Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ Β: Απόδραση με Δαρέλα και επιστροφή στις νίκες!

Δημοφιλή

Με νίκη έκλεισε το 2023 ο ΠΑΟΚ Β, αφού σε μια «σκληρή» αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πόντου κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο, με τον Δαρέλα να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Νευρικό και με ελάχιστες καλές στιγμές ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Πολύκαστρο, ανάμεσα σε Απόλλωνα Πόντου και ΠΑΟΚ Β, με το παιχνίδι να μην αποκτά σχεδόν ποτέ ρυθμό, και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να περιορίζονται σε μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο των πρώτων 45 λεπτών να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τους γηπεδούχους να μην είναι επίσης ανώτεροι, αλλά να δημιουργούν ίσως τη μοναδική υποψία ευκαιρίας σε αυτό το διάστημα.

Συνοπτικά, το πρώτο ημίχρονο είχε να δείξει μόνο ένα καλό πλασέ του Αλμπάνη από το ύψος του πέναλτι, που έφυγε λίγο έξω από την εστία του Μοναστηρλή στο 35′, ενώ ο ΠΑΟΚ Β «απάντησε» ένα λεπτό αργότερα με ένα δυνατό σουτ του Σπυράκου από τα όρια της μεγάλης περιοχής, που ωστόσο σταμάτησε στα σώματα των αμυνόμενων των γηπεδούχων.

Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο κόουτς Αλεξιάδης αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, όταν ο Νίκα Νινούα αποχώρησε κουτσαίνοντας για να περάσει στη θέση του ο Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ.

Όπως είναι λογικό, μετά τα όσα (δεν) έγιναν στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με το μηδέν να μην διαταράσσεται.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ Β μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση να απειλήσει τους γηπεδούχους και να βρει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα κι έφτασε μια ανάσα από το 0-1, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Σπυράκος και Γκούμας στο 57′ έφυγαν στην κόντρα, ο δεύτερος πλάσαρε με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Κίναλη.

Η φάση αυτή φαίνεται πως «ξεκλείδωσε» τον ΠΑΟΚ Β, που στο 64′ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, με το γκολ του Σπυράκου, μετά το σουτ του Γκουμα να ακυρώνεται για οφσάιντ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν ο νεαρός εξτρέμ ήταν όντως εκτεθειμένος.

Τελικά ο ΠΑΟΚ Β βρήκε το γκολ που έψαχνε για να εκμεταλλευτεί το καλό του διάστημα. Από μια στημένη φάση η μπάλα έπεσε στα πόδια του Σνάουτσνερ που σούταρε στα σώματα, η μπάλα στρώθηκε στον Δαρέλα που με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1 στο 72′!

Μετά από αυτό το γκολ, όπως είναι λογικό οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για το γκολ της ισοφάρισης, δίνοντας χώρους με τον ΠΑΟΚ Β να αμύνεται υποδειγματικά και να χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Γκιτέρσο στο 77′ να βλέπει τον Κίναλη να τον νικά σε τετ α τετ.

Έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ Β να επιστρέφει στις νίκες στο τελευταίο παιχνίδι του 2023.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Πόντου (Καλί ): Κίναλης, Καλογέρης, Ντιαλόσι, Αλμπάνης, Αμαραντίδης, Σαχόλι (89′ Ντε Τόμας), Μουμίν, Αμπούντου, Αγκουάδο, Μπλανκ Καζάου, Καρδάρης.

ΠΑΟΚ Β (Αλεξιάδης): Μοναστηρλής, Σελιμάι (80′ Μανωλιούδης), Παντεκίδης, Παναγιώτου, Φίλων, Γιαξής, Νινούα (44′ λ.τ Σνάουτσνερ), Δαρέλας, Γκούμας (80′ Γρόσδης), Σπυράκος (74′ Γκιτέρσος), Πανίδης (46′ Βρακάς).


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Τούμπα (video)

Παροξυσμός επικρατεί στο στάδιο της Τούμπας προ του Άρης-ΠΑΟΚ με τους φιλάθλους των «ασπρόμαυρων» να... συντονίζουν τους δέκτες τους...

Στην ίδια κατηγορία