Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός: Για όλα φταίει ο… ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Για όλα φταίει ο ΠΑΟΚ! Όχι, δεν κρύβεται ο δαίμονας του τυπογραφείου πίσω από την συγκεκριμένη φράση, γι’ αυτό και ας την επαναλάβουμε. Για όλα φταίει ο ΠΑΟΚ!

Αυτός φταίει για την απόφαση για αποχή των διαιτητών, αυτός φταίει για την βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος, αυτός ευθύνεται για την εμπλοκή του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την διαιτησία, για όλα.

Διότι, αυτός ήταν που τράβηξε την πρώτη κλωστή, που έκανε το ερυθρόλευκο πουλόβερ να ξηλωθεί απότομα και εντυπωσιακά γρήγορα.

Εκείνο το 0-4 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», πριν «διορθωθεί» στο φινάλε, ήταν εκείνο που έδειξε την αγωνιστική γύμνια του Ολυμπιακού, ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή -εκμεταλλευόμενος και το εύκολο πρόγραμμα με τα αμέτρητα εντός έδρας παιχνίδια- ήταν στην κορυφή.

Εκείνη η μοναδική παράσταση ανωτερότητας του Δικεφάλου ήταν η… ρωγμή του χρόνου, το χρονικό σημείο που ο μηχανισμός του Ολυμπιακού έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να αναζητά για… εξωτερικούς φταίχτες και «φανταστικούς» εχθρούς.

Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έπεσε από την κορυφή, ψάχνει την αφορμή ως θυμωμένος ταβλαδόρος να κουνήσει το τάβλι και να χαλάσει το παιχνίδι και να μην αφήσει κανέναν άλλον να χαρεί την νίκη του, την υπεροχή του.

Λίγο μετά την ισοπαλία με τον Βόλο, ο Ολυμπιακός έβγαλε μία σοκαριστική ανακοίνωση που έλεγε τα εξής: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση. Μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό».

Οι ερυθρόλευκοι εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στο Υπουργείο Αθλητισμού, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε δικαστικές αρχές, μίλησαν για διεφθαρμένο παρακράτος.

Θα περίμενε κανείς μετά από μία τέτοια επίθεση, με φοβερές και τρομερές εκφράσεις, να υπήρχε μία κλιμάκωση με στοιχεία, αποδείξεις, Όταν λοιπόν η Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη την επόμενη κιόλας μέρα κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον Άρειο Πάγο για να  δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης», εκείνος δεν πήγε. Ο λόγος σύμφωνα με ερυθρόλευκες διαρροές; Επειδή η «πρόσκληση στο πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήρθε με σημαντική καθυστέρηση, καθώς ο Ολυμπιακός εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια καταγγέλλει συστηματικά και τεκμηριωμένα την εξαιρετικά προβληματική κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

ΕΞΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΕ 17 ΜΗΝΕΣ!

Ο ΠΑΟΚ και το κακό ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως φταίει που από την ημέρα που ο Ολυμπιακός πήρε την αντιποδοσφαιρική απόφαση να απολύσει τον Πέντρο Μαρτίνς, δεν μπορεί να στεριώσει προπονητή και τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα.

Έκτοτε, ο ερυθρόλευκος πάγκος θυμίζει κέντρο διερχομένων, ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι ο έκτος διαφορετικός τεχνικός μόλις στους 17 τελευταίους μήνες, κάτι που δύσκολα θα συναντήσει κανείς σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα.

Ούτε ο Πέντρο Μαρτίνς, ούτε ο Κάρλος Κορμπεράν, ούτε ο Μίτσελ, ούτε ο Ζοσέ Ανιγκό, ούτε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ κρίθηκαν ικανοί να καθοδηγήσουν στο ερυθρόλευκο καράβι, για να μην αναφέρουμε τους επίσης πολλούς τεχνικούς διευθυντές.

