Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ στις… Σέρρες

Δημοφιλή

Στις Σέρρες είχε διεξαχθεί το ματς της 11ης Σεπτεμβρίου 1983 μεταξύ των δύο Δικεφάλων, μια και ο ΠΑΟΚ ήταν τιμωρημένος για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου της προηγούμενης σεζόν, εναντίον της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ακόμη και έτσι, πάντως, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν το γήπεδο των Σερρών σε μια μικρή Τούμπα (είχαν διατεθεί 11.886 εισιτήρια). Το γκολ του Κωστίκου στο 23΄ ήταν το μοναδικό του αγώνα, κι αυτό χάρη στις επεμβάσεις του Αρβανίτη, που δεν επέτρεψε να ξεφύγει το σκορ σε βάρος της Ένωσης. «Μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Το σκορ έπρεπε να ήταν 5-0» έλεγε μετά τον αγώνα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Παλ Τσερνάι, που είχε ξεχωρίσει τους Σίγγα και Κωστίκο για την απόδοση τους.

ΗΡΩΑΣ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

«Μας στέρησες το θρίαμβο» είχε πει στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος, μετά το ματς, του έδινε συγχαρητήρια για την εμφάνιση του.

Οσο για το διαιτητή της αναμέτρησης Γιάννη Τριανταφύλλου, είχε αμελήσει να κρατήσει στην έναρξη του αγώνα (όπως είχε συμβεί σ’ όλα τα υπόλοιπα ματς εκείνης της αγωνιστικής) ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προέδρου της ΟΥΕΦΑ Αρτέμιο Φράνκι (το όνομα του έχει δοθεί στην έδρα της Φιορεντίνα), που είχε φύγει από τη ζωή σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα.

ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Μετά το παιχνίδι, οι παίκτες του Τσερνάι δεν επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά ταξίδευσαν στη Βουλγαρία για το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (πρώτος γύρος κυπέλλου ΟΥΕΦΑ).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Προπόνηση και μετά δύο μέρες χαλάρωση

Ο ΠΑΟΚ σήμερα Παρασκευή 3/5 θα πραγματοποιήσει την τελευταία του προπόνηση πριν το Πάσχα. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν ραντεβού στις εγκαταστάσεις...

Στην ίδια κατηγορία