Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ Β: Νέα χρονιά, ίδιοι στόχοι!

Δημοφιλή

Νωρίτερα από ποτέ, το πρωτάθλημα της Super League 2 για την σεζόν 2023-24 ξεκινά στις 23-24-25 Σεπτεμβρίου. Με δύο ομίλους των 12 και 13 ομάδων, αντίστοιχα, με ημερομηνία ολοκλήρωσης την 22η Μαΐου του 2024 και με την απόφαση να βιντεοσκοπούνται όλοι οι αγώνες για λογαριασμό της διοργανώτριας αρχής.

Ο ΠΑΟΚ Β κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 25.09 στις 16:00, στο γήπεδο του Μακεδονικού απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, καθώς έγινε αποδεκτό το αίτημα του Απόλλωνα για αλλαγή έδρας. Και αυτή την αγωνιστική περίοδο, ο ΠΑΟΚ Β θα χρησιμοποιεί ως έδρα του το γήπεδο του Μακεδονικού στην Ευκαρπία.

Σύμφωνα με τις αρχικές αποφάσεις της διοργανώτριας αρχής, στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, θα προβιβαστούν στη Super League 1 δύο ομάδες και θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική εννιά ομάδες, έτσι ώστε την αγωνιστική περίοδο 2024-25 το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με τη συμμετοχή 20 ομάδων.

Μεταξύ των ομάδων που δύνανται να υποβιβαστούν, είναι και οι Β’ ομάδες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα υποβιβαστούν απευθείας οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η και 13η στον Α’ όμιλο και η 12η του Β’ ομίλου.

Σχετικά με την άνοδο, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δώσουν διπλούς αγώνες (δέκα επιπλέον αγωνιστικές) και στη συνέχεια ο πρώτος κάθε ομίλου θα ανέβει στη Super League 1.

Στα play out θα πάρουν μέρος οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6-11 σε κάθε όμιλο. Έπειτα από μίνι πρωτάθλημα 12 αγωνιστικών σε κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν και όσοι καταλάβουν τις θέσεις 9-11.

Tα play off και τα play out θα διεξάγονται σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών. Oι ομάδες θα συμμετάσχουν με τους μισούς βαθμούς από αυτούς που θα συγκεντρώσουν στην κανονική περίοδο και σε περίπτωση, μονού αριθμού, για παράδειγμα 39 πόντοι, οι βαθμοί στρογγυλοποιούνται προς τα πάνω (20).

Οι όμιλοι έχουν καταρτιστεί ως εξής:

Βορράς – Α’ όμιλος:

ΑΕΛ, ΠΟΤ Ηρακλής, ΠΑΟΚ Β, ΑΕΚ Β, Μακεδονικός, Λεβαδειακός, Αιολικός, Κοζάνη, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Πόντου, Καμπανιακός, Αλμωπός Αριδαίας*

Νότος – Β’ όμιλος:

Παναθηναϊκός Β, Ολυμπιακός Β, Γιούχτας, Τηλυκράτης, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Χανιά, Διαγόρας, Ιωνικός, Παναχαϊκή, Athens Kallithea, Καλαμάτα

Ο Αλμωπός Αριδαίας συμμετείχε στην κλήρωση, η διοργανώτρια στην συνέχεια τoν απέβαλε από το πρωτάθλημα, στην πορεία δικαιώθηκε από την Επιτροπή Εφέσων και αναμένουμε…
Οι ομάδες του Β’ ομίλου είναι 12, λόγω του ότι ο ΟΦ Ιεράπετρας αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα, λίγο πριν τη διεξαγωγή της κλήρωσης του πρωταθλήματος, καθώς δήλωσε αδυναμία συμμετοχής.

Όσο για το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ Β έχει ως εξής:

