Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ομάδα και κόσμος πήραν το διπλό στην Πάτρα!

Δημοφιλή

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε το διπλό ο ΠΑΟΚ mateco στην Πάτρα, επικρατώντας του Απόλλωνα με 54-67 για την 6η αγωνιστική της Basket League. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, ωστόσο είδε τη διαφορά των εννιά πόντων να τη χάνει στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, οι «ασπρόμαυροι» έδειξαν σφυγμό, ενώ θετική ήταν η παρουσία των δύο νεοαποκτηθέντων, Τζάστιν Άλστον και Κένταλ Σμιθ στο ντεμπούτο τους. Πλέον, το ρεκόρ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα είναι στο 3-3 κι έχει μπροστά του ματς για το Basketball Champions League.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Μπελιάουσκας, Γκίλμορ και Τσαϊρέλη ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Δυναμική ήταν η εκκίνηση του Δικεφάλου στην αναμέτρηση, καθώς αν και δέχθηκε καλάθι από τον Σαλούστρο στα πρώτα δευτερόλεπτα, στη συνέχεια έτρεξε σερί 6-0 με Τσαϊρέλη και Φρίντρικσον, παίρνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (2-6).

Ο Λαουρίνας Μπελιάουσκας σκόραρε από τα 6.75 στα μισά της πρώτης περιόδου, αυξάνοντας τη διαφορά στους επτά (4-11). Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Σμιθ και Άλστον στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Αμερικανό σέντερ να πετυχαίνει αμέσως τους πρώτους του πόντους. Με τον Μπράουν να καρφώνει σε διαδοχικές επιθέσεις, ο Απόλλων μείωσε στον πόντο στο φινάλε της περιόδου (16-17).

Ανέκτησε τη διαφορά του ο ΠΑΟΚ mateco στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τον Σμιθ και τον Άλστον να σκοράρουν για το 16-21. Το σερί συνεχίστηκε με τον Χάρισον να σκοράρει από μακριά (16-24), αναγκάζοντας τον κόουτς Δελέγκο να πάρει τάιμ άουτ οκτώ λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Απόλλων δεν το έβαλε κάτω και μείωσε ξανά στους τέσσερις (22-26) με τον Σκορδίλη να ευστοχεί σε διαδοχικές επιθέσεις.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε στα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες. Από μία τεχνική ποινή φορτώθηκαν οι Μουράτος (φλόπινγκ) και Φρίντρικσον (για διαμαρτυρία), με το σκορ να παραμένει χαμηλά (23-30). Με το +6 (26-32) πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ mateco να βάζει τις βάσεις για το διπλό στην Πάτρα. Μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά ο Δικέφαλος είχε 50% ευστοχία στο δίποντο και 30% στο τρίποντο, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν 45% και 12% αντίστοιχα. Οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ (17 έναντι 22).

Ίδια πεντάδα παρέταξε ο κόουτς Τακιανός στο δεύτερο μέρος όπως στην αρχή του αγώνα. Ο Μπελιάουσκας σκόραρε από τα 6.75 στην πρώτη φάση του αγώνα, αυξάνοντας τη διαφορά στους εννιά (26-35). Παρόλα αυτά, «μπλόκαρε» επιθετικά ο ΠΑΟΚ στα μισά της τρίτης περιόδου, χάνοντας τρεις διαδοχικές επιθέσεις. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του κόουτς Δελέγκο να μειώσουν με Μπράουν και Ουάσινγκτον στους τρεις πόντους (32-35).

Ανέβηκε ο ρυθμός της αναμέτρησης, με τον Άλστον να ευστοχεί σε τρίποντο (!), ενώ στη συνέχεια απάντησε ο Σαλούστρος για το 37-40. Ο Άντριου Χάρισον έκανε φάουλ στον Σαλούστρο και στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε, δεχόμενος τεχνική ποινή. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Απόλλωνα να ισοφαρίσει για το 42-42. Με Σμιθ στο τρίποντο και γκολ-φάουλ του Άλστον, ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος (44-47).

Αρκετά καλή ήταν η εικόνα των φιλοξενούμενων στο τέταρτο μέρος του αγώνα, με τον Άλστον να κάνει σπουδαία πράγματα τόσο κάτω από τη ρακέτα, όσο και από την περιφέρεια. Ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα δέκα πόντων (50-60), με τον Τσιακμά να ευστοχεί πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, οδηγώντας τον κόουτς του Απόλλωνα σε τάιμ άουτ.

Με τον Αμερικανό σέντερ των «ασπρόμαυρων» να βοηθάει το μέγιστο στο σκοράρισμα, η διαφορά διατηρήθηκε στους δέκα (52-62) τρία λεπτά, πριν την ολοκλήρωση του ματς. Η βελτιωμένη εικόνα του ΠΑΟΚ στο τελευταίο μέρος του αγώνα οδήγησε τους παίκτες του Τακιανού σε μια σπουδαία νίκη με σκορ 54-67.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου με τον Δικέφαλο να φιλοξενεί στο Παλατάκι την Χάποελ Ιερουσαλήμ για το Basketball Champions League.

Απόλλων Πάτρας – ΠΑΟΚ Mateco: 54-67

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Μπελιάουσκας, Γκίλμορ, Τσαϊρέλης

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 26-32, 44-47, 54-67


Τελευταία νέα

Απίθανος διαγωνισμός από το PAOK Inside

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του ΠΑΟΚ με υπογραφές όλων των παικτών πάνω της! Τα...

Στην ίδια κατηγορία