Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όταν δοκιμάστηκε το μοντέλο του διπλού τελικού

Δημοφιλή

Για δεύτερη (και τελευταία) συνεχόμενη φορά τη σεζόν 1991-92 διοργανώθηκε διπλός τελικός κυπέλλου. Μια χρονιά πριν, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Αθηναϊκό σε Λεωφόρο και ΟΑΚΑ με 3-0 και 2-1 αντίστοιχα. Μάλιστα, τα ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είχαν καλυφθεί για πρώτη φορά από ιδιωτικό κανάλι (ΑΝΤ1), που έσπαζε την «παράδοση» της κρατικής τηλεόρασης.

Οι περίπου 25 χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες είδαν την ομάδα τους, στον πρώτο τελικό της 20ης Μαΐου 1992 (διαιτητής ο Κώστας Δημητριάδης), να παραχωρεί ισοπαλία με 1- 1 (52′ Σκαρτάδος – 63′ Τσαλουχίδης), με τις δύο ομάδες να έχουν (μετά το 1-1) από ένα δοκάρι, με τους Λαγωνίδη και Χαντζίδη.

«Στο β΄ ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, πετύχαμε νωρίς το γκολ, αλλά μετά δεχτήκαμε την ισοφάριση απροσδόκητα, από μια λάθος συνεννόηση. Στη συνέχεια ήρθε ο εκνευρισμός και αυτό λειτούργησε ανασταλτικά» είχε δηλώσει ο Γιάννης Γούναρης, ο οποίος στα μισά της σεζόν είχε διαδεχτεί τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του Δικεφάλου.

Μια εβδομάδα αργότερα (διαιτητής ο Σταύρος Ζακεστίδης), με τα γκολ των Λιτόφτσενκο (21΄) και Τσαλουχίδη (62΄) ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0.

 


Τελευταία νέα

Η διαχείριση του ΠΑΟΚ με Σάστρε

Ο Ζόαν Σάστρε ήταν ο χρυσός σκόρερ του ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ, καθώς με το γκολ που...

Στην ίδια κατηγορία