Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όταν έπεσε στο σκωτσέζικο… τοίχο

Δημοφιλή

Για τους παίκτες του Ολεγκ Μπλαχίν είχε αποδειχθεί τον Αύγουστο του 1998, ανυπέρβλητο εμπόδιο το 2-0 του πρώτου παιχνιδιού με τη Ρέιντζερς (η πρώτη σκωτσέζικη ομάδα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη) στην προσπάθεια τους να προκριθούν στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η ρεβάνς της 25 Αυγούστου 1998 μεταδίδονταν από την ΕΡΤ 3, αλλά εκείνο το γεγονός καθόλου δεν εμπόδισε τους ΠΑΟΚτσήδες να γεμίσουν την Τούμπα. Μάλιστα, σ’ εκείνο το ματς ήταν η τελευταία φορά, που ο αριθμός των εισιτηρίων ξεπέρασε τις 30 χιλιάδες (κόπηκαν 30.388 εισιτήρια, ενώ εισπράχτηκαν 127.037.000 δραχμές).

«Η ομάδα δέχεται μεγάλη πίεση από τον Τύπο. Με τη Ρέιντζερς όπως και με τον Αρη (σ. σ. τέσσερις ημέρες ακολούθησε το τοπικό ντέρμπι με τους «κίτρινους» στην Τούμπα), ο κόσμος περιμένει τις νίκες, ό,τι και να γίνει. Δεν μπορεί όμως έτσι να λειτουργεί η ομάδα. Το ξέρω ότι έχει αξιώσεις ο κόσμος, αλλά δε γίνεται μεγάλη μια ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει κι εσείς οι δημοσιογράφοι να ηρεμήσετε τον κόσμο, να τον προσγειώσετε, να μη λειτουργεί η ομάδα σ’ αυτή την κατάσταση έντασης» έλεγε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ολεγκ Μπλαχίν παραμονές της ρεβάνς με τους Σκωτσέζους. Μόλις τρεις ημέρες πριν το δεύτερο παιχνίδι με τη Ρέιντζερς, ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον Ιωνικό με 1-0. «Αυτή τη στιγμή λείπει η πειθαρχία στην ομάδα, άλλα λες στους παίκτες κι άλλα κάνουν! Γι’ αυτό και παρατηρούνται αυτά τα λάθη. Είμαστε μια καινούρια ομάδα και, ειδικά στην άμυνα, υπάρχουν τέσσερα νέα πρόσωπα. Φέτος έχουμε έξι καινούριους παίκτες, εγώ δεν πετάω στα σύννεφα, είμαι ρεαλιστής» συμπλήρωνε ο Ουκρανός προπονητής.

Ο Δικέφαλος είχε ευκαιρίες (οι πιο σημαντικές με τον Ολιβάρες στο 13΄ και με τον Κομίνχες στο 58΄), είχε και δοκάρι με τον Καφέ στο 81΄, αλλά ο διεθνής Γάλλος τερματοφύλακας, Σαρμπονιέ, είδε την εστία του να μένει απαραβίαστη. Από την άλλη, ο Μιχόπουλος είχε ρόλο… θεατή, μια κι οι φιλοξενούμενοι είχαν ως αποκλειστικό τους μέλημα τη διατήρηση του 0-0, όπως και τελικά συνέβη.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Καπετανόπουλος, Κουλακιώτης, Ζαφειρίου (72′ Καφές), Τουρσουνίδης (72′ Μαριφαλίεφ), Κατσιαμπής, Βρύζας (52′ Κομίνχες), Φρατζέσκος, Νάγκμπε.

Ρέιντζερς Σαρμπονιέ, Πορίνι, Άλμπερτς, Αμορούζο (77′ Πέτριτς), Νούμαν, Καντσέλσκις (81′ Γκατούζο), Μ. Φέργκιουσον, Ι. Φέργκιουσον, Βαν Μπρόνκορστ, Ουάλας, Αμάτο.


Τελευταία νέα

Αργεί ακόμα το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα Play Off της Basket League, καθώς μετά τη νίκη του...

Στην ίδια κατηγορία