε με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων) ήταν και αιματοβαμμένα με τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, μετά την καταδρομική επίσκεψη των Bad Blue Boys στην χώρα μας.

Την ώρα λοιπόν που η ΑΕΚ, η οποία προκρίθηκε από εκείνο το ζευγάρι, έχει τελειώσει την φετινή ευρωπαϊκή της πορεία, οι Κροάτες συνεχίζουν μέσα από μία πολύ περιπετειώδη διαδρομή.

Αποκλείστηκαν και στα πλέι-οφ του Europa League από την Σπάρτα Πράγας (3-1, 1-4), τερμάτισαν δεύτεροι σε όμιλο του Conference League μαζί με Βικτόρια Πλζεν, Αστάνα, Μπαλκάνι, παίρνοντας μόλις 9 βαθμούς, αλλά στα πλέι-οφ υπενθύμισαν ότι αποτελούν βαριά φανέλα και εξαιρετικά υπολογίσιμο μέγεθος.

Απέκλεισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους ισπανική ομάδα (Μπέτις), με μεγάλο διπλό στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» (0-1) και κατάθεση ψυχής στο «Μάξιμιρ», όπου το 1-1 ήταν αρκετό για να την στείλει στους «16» της διοργάνωσης και με βλέψεις για κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Εκείνος ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ έφερε ουσιαστικά το τέλος μιας ολόκληρης γενιάς. Ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς πήγε στην Φενέρ, ο Γιόζιπ Σούταλο πωλήθηκε στον Άγιαξ, ο Λούκα Ιβάνουσετς στην Φέγενορντ, ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς στην Ένωση και με αυτά τα 40 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία, οι Κροάτες ξεκινούν έναν νέο κύκλο, πάντα με την ίδια συνταγή. Μαζεύοντας ότι καλύτερο υπάρχει εντός συνόρων.

Υπάρχει όμως κι άλλη μία αλλαγή για μία ομάδα που από το 2018, μέχρι σήμερα έχει αλλάξει 8 προπονητές, οι οποίοι αποτελούν τα παραδοσιακά εξιλαστήρια θύματα.

Ο Ιγκόρ Μπίσκαν χρεώθηκε τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ και στην θέση του ήρθε ο Βόσνιος Σεργκέι Γακίροβιτς, ο οποίος συνεχίζει ακόμα στο πόστο του, εξαργυρώνοντας την ικανοποιητική ευρωπαϊκή εικόνα, αλλά και διάφορα περιφερειακά ζητήματα, που απασχολούν το κλαμπ και έχουν στρέψει αλλού το ενδιαφέρον.

Ο σύλλογος παραμένει με υπηρεσιακή διοίκηση, αλλά το σημαντικότερο ζήτημα αφορά την συμφωνία με τον Δήμο για το νέο γήπεδο. Τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο… τρυφερός πατέρας Μιρτσέα

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κάνει ένα διάλειμμα από τους πάγκους και πλέον ακολουθεί συνεχώς τον ΠΑΟΚ θέλοντας να περάσει χρόνο...

Στην ίδια κατηγορία