Πρώτος Γύρος

ΠΑΟΚ Β– Απόλλων Πόντου

ΠΑΟΚ Β-Καμπανιακός

ΠΑΟΚ Β-ΑΕΚ Β

4η ΠΟΤ Ηρακλής-ΠΑΟΚ Β

ΠΑΟΚ Β-Αιολικός

6η Μακεδονικός–ΠΑΟΚ Β

ΠΑΟΚ Β-Αναγέννηση Καρδίτσας

8η ΑΕΛ-ΠΑΟΚ Β

9η Κοζάνη-ΠΑΟΚ Β

10η ΠΑΟΚ Β-Αλμωπός Αριδαίας*

11η Ρεπό

12η ΠΑΟΚ Β-Λεβαδειακός

13η Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β

Δεύτερος Γύρος

14η Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ Β

15η Καμπανιακός-ΠΑΟΚ Β

16η ΑΕΚ Β-ΠΑΟΚ Β

17η ΠΑΟΚ Β-ΠΟΤ Ηρακλής

18η Αιολικός-ΠΑΟΚ Β

19η ΠΑΟΚ Β-Μακεδονικός

20η Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΟΚ Β

21η ΠΑΟΚ Β-ΑΕΛ

22η ΠΑΟΚ Β-Κοζάνη

23η Αλμωπός Αριδαίας-ΠΑΟΚ Β*

24η Ρεπό

25η Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ Β

26η ΠΑΟΚ Β-Νίκη Βόλου

Ο νέος ΠΑΟΚ Β

Ο ΠΑΟΚ Β αποτελεί μια ιδιαίτερη συνθήκη. Ένα στοίχημα, «η βιτρίνα της ακαδημίας», όπως δήλωσε και ο προπονητής Αλέξανδρος Αλεξιάδης ή αν θέλετε, το μεταβατικό στάδιο από το αναπτυξιακό προς το ανδρικό ποδόσφαιρο. Επομένως, πέρα από το σταθερό ρόστερ, τα παιδιά δηλαδή που ακολούθησαν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν σε κάποιο βαθμό ήξεις και αφίξεις κατά την διάρκεια της σεζόν. Κάποιοι «μικροί» θα παίρνουν παιχνίδια στην Κ19, όπως ήδη γίνεται, άλλοι θα έρχονται από την πρώτη ομάδα, ενδεχομένως στην πορεία να ανέβουν κι ακόμα πιο μικροί. Ο στόχος είναι διαχρονικός και αέναος. Η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο ΠΑΟΚ Β ξεκίνησε τη σεζόν στις 7 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, στη συνέχεια μετέβη στον Βώλακα της Δράμας (εκεί έδωσε και το πρώτο του φιλικό με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, τον οποίο κέρδισε 5-1) και επιστρέφοντας στη βάση έπαιξε άλλα τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Πήγε στην Καβάλα (1-1) – όπου δυστυχώς τραυματίστηκε ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος – κέρδισε 3-0 τον Εθνικό Κεραμιδίου, 1-0 την Επανομή και τέλος ηττήθηκε 4-2 από τον Καμπανιακό.

Σχετικά με τα καινούρια πρόσωπα, στον ΠΑΟΚ επέστρεψε ο Φώτης Παντεκίδης (ένα παιδί που μεγάλωσε στο PAOK Αcademy), μετά την προετοιμασία με την Α’ ομάδα, στον ΠΑΟΚ Β ήρθε και ο Χισάμ Κανίς, ο Γιάννης Μανωλιούδης επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Βέροια, ενώ οι Μάριος Σινανάι, Θεόδωρος Καλόγηρος, Άγγελος Ζίλο, Ζήσης Τσίκος, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ (2004), που είχαν και πέρυσι κάποια επαφή με τον ΠΑΟΚ Β, είναι εδώ τώρα. Όσο για τους μικρότερους του ρόστερ, έχουμε τον γεννημένο το 2005 Κωνσταντίνο Γκούμα, ενώ να θυμίσουμε ότι της ίδιας γενιάς είναι και οι Δημήτρης Κωττάς και Μηνάς Βασιλειάδης (ήδη από πέρυσι στον ΠΑΟΚ Β). Μικρότερος όλος, ο γεννημένος το 2006, Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ.

Tον ΠΑΟΚ Β της σεζόν 2023-24, λοιπόν, αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Κωνσταντίνος Μπαλωμένος , Δημήτρης Μοναστηρλής, Αλέξανδρος Τσιόπτσης, Αλέξανδρος Λυπηρίδης.

Αμυντικοί: Παναγιώτης Παναγιώτου, Φώτης Παντεκίδης, Λευτέρης Τασιούρας, Δημήτρης Κωττάς, Βασίλης Κιτσάκης, Ερμής Σελιμάι, Μάριος Σινανάι, Άγγελος Ζίλο, Γιάννης Μανωλιούδης.

Μέσοι: Βασίλης Γρόσδης, Κυριάκος Γιαξής , Νίκα Νινούα, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Αργύρης Δαρέλας, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ, Ζήσης Τσίκος, Θεόδωρος Καλόγηρος, Κωνσταντίνος Γκούμας, Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ.

Επιθετικοί: Δημήτρης Πανίδης, Βασίλης Γκορντεζιάνι, Λάμπρος Σμυρλής, Χισάμ Κανίς, Νικόλαος Σπυράκος, Γιώργος Κουλούρης, Μηνάς Βασιλειάδης.

Το τεχνικό team:

Προπονητής: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Βοηθός προπονητή: Αθανάσιος Τερζής

Γυμναστής: Μερτ Ισμπιλίρ

Προπονητής τερματοφυλάκων: Δημήτρης Κρυωνάς

Γυμναστής αποκατάστασης: Δημήτρης Πετράκης

Αναλυτής video: Κωνσταντίνος Καβάκης

Γενικός Αρχηγός: Κωνσταντίνος Ιωσηφίδης

Λειτουργικός υπεύθυνος: Δημήτρης Σαραϊδάρης

Γιατρός: Αργύρης Καραβέλης

Φυσικοθεραπευτές: Σταύρος Τερζανίδης, Βαγγέλης Βασιλειάδης

Φροντιστής: Βασίλης Παπαδόπουλος

πηγή: ΠΑΕ ΠΑΟΚ


Τελευταία νέα

Όταν «σφραγίστηκε» το αήττητο πρωτάθλημα (video)

Σημαδιακή ημερομηνία είναι η σημερινή, 5 Μαΐου για τον ΠΑΟΚ, καθώς σαν σήμερα το 2019... σφράγισε τον τίτλο του...

Στην ίδια κατηγορία