Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Oταν απέκτησε τον «Μάτζικ» από τη Λάρισα

Δημοφιλή

Το καλοκαίρι του 1983 ο Νίκος Σταυρόπουλος της Λάρισας αποτελούσε το μήλο της Εριδος για ΠΑΟΚ και Αρη, που πολιορκούσαν τη θεσσαλική ομάδα, προκειμένου ν’ αποσπάσουν τη συγκατάθεσή της για την παραχώρηση του 23χρονου πλέι μέικερ. Στις 4 Ιουλίου ο Χρήστος Εμμανουήλ, πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, επιτυγχάνει προφορική συμφωνία με τους παράγοντες της Λάρισας, αλλά μία ημέρα αργότερα υπεγράφη προσύμφωνο μεταξύ της Λάρισας και του Αρη, που είχε καταθέσει υψηλότερη οικονομική προσφορά. Δύο ημέρες μετά, το προσύμφωνο έπαψε να έχει ισχύ, μια κι οι «κίτρινοι» δεν είχαν ανταποκριθεί στον όρο να καταθέσουν επιταγή ύψους 6,5 εκ. δρχ.

Στις 11 Ιουλίου, και με ψήφους 7-2, η διοίκηση της Λάρισας αποφάσισε την παραχώρηση του Σταυρόπουλου στον ΠΑΟΚ, που, εκτός από χρήματα, έδινε και τον Θανάση Δεληπάσχο. Λίγες ημέρες αργότερα, αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ, αποτελούμενη από τους Εμμανουήλ, Αστεριάδη, Τσιρώνη, Αντωνιάδη, Καραμβέρη και Μπίρδα (μαζί τους κι ο δικηγόρος Τάσος Βάντης) επισημοποίησαν στον Πλαταμώνα τη συμφωνία τους με τη Λάρισα.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕ ΧΡΗΜΑΤΑ

Στη συμφωνία μεταξύ ΠΑΟΚ και Λάρισας προβλέπονταν η διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων (ένας σε κάθε έδρα), όπως και η άμεση προκαταβολή ύψους ενός εκατομμυρίου δραχμών. Τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβάλλονταν με την υπογραφή του παίκτη (1 Αυγούστου), που εκείνο το διάστημα υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του. «Ο ΠΑΟΚ απέκτησε έναν μεγάλο παίκτη, ήταν κάτι που το ήθελε όλος ο κόσμος της ομάδας μας. Ευχαριστώ τη Λάρισα, που είχε ίση προσφορά από τον Αρη, αλλά προτίμησε εμάς» δήλωνε ο Χρήστος Εμμανουήλ.

Να σημειωθεί ότι στην ολοκλήρωση της μεταγραφής είχαν συμβάλει και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, καταθέτοντας χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, που είχε ανοίξει με σκοπό την ενίσχυση του ΑΣ ΠΑΟΚ. Και από τα χρήματα, που είχαν συγκεντρωθεί, είχε δοθεί ως δώρο στον Σταυρόπουλο το ποσό των 200 χιλ. δρχ. την ημέρα, που υπέγραφε στο Δικέφαλο.

 


Τελευταία νέα

Ο «φονιάς» Τζίμας και το… slay σε Κωνσταντέλια (video)

Εξαιρετικό κλίμα επικρατεί στον ΠΑΟΚ μετά την εντός έδρας επικράτηση επί της ΑΕΚ στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική...

Στην ίδια κατηγορία