Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πέρασε… αέρας από την Πάτρα ο ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Την τέταρτη θέση της κανονικής διάρκειας της Basket League ετοιμάζεται να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ που πέρασε άνετα με από την Περιβόλα απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών για την τελευταία αγωνιστική, εκμεταλλευόμενος παράλληλα τις διαφαινόμενες ήττες των ΑΕΚ και Προμηθέα.

Στο πρώτο πεντάλεπτο ο Απόλλωνας ξεκίνησε νευρικά και ο ΠΑΟΚ ήταν πιο εύστοχος κάνοντας σερί 8-0 για το 2-10 με μπροστάρη τον Σάιμπερτ (8 πόντους) και το καλάθι του Φράνκε στο 5′ για το 5-15 ανάγκασε τον Βετούλα να καλέσει τάιμ άουτ για να κόψει τον ρυθμό του «Δικεφάλου». Η αχαϊκή ομάδα προσπάθησε να ψαλιδίσει τη διαφορά καταφέρνοντας δις να μειώσει στους επτά όμως οι Θεσσαλονικείς με μυαλωμένο μπάσκετ και ενίοτε εντυπωσιακές προσπάθειες όπως τα δύο άλει ουπ σε ενορχήστρωση Ράιλι και εκτέλεση Ρένφρο διατήρησαν τη διαφορά. Μάλιστα, με τους πρώτους πόντους του Χαντς από τα 6.75 έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 13-25.

Στη δεύτερη περίοδο, οι «μελανόλευκοι» μπήκαν πιο αποφασισμένοι, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία της ομάδας του Φώτη Τακιανού και με μπροστάρη τον Μακ (σ.σ έφτασε σ’ εκείνο το σημείο τους 11 πόντους με την ομάδα του να τρέχει σερί 16-5) που μείωσαν στο 16′ τη διαφορά στους πέντε για το 29-34. Ο ΠΑΟΚ ανασυντάχθηκε και με τα τρίποντα των Φράνκε και Ράιλι ανέβασε τη διαφορά πάλι στο +9 για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο 34-45 μετά από κάρφωμα του Ρένφρο σε άλει ουπ πάσα του Χαντς.

Στην τρίτη περίοδο, τα τρίποντα των Βερτζ (δις) – Γκρίφιν ψαλίδισαν τη διαφορά για την ομάδα του Νίκου Βετούλα στο 45-52 του 23′ όμως στο επόμενο πεντάλεπτο, οι «ασπρόμαυροι» πάτησαν γκάζι με την εκτέλεση του Τσιακμά από τα 6.75 να πηγαίνει το σκορ στο 49-66. Μάλιστα οι βολές τους Χαντς στο 30′ ανέβασαν τη διαφορά στο +19 (53-72), μεγαλύτερη έως τώρα στο ματς με το τρίποντο του Γκρίφιν να ολοκληρώνει την περίοδο στο 56-72.

Το παιχνίδι έδειχνε να έχει κριθεί πρόωρα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Απόλλωνας έτρεχε επί μέρους σκορ 12-4 με το τρίποντο του Μακ και το καλάθι του Ντέιβις στο 34′ να κάνουν το 61-74, αναγκάζοντας τον Φώτη Τακιανό να ζητήσει τάιμ άουτ. Αυτό φαίνεται πως αφύπνισε τον ΠΑΟΚ που με τα τρίποντα των Ράιλι, Σάιμπερτ και Φράνκε στο 36′ τελείωσαν το παιχνίδι με τη διαφορά να πηγαίνει στους 20 πόντους (63-84).

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 65-88 μετά από καλάθι του Σλαφτσάκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 34-45, 56-72, 65-88


Τελευταία νέα

Ο… τρυφερός πατέρας Μιρτσέα

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κάνει ένα διάλειμμα από τους πάγκους και πλέον ακολουθεί συνεχώς τον ΠΑΟΚ θέλοντας να περάσει χρόνο...

Στην ίδια κατηγορία