Αφού, για όλα φταίει το «διεφθαρμένο» ελληνικό ποδόσφαιρο, η διαιτησία, η ΚΕΔ, η ΕΠΟ, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, τότε γιατί ο Ολυμπιακός μπαίνει σε έξοδα και απολύει προπονητές, πληρώνει αποζημιώσεις, χαλάει την φήμη του στην προπονητική πιάτσα και ταλαιπωρείται τόσο, αλλάζοντας συνεχώς προπονητές;

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος του Ολυμπιακού οδηγεί είτε σε προσωρινή είτε σε οριστική διακοπή μιας αναμέτρησης. Η αρχή έγινε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με την ρίψη κροτίδας, που προκάλεσε τον τραυματισμό του Χουάνκαρ και την διακοπή / τον μηδενισμό και την αφαίρεση βαθμού. Το ντου στον Βόλο προκάλεσε μόνο την προσωρινή διακοπή, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την νίκη στις καθυστερήσεις και απειλείται με νέα ποινή έδρας. Ο επίσημος Ολυμπιακός όχι μόνο δεν καταδίκασε καμία από τις δύο πράξεις των οπαδών του, αλλά με επίσημες ανακοινώσεις, τις δικαιολόγησε κιόλας, γράφοντας επί λέξη για «αναμενόμενο ξέσπασμα και δικαιολογημένη οργή»! Οι απειλές κατά της ζωής του διαιτητή Παπαπέτρου που σφύριξε στον Βόλο και οδήγησαν στην αποχή των διαιτητών και την διακοπή του πρωταθλήματος είναι άγνωστο από που προήλθαν, αλλά ένα είναι σίγουρο: αποκλείεται να καταδικαστούν με επίσημο τόνο, δεν έχει γίνει έως τώρα.

ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ…

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για το εταιρικό καλό, παρά για την ποδοσφαιρική πρόοδο. Οι περισσότερες επιλογές μοιάζουν με χρηματιστήριο αξιών και δεν διέπονται με την λογική του χτισίματος μιας ομάδας. Μόνο πέρσι, ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε 45 διαφορετικούς παίκτες, όμως το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Οι ερυθρόλευκοι άλλαξαν και φέτος το καλοκαίρι όλη την ομάδα και απέκτησαν παίκτες που κανείς δεν κατάλαβε τον λόγο, όπως ο Μπρνιτς, ο Ομάρ Ρίτσαρντς, ο Μπιανκόνε, ο Κίνι, ο Σολμπάκεν, ενώ παταγώδεις αποτυχίες αποδεικνύονται οι επιλογές πανάκριβων ξένων όπως ο Φρέιρε, ο Ιμπόρα, ο Σκάρπα, ο Γιόβετιτς, ακόμα και ο Πεπ Μπιέλ. Ο Ολυμπιακός έχτισε μία ομάδα με 6-7 δεκάρια, αλλά κανέναν ηγετικό στόπερ, ελάχιστους ποιοτικούς μέσους και κανέναν σέντερ-φορ που θα θυμίζει έστω και λίγο τον Ελ-Αραμπί του παρελθόντος. Πάντα όμως είναι πολύ πιο εύκολο να τα ρίχνεις στην διαιτησία, την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, τον Μέλο Περέιρα, τον Κλάτενμπεργκ (μετά «αγαπήθηκαν» με τον Άγγλο), τον Μπένετ, τον Φρόιντφελντ, τους αντιπάλους, παρά να παραδεχθείς για μία ακόμα χρονιά έκανες κακό μεταγραφικό σχεδιασμό…

ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 

Εδώ και μερικά χρόνια ο Ολυμπιακός αρχίζει να χωλαίνει και στελεχιακά, αφού χάνει πρόσωπα από τον μηχανισμό του που δεν αναπληρώνονται. Από την ημέρα που έφυγε από την ζωή ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο Ολυμπιακός αποδυναμώνεται στελεχιακά. Ο Φρανσουά Μοντέστο πήρε μεταγραφή για την Μόντσα. Η Λίνα Σουλούκου για την Ρόμα. Ο Γιώργος Βρέντζος είχε πάει για χρόνια δανεικός στην Νότιγχαμ, όπου παραμένει ο Κούλης Δουρέκας. Κάτι λέει αυτό…

 


Τελευταία νέα

Ο Μίχελ στοχεύει στην Ευρωβουλή!

Πλώρη για το ευρωκοινοβούλιο έβαλε ο Λούμπος Μίχελ, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς εκλογές του...

Στην ίδια κατηγορία